Foto: Irina Mägi
Saund
11. veebruar 2014, 17:42

GALERII: Saaremaal kergitati saladuseloor järjekordsetelt ooperipäevadelt (2)

Kuressaares tutvustasid täna Saaremaa Ooperipäevade kunstiline juht Arne Mikk ja Eesti Kontserdi direktor Jüri Leiten eeloleval suvel juba seitsmendat korda toimuvaid ooperipäevi.

Ukraina ooperiteatri lavastustest ja ooperiteatrist rääkis Ukraina rahvusooperi peakoormeister ja dirigent Bogdan Plish ja esitlises esines Ukrainast pärit rahvusooper Estonia bariton Pablo Balakin.

Balkin annab ooperipäevadel ka soolokontserdi. Jüri Leiteni sõnul ei ole Ukraina rahvusooper enne Eestis esinenud ja tema sõnul oodatakse head ooperiteatrit.

Ooperipäevadel on peale ooperite kavas ka kammerkontserdid, lastegala ja uuendusena on kavas ka Ain Angeri ja Mati Põldroo meistrikursus.

Eelmisel aastal alustati keskpäevase ooperikohvikuga, kus tutvustati õhtust mängukava ja külas olid erinevad artistid. Ka see tava jätkub.

Uuendusena rajatakse lossipargis asuvasse Kuursaali ooperipäevade ametlik ööklubi nimega Opera Royal, kus ooperist tulnud külastajatele pakutakse kesköötundidel meelelahutust koos öösöögi ja –joogiga.

Leiten sõnas, et tavaliselt on ooperid ju kurbade lõppudega ja et veidike leevendada seda ooperitraagikat, siis selleks ongi ööklubis loodav sulnis õhkkond mõeldud.