TANTSULÕVI: John Travolta 1977. aasta linateoses "Laupäevaõhtune palavik". Foto: AFP
Inimesed
18. veebruar 2014, 07:00

"John on igavene psühhoterrorist!" (6)

Pikk ja edukas karjäär, kaunis naine, armsad lapsed – täna 60. sünnipäeva tähistav John Travolta näib olevat Hollywoodi mustermees. Paraku on viimastel aastatel tabanud "Pulp Fictioni" staari terve rida süüdistusi, mõni ehmatavalt inetu, mõni lihtsalt veider. Mis on vale, mis tõsi?

Väide nr 1: John oli süüdi oma poja surmas. John Travolta ja Kelly Prestoni 16aastane poeg Jett suri 2. jaanuaril 2009 pere jõulupuhkusel Bahamal. Ta oli krambihoo tagajärjel kukkunud nii õnnetult peaga vastu vanni, et tema elu ei suudetud päästa.

1991. aastast abielus olev näitlejapaar, kel on ka teismeline tütar Ella, oli varjanud, et Jett kannatab autismi all. Nimelt ei tunnista nende armastatud saientoloogiakirik autismi. Seda, et Jett oli olnud autist, rääkis Travolta alles sügisel kohtusaalis.

Leinapere langes ülijultunud väljapressimiskatse ohvriks. Kümme päeva pärast Jetti surma sai Travolta advokaat kõne kiirabiautojuht Tarino Lightbourne’i advokaadilt, Bahama senatiliikmelt Pleasant Bridgewaterilt. Too nõudis staarilt 25 miljonit dollarit. Vastasel juhul ähvardas ta avaldada formulari, millega Travolta oli keelanud Jetti õnnetuse järel haiglasse toimetada.

Hiljem selgus, et piloodipaberitega näitleja oli esmalt palunud, et parameedikud viiksid tema pere lennuväljale. John oli uskunud, et jõuab Jetti lennukiga Florida haiglasse sõidutada. Kuid abielupaar mõtles ümber ja saabus koos Jettiga kohalikku hospidali, kus konstateeriti poisi surm.

Perele andis uue hingamise pisipoeg Benjamini sünd 2010. aasta novembris. See oli tõeline ime: Kellyl oli ju aastaid juba 48.

Väide nr 2: John on salahomo. Kaks aastat tagasi oli Travolta vastu esitatud seksisüüdistuste rägastik nii tihe, et selles oli raske orienteeruda. 2012. aasta mais kaebas keegi meesmassöör Johni kohtusse, väites, et too oli talle massaaži ajal käed külge ajanud ja seejärel onaneerinud. Samasuguse süüdistusega pöördus kohtusse teinegi massöör.

Travolta advokaadid eitasid väiteid ja viimaks võtsid mõlemad mehed hagi tagasi. Ent juba juunis 2012 väitis Travolta endine sekretär, et näitlejal oli seksuaalvahekord oma eralennuki piloodi Doug Gotterbraga. Hiljem kinnitas Gotterbra National Enquirerile, et tal oli Johniga olnud 1980. aastatel kuus aastat kuum seksisuhe. Isegi pärast abiellumist Kellyga kinnitanud Travolta talle: "Ma eelistan endiselt mehi."

Travolta advokaatidel õnnestus keelustada Robert Randolphi paljastusteos "Selles linnas nad enam ei kümble", kus autor väitis, et Travoltal oli kombeks geisaunades lantimas ja seksimas käia.

Väide nr 3: John kannab naisteriideid. Muusikalis "Juukselakk" (2007) paistis Travolta prisket matrooni mamma Ednat kehastades tõeliselt lustivat. Kuid National Enquireri väitel armastab näitleja ka eraelus naisteriideid kanda. Selle tõestuseks avaldas ajakiri 2012. aasta mais fotod, kus Johnil on seljas valge kleit, mille alt paistab rinnahoidja, ja peas parukas. Nägu on paksult meigitud ja kõrvas on kõrvarõngad. Pildid oli tehtud 1997. aastal peol, kus Travolta oli käinud ilma oma naiseta.

Väide nr 4: Kelly ei julge Johnilt lahutust nõuda. Kuidas küll Travolta naisuke Kelly Preston mehe skandaale talub? Ega talugi, väidab National Enquirer. John tunnistas juba 2009. aastal, et käib koos Kellyga regulaarselt perenõustaja juures. Ent nüüd olevat nende kodus päris põrgu lahti.

"Kelly ja Johni suhted lähevad iga päevaga aina inetumaks ning Kelly hakkab pinge all juba murduma," kinnitas ajakirja allikas mullu suvel. Näitlejanna olevat aastakümneid silma Johni geiafääride koha pealt kinni pigistanud ning teinud avalikkuse ees head nägu. Kuid nüüd on temast alles jäänud vaid inimvare.

"Kelly magab öösel hädavaevu neli tundi ja on vahel nii lössis, et unustab süüagi. Olukord on väga kurb," kinnitab National Enquireri informaator. Kuid naine kardab, et lahutades kaotab ta oma lapsed. "John on igavene psühhoterrorist. Ta on Kellyle selgeks teinud, et kui too lahutuspaberid sisse annab, vallandab ta naise peale oma advokaatide meeskonna kogu raevu."

Väide nr 5: Johnil on 102 parukat. Travolta on aastaid meeleheitlikult üritanud juustehõrenemist varjata ja kannab parukat. Või õigemini parukaid. USA kõmulehe Star andmeil on Travoltal 102 eri pikkuses ja tooni parukat, mida ta hoiab spetsiaalses külmkambris. "Talle meeldib vahel neid paitamas käia," kinnitab Stari allikas. "Nad on tema väikesed aarded."

Kahtlane, kas Travoltal tõepoolest nii palju parukaid on, kuid tema soengud varieeruvad tõesti tihti. Paari aasta tagust peadligi frisuuri asendab praegu hallikirju lopsakas fassong. Ilma parukata on Travoltat nähtud haruharva.