SAATUSE IROONIA: Gwilym Lee (vasakul), kes kehastab krimisarjas mõrvauurijat, ei tihanud varastega silmitsi astuda. Politsei saabus aga liiga hilja ega püüa sissemurdjaid leida.Foto: Crystal / Splash News
Inimesed
14. veebruar 2014, 07:15

Politsei jättis "Midsomeri mõrvade" tähe abita (5)

Briti krimisarja "Midsomeri mõrvad" üks peaosatäitja Gwilym Lee sattus koju naastes peale murdvarastele. Kuna näitlejal päriselus mõrvauurija elukutseks vajalikke oskusi pole, ei tihanud ta ise varastega silmitsi seista ja kutsus politsei, kes jäi aga sündmuskohale hiljaks ja keeldus üldse juhtumit edasi uurimast.

Eestiski armastatud krimisarjas jõuludest saadik detektiiv John Barnaby (Neil Dudgeon) paremat kätt, seersant Charlie Nelsonit mängiv Gwilym Lee (31) leidis õhtul kell pool seitse oma Londoni koju naastes eest murdvargad, kes tema elamises tuhnisid ja väärisasju otsisid. Kui näitleja märkas, et eesukse lukku on muugitud ja tuli põleb, helistas ta kohe hädaabinumbrile.

"Kui ma nägin, et tuli põleb, sain aru, et keegi on majas. See oli närvesööv tunne. Arvasin, et sisse söösta ja teatada, et olen Midsomeri seersant Nelson, pole kuigi tark. Jätsin nad asjatama, sest mõtlesin, et kui neil on vahendid, millega sisse murda, ei kõhkleks nad ilmselt hetkegi, enne kui mulle millegagi vastu pead annaksid. Asju saab asendada, aga mu koljut mitte," selgitab Lee Daily Mailile, miks ta ise ei sekkunud.

"Politsei saabus kolm minutit pärast seda, kui vargad olid mu sülearvutiga jalga lasknud," meenutab ta. Arvutis oli nii "Midsomeri mõrvade" käsikirju kui ka hulk isiklikke pilte. Samuti panid sissemurdjad pihta käekella, mille ta kümne aasta eest sünnipäevakingiks sai.

"Nad ajasid kõik segamini, kuid ei võtnud eriti palju kaasa. Oleks võinud hullemini minna," arvab Lee, kes jagab elumaja kolme inimesega. Varastati ainult tema magamistoast.

Ta on aga pisut nördinud, et politsei keeldub juhtumit uurimast. Kuna vargad varjasid oma nägu kapuutsiga, ei oska Lee neid kirjeldada. Ta mainis politseinikele küll sõidukit, millega pikanäpumehed lahkusid, kuid sellest ei piisanud, sest numbrimärki tema silm pimedas ei seletanud.