Lumeskulptuur Michael Jacksonist Hiinas.Foto: AFP / Scanpix
Müstika
12. veebruar 2014, 17:28

Kohus mõistis Jacksoni fännidele kahjutasuks ühe euro (7)

Viis Michael Jacksoni fänni nõudsid Prantsusmaal kohtu kaudu kahjutasu emotsionaalsete kannatuste eest, mida tekitati neile seoses popstaari surmaga. Fännid võitsidki: eile mõistis Orleans'i kohus igaühele kahjutasuks ühe euro.

Ebaharilik kohtuasi sai alguse sellest, et popstaari austajad süüdistasid popikuninga arsti Conrad Murrayt neile kannatuste põhjustamises, kirjutab thelocal.fr. Teatavasti pandi Murray vangi 2011. aastal süüdi mõistetuna selles, et põhjustas laulja surma ravimi üledoseerimisega.

Kohus leidis, et viis kannatanut – kaks Prantsusmaalt, kaks Šveitsist ja üks Belgiast – pidid oma iidoli surma pärast tõesti emotsionaalseid kannatusi taluma. Fännid olid oma kannatusi suutnud tõestada tunnistajate ütluste ning arstitõenditega. Asja tõi kohtusse Michael Jacksoni kogukond, kes pesitseb Kesk-Prantsusmaal Orleans'i lähistel. 

Kannatanute kaitsja Emmanuel Ludot' sõnul on tema teada esimene kord maailmas, kui tunnistatakse mõistet „emotsionaalne kahju" seoses popstaariga. 

Advokaat ütles veel, et kahjud olid sümboolsed ning hagejad ei saanud nõuda rohkem kui igaüks ühe euro Murraylt, kes vabastati vanglast oktoobris pärast kahte aastat karistuse kandmist nelja asemel.

Kohtus võidu saanud fännid loodavad nüüd, et nende kui kannatanute staatus aitab neil võidelda välja juurdepääs Jacksoni hauale Los Angeleses, mis praegu on avalikkusele suletud.

Michael Jackson suri propofoli üledoosi tõttu 2009. aastal, mil ta valmistus suuremateks kontsertideks.