NimmerschmidtFoto: TIINA KÕRTSINI
Saund
7. veebruar 2014, 19:17

Nimmerschmidti solist: püüan hästi esineda, aga see on keeruline

Aprillikuust tegutsenud ansambli Nimmerschmidt solist Fredy Schmidt loodab, et nemad löövad oma konkurente rõõmsameelsuse, optimismi, eesti keele ja lavalise aususega.

"Meil ei ole erilist lavakoreograafiat. Läheme lihtsalt laulma," ütleb Fredy. Samas nendib ta, et väga hea esituse tegemine on keeruline. "Pean mõtlema kaamerate peale ja sellele, kuidas ma laulan ja kas ma laulan sõnu õigesti," tunnistab solist.

Fredy on uskumusel, et vaatajad kuulavad Eesti Laulul parema meelega eestikeelset muusikat. "Kui nüüd viimaseid aastaid vaadata, siis paistab, et eestikeelsed lood lähevad paremini peale. Aga see ei olnud meie eesmärk," sõnab Fredy. "Meie eesmärk on ikka teha eestikeelset muusikat, sest ingliskeelne muusika läheb tihti täielikuks mambojambotamiseks. On mingisugune protsent artiste, kes laulavad inglise keeles lihtsalt mingit jura, millest keegi aru ei saa."

Nimmerschmidti lugu "Sandra" sündis tänu ühele Facebookis jagatud blogipostitusele. "Seal räägiti, kuidas kaks teismelist olid leidnud üksteist. Postitusest saime loo jaoks idee, aga päris üks-ühele need sõnad maha kirjutatud ei ole," selgitab Fredy.