LennaFoto: Mati Hiis
Saund
17. veebruar 2014, 07:00

«Eesti laulu» saatejuht Lennale: «Ära roni lapse kõrvalt tööle!» (100)

Karmi nalja teinud Vaheoja: mängisin anonüümset netikommarit.

Reedel «Eesti laulu» esimeses poolfinaalis sai lauljatar Lenna saatejuht Indrek Vaheojalt üsna krõbedaid kommentaare ning Eesti rahvas tõusis veebiportaalides tagajalgadele: saatejuht manitses lauljatari pigem lapsega kodus olema ja nimetas teda lavale minemise pärast isegi rongaemaks.

«Rongaema oled! Ära roni lapse kõrvalt tööle!» ütles Indrek Vaheoja ehk Korraldajaonu «Eesti laulu» poolfinaalis Lenna Kuurmaale.

Mida ta sellega õigupoolest mõtles?

«Ma olin rollis ja selle rolliga peaksid pigem samastuma tuhanded anonüümsed netikommentaatorid – inimesed, kes teavad kõike teiste elu kohta kõige paremini. Väljaöeldud lausega, mis on tänaseks palju emotsioone ja küsimärke tekitanud, ei mõelnud ma mitte midagi isiklikku,» selgitab Vaheoja.

«Meil on tekkinud olukord, kus väga paljude emade tegutsemist või tegutsemata jätmist hinnatakse väljendiga «rongaema». Minu tähelepanu oli suunatud sellele, et väljendit kasutavad inimesed, kes ei süvene ega analüüsi olukorda, vaid lihtsalt paiskavad selle välja.»

Satiiriliste märkuste peale vaid naeratanud ja kaasa noogutanud Lenna arvab, et Vaheoja ei mõelnud oma kommentaariga halba. «Küll aga pean tunnistama, et emadus on väga hell teema. Usun, et iga naine, kes on ema, teab seda ilma pikema selgituseta,» mõtiskleb lauljatar.

«Kuna ka Indrek on lapsevanem, siis oli veidi raske leida tema kommentaarides nalja.» Lenna tõdeb, et kogu möll Vaheoja väljaütlemiste ümber väsitab teda, sest kõige olulisem on ikkagi muusika ja laulud.

«Lumepall on suurem, kui asi väärt on!»

Indrek Vaheoja kommentaar Lennale: «Olge kodus oma lapsega, söötke tal kõht täis.»

«Terve see ansambel (jutt käib kunagisest popansamblist Vanilla Ninja, kuhu kuulusid Lenna Kuurmaa, Piret Järvis, Katrin Siska ja Maarja Kivi, kes on juba aastaid USAs karjääri teinud) on ennast niimoodi sisse seadnud. Siska istub emapalgal (Lindakivi Kultuurikeskuse direktriss Katrin Siska sünnitas möödunud juulis oma esiklapse), nuumab seal. Järvis on ennast «Pealtnägijasse» sisse söönud (Piret Järvis on saate «Pealtnägija» toimetaja) ja nüüd see inimene (laulja Lenna Kuurmaa sai 2. märtsil 2013 pisitütre emaks) tahab minna Eurovisonile! Ega ikka ei lähe läbi küll. Kannatama peab natuke, kodus tuleb olla, teiseks jääma. Õppige Lenna, õppige Lenna! Olge kodus oma lapsega, söötke tal kõht täis. Rongaema oled! Ära roni lapse kõrvalt tööle!»

Osolin: selliseid tüüpe ei võeta ju tõsiselt!

«Eesti laulu» žürii liige Olav Osolin tunnistab, et ta oli niivõrd seotud lugude hindamisega, et ei pööranud saate kommentaatoritele kuigi suurt tähelepanu. «Midagi nad seal pajatasid ja kätega vehkisid, aga eks nad olid palgatud selleks, et saate tehnilised pausid oleks millegagi täidetud,» lausub mees ja lisab, et ta isegi ei mäleta, mida nad seal patrasid.

«Igatahes mind nad küll kuidagi ei solvanud. Need mehed ei suudagi kedagi solvata, sest sa ei võta ju selliseid tüüpe tõsiselt!»

Nimmer-Schmidt: kommentaarid olid väga vaimukad

Ansambli NimmerSchmidt liikme Andero Nimmeri sõnul ei läinud asjatundjad oma kommentaaridega liiale. «Minu meelest olid Oja, Vaheoja ja Kalmeti kommentaarid väga vaimukad ja mitte ainult NimmerSchmidti loo kohta, vaid terve saate vältel,» ütleb noormees.

«Aimasin, et meie saksapärane nimi kujuneb vestluse peateemaks ning igasugustest saksa keele ja Teise maailmasõja naljadest pääsu pole.»