TÄIESTI NORMAALNE SUHE: Woody Allen abiellus 1997. aastal Mia Farrow’ adoptiivtütre Soon-Yi Previniga, kellele ta oli tosin aastat olnud vaat et isa eest. Režissöör väitis, et nende armusuhtes polnud midagi sündsusetut. Nüüd kasvatab paar kaht tütart. Foto: Reuters
Inimesed
11. veebruar 2014, 07:00

Woody Alleni vastulöök: "Ma ei pilastanud oma tütart!" (10)

Woody Allen on andnud vastulöögi oma adoptiivtütre Dylan Farrow’ avalikule kirjale, milles too kordab aastatetagust süüdistust, et režissöör kuritarvitas teda 1992. aasta augustis seksuaalselt.

28aastane Dylan kirjeldas kümmekond päeva tagasi New York Timesis, kuidas ta 1992. aastal oli seitsmeaastasena langenud oma isa Woody seksuaalrünnaku ohvriks. Allen viinud ta tema ema Mia Farrow’ maamaja pööningule ning pilastanud seal.

Samuti kirjutas Dylan, et Allen oli temaga korduvalt sündsusetult käitunud – näiteks pannud oma näo tema paljasse sülle ning hinganud sisse-välja. 1992. aastal uurisid USA võimud pedofiiliakahtlustust, kuid Woodyle süüdistust ei esitatud. Kuid Mia ja Woody hooldusõigusvõitluses määras kohus endise armupaari kolm ühist last Miale.

Ema tegi Dylanile ajupesu?

78aastane USA režissöör väidab reedel New York Timesis ilmunud essees nii nagu varemgi, et tema pole Dylaniga sündsusetult käitunud. Woody väitel oli ema Mia teinud kergesti mõjutatavale Dylanile ajupesu ning sundinud teda isa mustama kättemaksuks selle eest, et too oli võrgutanud Mia adoptiivtütre Soon-Yi, kes nüüdseks on Woody Alleni seaduslik naine.

"Olin Miaga 12 aastat kurameerinud ning ta ei väitnud mulle kordagi, et oleksin kuidagi vääralt käitunud. Ühtäkki nüüd, kui olin ühel päeval tema Connecticuti majja sõitnud, et paariks tunniks lapsi külastada, kui olin oma märatseva vastase valdustes, kus viibis veel pool tosinat inimest, kui olin õnneliku uue suhte õndsalikus algfaasis naisega, kellega kavatsesin abielluda – ka kõige skeptilisemale inimesele peaks tunduma äärmiselt ebatõenäoline, et valiksin selle hetke lapsepilastaja karjääri alustamiseks."

Woody väitel viis Mia lapse kohe arsti juurde läbivaatusele. "Dylan ütles arstile, et teda pole pilastatud. Siis viis Mia Dylani jäätist sööma ja kui ta lapsega tagasi tuli, oli too oma lugu muutnud. Politsei alustas juurdlust, kaalul oli võimalik süüdistus. Tegin väga varmalt valedetektoritesti ja muidugi läbisin selle edukalt, sest mul polnud midagi varjata," kirjutab Woody.

Kättemaks naisevahetuse eest?

"Ma ei pilastanud Dylanit. Armastasin teda ja loodan, et ta ühel päeval mõistab, kuidas temalt on pettusega võetud armastav isa ja kuidas teda on ära kasutanud ema, keda omaenda mädanev viha huvitab rohkem kui tütre heaolu," kinnitab Allen.

Dylan ei lase end Woody vastusest heidutada. Tütre väitel vassib ja valetab Allen nii nagu 21 viimast aastat. "Ta väitis, et kriminaalsüüdistuse esitas mu ema, kuid tegelikult teatas politseile intsidentist lastearst minu kirjelduse põhjal. Ta väidab, et enne mulle kallale tungimist ei kurtnud keegi tema sobimatu käitumise üle – kohtudokumendid näitavad, et Woody oli juba 1991. aastal ravil minu kohtlemise pärast viisil, mida tema enda terapeut sündsusetuks nimetas."

Ka jutt valedetektorist olla udutamine – Alleni tehtud testi Connecticuti võimud usaldusväärseks ei pidanud.

Dylani vend Moses, kelle Mia ja Woody samuti üheskoos adopteerisid, hoiab poleemikas isa poole. "Ema tagus mulle pähe, et mul tuleb vihata oma isa, kes lõhkus perekonna ja kuritarvitas seksuaalselt mu õde," ütles 36aastane Moses ajakirjale People. Ta vihkas Allenit aastaid. "Nüüd saan aru, et see oli kättemaksuhimuline moodus tasuda isale Soon-Yisse armumise eest."

Kas Ronan Farrow’ isa on tõesti hoopis Frank Sinatra, mitte Woody Allen?

Woody Allen õhutab New York Timesi veergudel kuuldusi, et tema ja Mia ainus ühine lihane järeltulija Ronan võib tegelikult olla Mia eksmehe Frank Sinatra sigitatud.

Farrow oli endast 30 aastat vanema Sinatraga abielus 1966?1968. Suhe Woody Alleniga tekkis näitlejannal 1980. aastal. 1987 sündis neile poeg Satchel, kes nüüdsel ajal eelistab end kutsuda Ronaniks. Mullu sügisel väitis Mia ajakirjas Vanity Fair, et Ronani tegelik isa võib olla tema suurim armastus Sinatra.

"Tuleb tunnistada, et Ronani sinised silmad ja näojooned on tõesti Franki moodi, aga mida see tähendab?" arutleb režissöör. Ta järeldab, et sel juhul valetas Mia 1992. aasta hooldusõigusprotsessil, öeldes, et poeg on Woody järeltulija – ning pettis temalt elatisraha välja. "Kas ma pidasin üleval Franki poega?" küsib Allen.

Mia Farrow’l on praeguse seisuga 13 elusolevat last, neist neli on ta ise ilmale toonud, üheksa adopteerinud. 1970. aastal sõlmitud abielust Prantsuse dirigendi ja helilooja André Previniga on näitlejannal kolm lihast ja kolm adoptiivlast. Koos Alleniga adopteeris Mia poeg Mosese ja tütar Dylani. Tosin aastat kestnud armusuhe purunes 1992. aasta jaanuaris, kui Mia sai teada, et Woody petab teda juba aasta aega tema adoptiivtütre Soon-Yi Previniga. Naine oli leidnud Alleni korterist – nad ei elanud vaatamata kolmele ühisele lapsele koos ? aktipildid, mis Woody oli tema adoptiivtütrest teinud. Pärast lahkuminekut režissöörist adopteeris Mia veel kuus last. Tütar Tam suri 2000. aastal 19aastasena pärast pikka põdemist südamepuudulikkusesse. 2008. aasta esimesel jõulupühal heitis 35 aasta vanuses hinge Lark, kes väidetavalt oli nakatunud uimasteid süstides HI-viirusesse.

10 ümberlükkamatut fakti Woody Alleni pedofiiliasüüdistusest

Mainekas ajakirjanik Maureen Orth, kes on Alleni seksiskandaalist kaks põhjalikku artiklit kirjutanud, kummutab ajakirja Vanity Fair veebilehel väärarusaamu.

1. Politseisse ei läinud jutuga seksuaalsest kuritarvitamisest Mia. Seda tegi Dylaniga vestelnud lastearst.

2. Woody oli Dylani väidetava sündsusetu kohtlemise tõttu juba varemgi lastepsühholoogi juures teraapias käinud. Mia oli andnud lapsehoidjatele käsu, et meest ei tohi Dylaniga hetkekski üksi jätta.

3. Woody keeldus Connecticuti osariigi politsei määratud valedetektoritestist. Tema advokaadid palkasid teise testitegija, kuid seda testi keeldus politsei asitõendina kasutamast.

4. Woody kaotas neli pikka kohtulahingut – protsessi, distsiplinaarsüüdistuse prokuröri vastu ning kaks edasikaebamist – ja pidi hüvitama rohkem kui miljon dollarit Farrow’ kohtukulusid. Kohtunik Elliott Wilk otsustas, et Alleni süüdistus, nagu oleks Mia sundinud Dylanit valetama, ei leidnud tõendust.

5. Samuti leidis Wilk 33leheküljelises otsuses, et režissööri käitumine Dylani suhtes oli jämedalt sobimatu ning et last tuleb mehe eest kaitsta. Mia Farrow väitis Allenile juba siis, kui tüdruk oli kahene-kolmene, et too vaatab last siivutul pilgul. "Ta ei anna talle hingamisruumi. Sa vaatad teda, kui ta on alasti."

6. Dylani tunnistus klapib kolme täiskasvanu tunnistusega, kes tol päeval tema seltsis olid. Nende sõnul oli Dylan kõnealusel päeval 15?20 minutit kadunud, Allen oli matnud oma näo tüdruku jalgevahele ning lapsel polnud tol päeval aluspükse kleidi all.

7. Alleni advokaadid tsiteerisid mitu korda Yale’i-New Haveni hospidali laste seksuaalse kuritarvitamise kliiniku raportit, mille järgi polnud Dylanit pilastatud. Uurimust ei pidanud usaldusväärseks ei kohtunik Wilk ega Connecticuti osariigi prokurör, kes oli uuringu tellinud.

8. Allen väitis algul, et pole pööningul eales käinud. Kui ühe sealse maali küljest leiti Alleni juuksekarv, möönis ta, et võis olla korra-paar pea pööningule pistnud.

9. Osariigi prokurör ütles, et tal ilmselt on põhjust Alleni vastu süüdistus esitada, kuid ta ei tee seda lapsohvri psühholoogilise hapruse pärast.

10. Orth kinnitab, et ta ei ole Farrow’ sõber, nagu mitmed kommentaatorid on väitnud.

TÄIESTI NORMAALNE SUHE: Woody Allen abiellus 1997. aastal Mia Farrow’ adoptiivtütre Soon-Yi Previniga, kellele ta oli tosin aastat olnud vaat et isa eest. Režissöör väitis, et nende armusuhtes polnud midagi sündsusetut. Nüüd kasvatab paar kaht tütart.