Vaido NeigausFoto: Arttu Karvonen
Inimesed
15. veebruar 2014, 08:00

Vaido Neigausil oli miniinfarkt: tundsin, et nüüd tuleb lõpp! (51)

"Olin trennis ja järsku hakkas mu süda meeletult kloppima. Tundsin, nagu poleks mul üldse õhku, ja pea hakkas ka ringi käima, sellest edasi vajusin ma juba pikali," räägib Vaido, kes elas kaks nädalat tagasi üle miniinfarkti.

Juuksuri ja lauljana tuntud metroseksuaal Vaido Neigaus viidi 2. veebruaril ootamatult haiglasse. Ta tegi jõusaalis oma tavapäraseid jõuharjutusi, kui järsku tundis torkeid rinnus, pearinglust ja hapnikupuudust. Mõni hetk hiljem lamas ta juba põrandal. "Tunne oli täpselt selline, et nüüd tuleb ka see lõpp," kirjeldab Vaido.

Ta ei suutnud isegi telefoni võtta, kuid õnneks nähti, et midagi on viltu, ja kutsuti abi. Kiirabi tuli kohale umbes seitsme minutiga, talle tehti vajalikud protseduurid ja viidi siis haiglasse. Mõne tunni sai ta sealt küll koju, kuid peab käima veel uuringutel ja koormusteste tegemas.

"Arstid soovitasid mul aeg maha võtta ja korralikult puhata," ütleb Vaido, kelle päevagraafik on siiani väga tihe olnud – umbes kümnetunnised tööpäevad ja viis korda nädalas intensiivset trenni.

"Väga palju ma oma elustiili muutma ei pea. Pean lihtsalt tööd vähendama ja suutma ka niisama olla, ilma, et midagi teeksin. Infarktiohtu ei ole siis, kui ma ennast käsile võtan ja ei rahmelda enam."