EUROPARLAMENDI SAADIK INDREK TARAND. Foto: TEET MALSROOS
Eesti uudised
14. veebruar 2014, 20:23

Indrek Tarand kandideerib taas üksikkandidaadina Euroopa Parlamenti (44)

Euroopa Parlamendi praeguse koosseisu liige Indrek Tarand kandideerib kevadel taas Euroopa seadusandlikusse kogusse üksikkandidaadina, eelmistel valimistel 2009. aastal kogus ta 100 000 häält.

Tarand ütles reedel ETV saates "Ringvaade", et kandideerib eelkõige Reformierakonna vastu.

"Igal kodanikul on vaja olla valvas, et parlamenti ei lülitataks vaikivasse olekusse nagu on Eestis ilmnenud. Üleeile ilmnes plaan, et Ansip ja Kallas vahetavad omavahel kuidagi kohti, unustades, et Eestis kehtib see protseduur, mis on põhiseaduses kirjas. Mul pole midagi selle vastu, kui Ansip astub tagasi, sest see on tema õigus, aga leida selle juures, et temast saab järgmine volinik, on ennekuulmatu," rääkis Tarand.

Ta lisas, et eurovolinik peab saama siiski heakskiidu Euroopa Parlamendis. "Euroopa Parlamendis ei saa heakskiitu saada inimene, kes on kümme aastat rääkinud, et tema teab majandusest kõige paremini, kuid kelle juhtimisel oleme jõudnud jälle negatiivsesse majanduskasvu," sõnas Tarand.

Ta ütles, et kandideerib eesmärgiga "tõkestada selliseid demokraatiavastaseid protseduure."

2009. aasta kevadel Euroopa Parlamendi valimistel edukaks osutunud üksikkandidaat Indrek Tarand kogus samapalju hääli, kui kaks kohta saanud Keskerakond. Tarand sai tookord 100.000 häält, europarlamendis kaks kohta saanud Keskerakond 101.000 häält. Analüütikute hinnangul kogus Tarand tookord protestihääled.