KES ON RAHVUSRAAMATUKOGU KELDRIS? Tundmatute objektide uurija Igor Volke tutvustas Rahvusraamatukogu avatud uste päeval maja tundmatuid objekte ja viis inimesed sõna otseses mõttes Tõnismäe sisse – raamatukogu keldriruumidesse, kus asuvad küttesüsteemid ja kaks salapärast olevust. Foto: Teet Malsroos
Inimesed
15. veebruar 2014, 08:00

Igor Volke: "Nägin oma silmaga, kuidas süstakujuline hõõguv objekt liigub Toompea suunas." (69)

Eesti tuntuim ufoloog tahab oma kogemused maailma viia ja teistestki riikidest uut infot saada.

"Olen uurinud ufosid aastakümneid ja suhelnud sadade inimestega, kes on tulnukaid oma silmaga näinud. Kord nägin oma silmaga, kuidas süstakujuline punakaspruunikas hõõguv objekt liigub Toompea suunas, tuleb suure kaarega tagasi ja kihutab Soome suunas minema," on Eesti kõige tuntumal ja pikaajalisemal ufoloogil Igor Volkel alust arvata, et tulnukate kirjeldused ei olegi inimeste väljamõeldis. Oma silmaga on ta seletamatuid objekte näinud kolmel korral.

"Tulnukad kannavad kas sportlikke riideid või ülikondi, räägivad aktsendiga eesti keelt

või suhtlevad telepaatia kaudu," teab Volke.

"1990ndate alguses rääkis mulle oma loo keskealine sportlik naine. Ta askeldas oma talumajas, kui kaks meest tööriideid meenutavates kostüümides talle külla tulid. Kuna lähedal käisid gaasitrassitööd, arvas ta alguses, et tegemist on töölistega," meenutab Volke aastatetagust jutuajamist Kilingi-Nõmme prouaga.

"Naise sõnul olid ootamatud külalised keskmist kasvu, pruunide lokkis juuste ja suurte pruunide silmadega. Sümpaatsed. Nad rääkisid eesti keelt omapärase aktsendiga ning proua oletas, et ju on nad kuskilt Kaukaasiast pärit. Kui mehed hakkasid viisaka jutuajamise sekka kummalisi küsimusi esitama – nagu: mis aeg praegu on ja mis asi on kalender? –, hakkas naisterahvas kahtlustama, et asi ei ole päris õige, äkki nad ei olegi inimesed," ei suutnud perenaine algul uskuda, et tööliste asemel olid talle külla tulnud olevused teiselt planeedilt.

"Nad rääkisid talle, et võivad inimesi ravida. Proua sattus eriskummalises olukorras segadusse, unustas, et tal on südameklapirike, ning kurtis hoopis oma põlvehäda. Nad katsusid, vaatasid seda ja posisid midagi. Hiljem palusid külalised, et perenaine neile ka lauta näitaks. Seal uurisid nad huviga, kes on lehm ja kes on pull ja kuidas neil vahet teha," naerab Volke.

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99