«Võtsime nõuks päikesepatareid täis laadida, trenni teha, võimalikult palju värskest puuviljast ja kohalikust toidust mõnu tunda ning ilma eriliste kohustusteta teineteise seltskonda nautida.» Anni Pohlak kirjeldab pulmareisi
Inimesed
11. veebruar 2014, 07:00

Anni Rahula: pulmareis viis meid Tomiga Sri Lankale ja Maldiividele (24)

"Pärast pulma puhkasime vaid ühe päeva ning asusime kohe jälle töökohustusi täitma," räägib jalgpallikohtunik Anni Rahula, kes saabus mõne aja eest koos abikaasa Tomi Rahulaga tagasi pulmareisilt.

Anni ja Tomi abiellusid tegelikult juba juunis, kuid reisile mindi alles nüüd, pool aastat pärast suursündmust. "Tegemist oli meie jaoks tegelikult ühe kõige kiirema ajaga, nii et lükkasime reisi pool aastat edasi, kodumaa kõige pimedamasse ja juhtumisi ka külmemasse aega," ütleb Anni.

Pulmareis viis paari Abu Dhabisse, Sri Lankale ja Maldiividele ning ringi rännati kaks ja pool nädalat. Marsruudi pani paika Anni. Reisibüroo abi ta ei kasutanud.

"Mulle tohutult meeldib lende ja hotelle otsida, viisadega tegelda ja varakult kõik plaanid paika seada. Reisibürood kasutame pigem harva," ütleb ta. "Teadsime juba suvel, kuhu kanti reisida soovime, samas idee, kus veel peatuda, tekkis piletite otsimise käigus. Marsruut tuli väga mõnus ja puhata saime tõesti hästi!"

Kuna Anni ja Tomi tahtsid soojas kliimas viibida pikemalt, jagati reisipäevad ära mitme sihtkoha vahel. "Võtsime nõuks, et pulmareis on just see, mille planeerimisel võib natukene unistada. Lõppsihtkohaks valisime saared, kuhu me eeldatavasti kunagi rohkem ei satu ning kus meil mõned sõbrad varasemalt pulmareisil käinud olid," räägib ta ja lisab, et otsustamise tegi lihtsamaks ka see, et varem saartel käinud sõbrad olid sihtkohti kõvasti kiitnud.

Jaanuaris sai Annist ka FIFA rahvusvahelise kategooria abikohtunik ja reisile minnes võeti Tomiga plaani ka trennitegemine, kuna peagi tuleb Annil kohtunikuna ära joosta FIFA testid, mis on hooaja alguse traditsioon.

Kokku viis ühine töö

"Võtsime nõuks päikesepatareid täis laadida, trenni teha, võimalikult palju värskest puuviljast ja kohalikust toidust mõnu tunda ning ilma eriliste kohustusteta teineteise seltskonda nautida. Meie päevad kodumaal on tihtipeale väga pikad ja töised ning selle tõttu oli hea vahelduseks mõni päev täielikult rannaliival raamatut lugedes mööda saata," räägib Anni, et ekstreemsusi nad reisil ei katsetanud ja väga palju ringi ei lipanud. Naine usub, et nad pääsesid pika reisi abil tänavu ka kevadväsimusest, mis eestlasi tihti kimbutab.

Anni ja Tomi on mõlemad jalgpallikohtunikud ja just see töö nad kokku viiski. Paar on koos olnud 2011. aastast ning nad kihlusid 2012. aasta 3. novembril. Abielluti 24. juunil, mis on nende jaoks väga tähenduslik kuupäev – jaanipäeval abiellusid ka Tomi vanemad Lydia ja Tõnis Rahula.

"Meie pulmakuupäev langeb kokku meid algusest peale jäägitult toetanud väga-väga kallite ja lähedaste inimeste pulma-aastapäevaga. Nad on meile suureks ja tõesti heaks eeskujuks," seletas Anni pulmade eel Õhtulehele. Sõrmused pandi sõrme 24. juunil Püha Vaimu kirikus. Abielu sõlmiti pühakojas, sest Anni sõnul annab kiriklik laulatustseremoonia abieluliidu loomisele sügavama tähenduse kui tavaline allkiri paberil.