ÕNNELIKUD: Elina ja Andrus on paar 2012. aastast ning möödunud aasta novembrist ka kihlatud. Foto: STANISLAV MOSHKOV
Inimesed
14. veebruar 2014, 07:00

Näitlejanna Elina Pähklimägi on lapseootel (28)

Teatriringkond sahiseb ärevalt beebiuudiste teemal – lapseootele on jäänud kaunis linalakk Elina Pähklimägi, kes lööb praegu kaasa Vanemuise teatri lavastuses "Hea põhjatuule vastu".

Elinale lähedalseisva allika sõnul peaks beebi ilmavalgust nägema juulis ning kevadest on teatril plaanis lavastuses "Hea põhjatuule vastu" teha ka mõned ümberkorraldused. Vanemuise pressiesindaja jääb uudist kommenteerides napisõnaliseks, tema sõnul teater mingeid muudatusi ei tee. Elinat ei õnnestunud Õhtulehel kommentaariks tabada.

Detsembris šokeeris populaarse teleseriaali "Kättemaksukontor" vaatajaid teadaanne, et Elina Pähklimägi enam sarjas kaasa ei löö. Põhjuseid arvati olema erinevaid.

"See oli tema enda soov. Tähelepanu muutus talle kurnavaks, eriti just laste tähelepanu," ütles sarja produtsent Raivo Suviste toona Õhtulehele. Netikommentaarides arutleti ehk ongi Pähklimägi lapseootel.

Lavastaja Ain Prosa väitis aga Kroonikale, et Elina lahkumine oli siseringis teada juba aasta aega. Nüüd räägitakse aga, et juba siis olla naine öelnud, et tema elus on muud prioriteedid ning ta soovib keskenduda pere loomisele.

Novembris palus Elina ettevõtjast kallim Andrus Purde, kellega ollakse paar aastast 2012, ka naise kätt. Kroonika kirjutas, et ühel õhtul kogunesid Elina ja Andruse sõbrad ja lähedased Kalamaja kohvikusse Tops, kus Andrus, kes tähistab novembris ka oma sünnipäeva, palus nende silme all Elina kätt ja sai vastuseks jah-sõna.

Kihlasõrmuse asemel libises Elina randmele tähtsat päeva sümboliseeriv käevõru ja suursündmust tähistati hommikuni kestnud peoga. Kroonika andmetel peetakse pulmapidu suvel Glehni lossis. Elina jaoks on see teine abielu.

Elina rääkis juba 2010. aastal Naistelehes, et emakssaamise soov on temas olemas. Võtteplatsile toodi kolmekuune beebi, kelle kehastada oli Elina tegelaskuju Häidi lapse roll.

"Ta on nii armas, et kõik sulasid! Tihtilugu, kui peaksin oma rolli täitma, unustan end hoopis beebiga tegelema," õhkas Elina ja tunnistas kõhklemata, et tal on tugev emakssaamise soov sees.

"See tunne tiksub väga karmilt, aga hetkel on selle kiire asjaga veel aega. Mu mõlemad õed said veebruaris emaks ja õnneks elab üks neist Tallinnas – nii et saan tema tütre peal oma beebivaimustust välja elada."