ENDISED ARMUKESED?: 2005. aastal jäid Bill Clinton ja Elizabeth Hurley kaamerasilma ette Ermitaažis Richard Caringi suurel heategevuspeol. Nüüd väidab fotograaf, et palus neid spetsiaalselt koos pildile, muidu veetnud Bill ja Elizabeth peol aega eraldi. Foto: AOP, AFP
Inimesed
7. veebruar 2014, 07:00

President Clintonil oli aastane armuafäär Elizabeth Hurleyga? (5)

Hurley ekskallim: Hillary oli kõrvaltoas, kui Bill Liziga armurõõme nautis

Modelli ja näitleja Elizabeth Hurley kunagine armuke Tom Sizemore räägib ajakirjandusse lekkinud salvestises, kuidas toonane USA president Bill Clinton 1998. aastal talt Hurley telefoninumbrit nõudis ja kaunitari kohe Valgesse Majja lennutas. Liz jäänud sinna neljaks päevaks ja öelnud hiljem, et esileedi Hillary ei seganud üldse: "Nad magavad eraldi tubades."

Ameerika uudistesait Radar Online avaldas üleeile helisalvestise, kus sõjafilmide täht Tom Sizemore pajatab kahele tuttavale, mismoodi ta aastate eest oma endise kallima president Bill Clintoniga kokku viis.

1998. aastal oli Spielbergi filmi "Reamees Ryani päästmine" peaosatäitja Sizemore kutsutud valitud seltskonnale mõeldud linastusele Valgesse Majja. Clinton tõmmanud ta kõrvale ja uurinud, kas ta tahaks näha Lincolni magamistuba. Ukse selja taga sulgenud, küsinud president Sizemore’i väitel otsesõnu, kas too on Elizabeth Hurleyga kohtamas käinud ja kas nad kohtuvad ikka veel. Kui näitleja kinnitas, et nad on Liziga tõesti koos olnud, ent see on minevik, küsinud Clinton Hurley numbrit.

Sizemore, kes oli 1990ndate algul kolm aastat Hurley armuke, meenutab, et küsimus tulnud talle ootamatult ja ta pakkunud, et uurib esmalt, mida Liz asjast arvab. Seepeale põrutanud Clinton kärsitult: "Sa lollakas litapoeg, ma olen Ameerika Ühendriikide ülemjuhataja! Keegi ei seisa minust kõrgemal! Anna mulle see neetud number!" Sizemore kuuletunud.

Ta räägib, et veel enne, kui riigipea ihaldatud naise numbri valis, mõtles ta välja vabanduse, mida seltskonda naastes Hillaryle öelda. "Ma ütlen, et küsisin su onu Ted Sizemore’i kohta, kes profipesapalli mängis. See on meie vale. Ära seda unusta!" manitsenud Clinton.

Clintoni kuri nali: lasen su kallima tappa!

"Elizabeth, siin sinu ülemjuhataja. Ma saadan lennuki, mis su kolme tunni pärast siia toob. Kas nii jääb sulle piisavalt aega?" alustanud president kõnet. Hurley, kes oli aasta varem säranud "Austin Powersi" filmi naispeategelase Vanessa Kensingtonina, võttis juttu algul naljana. Seejärel vabandanud naine, kes oli toona paar Hugh Grantiga, et tal on oma peig juba olemas. Seepeale heitnud Clinton kurja nalja: "Mind ei huvita ? lasen su peiu tappa."

Tõsinedes teatanud Clinton vastuvaidlemist mittekannataval toonil: "Kuule, Elizabeth, ma olen president! Mul pole selle s**a jaoks aega. Ma pean maailma tuumasõja eest kaitsma. Saadan sulle lennuki järele." Mõni tund hiljem astunudki Hurley Valgesse Majja sisse. "Olime vastuvõtul, kui teda ühtäkki märkasin," meenutab Sizemore, kelle sõnul kadus kaunitar salateenistuse agendi saatel ühe ukse taha. "Bill pöördus minu poole ja kostis: "Ma jään sulle teene võlgu.""

Vestluskaaslaste pärimise peale, mis edasi sai, vastab Sizemore salvestisel: "Mis te ise arvate? Clinton keppis teda sel ööl. Ta oli seal neli päeva." Näitleja kirjeldab nüüdseks 67aastast peaaegu kahemeetrist Clintonit mehena, kel on sama palju karismat kui tuhandel Brad Pittil kokku.

Hiljem uurinud Sizemore Hurleylt, ega Hillary neid seganud. "Ei, nad magavad eraldi tubades," öelnud too. Clinton rääkinud endast 19 aastat nooremale armukesele, et armastab Hillaryt endiselt, kuid nad ei maga enam kaua koos ja kummalgi on oma eraelu.

Billi ja Lizi afäär ei piirdunud selle mõne koos veedetud ööpäevaga. Nad olevat aasta jagu aeg-ajalt kohtunud, kuni president lõpetanud läbikäimise põhjendusega, et hakkab naisesse armuma. "Ühel hetkel ütles Bill Lizile: "Armastusega ma ei tegele ja mulle hakkab tunduma, et ma võin sind armastada," seletanud riigijuht.

Sizemore taganeb: valetasin narkouimas

Uudistesaidi Radar andmeil on Sizemore’i paljastav jutuajamine salvestatud tänavu jaanuaris Connecticutis hotellitoas. Sizemore, kes on lindistusel kõlavates väidetest taganenud, kinnitab aga, et heliklipp on pärit vanalt videosalvestiselt, mis on tehtud ajal, kui ta maadles uimastisõltuvusega.

"Ma ei tahtnud, et mu juttu filmitaks, kuid toona veetsin ma aega inimestega, kes sellest ei hoolinud. 2010. aastal läksin ma võõrutusravile ja seadsin oma elu taas rööbastele. Õigeid sõpru mul ei olnudki. Minu ümber olid samuti uimastite kuritarvitajad," rääkis Sizemore kolmapäeva õhtul Huffington Postile antud videointervjuus.

Sizemore, kes on enda kinnitusel küll viis aastat puhas poiss olnud, kuid kes jäi hiljuti Connecticutis videolindile metamfetamiini suitsetades, väidab, et tema jutt Liz Hurley ja Bill Clintoni salasuhtest on väljamõeldis. Ta olevat valetanud koguni seda, et käis Valges Majas.

"Ma pole endise presidendi Bill Clintoniga kunagi kohtunud ja ma ei tea, et Bill Clinton oleks miss Hurleyt tundnud," lausus ta Huffington Postile.

"Ma ei eita, et ma neid asju ütlesin, aga see on vana video ja see on lihtsalt ühe tõsise narkoprobleemiga võitleva kuti lalin. Ma polnud oma parimas vormis. Heitlesin kuus aastat sõltuvusega. Olin meeleheitel," põhjendas ta vassimist ja vabandas Hurley ees, kellega ta pole oma sõnul pärast salvestise avalikuks tulekut kontaktis olnud. "Ma palun vabandust valu pärast, mida olen võinud talle ja Clintonitele põhjustada," sõnas Sizemore.

Hurley esindaja pole nõustunud näitleja väidetavat afääri kommenteerima. Hurley ise kirjutas pärast salvestise avalikustamist Twitteris: "Naeruväärselt tobedad lood minust ja Bill Clintonist. Täielikult valed. Selle küsimusega tegelevad mu advokaadid. Haigutus."

Peale Sizemore’i jutu salvestisel pole muid tõendeid Clintoni ja Hurley seotuse kohta seni päevavalgele tulnud. On vaid teada, et nad on kokku puutunud mitmel üritusel.

Sizemore oli samuti Hurley armuke

Ei Bill Clintonile ega Elizabeth Hurleyle oleks see esimene kõrvalehüpe.

Hurley sai tuntuks Hugh Granti kallimana. Paar oli koos aastail 1987–2000, ent iludus tegi südametemurdjale Grantile tervelt kolm aastat sarvi Tom Sizemore’iga . Sizemore ja Hurley kohtusid 1992. aastal filmivõtetel. Sizemore meenutas oma mullu ilmunud elulooraamatus, et juba nende teisel kohtumisel võrgutas Hurley ta, köögilaual võluvat striptiisitantsu tehes.

2002. aastal sai Hurley poja Steve Bingiga, kes algul isadust eitas ja kelle sõnul nad olid olnud avatud suhtes. Hurley on jõudnud olla neli aastat abielus India tekstiiliärimehe Arun Nayariga, kellest lahutas 2011. aastal. Detsembris tühistas ta kihluse Austraalia kriketimängija Shane Warne’iga.

Clinton on oma endisest riigisekretärist kaasale Hillaryle nende pea 40aastase abielu jooksul petmistega korduvalt peavalu valmistanud. Tema kuulsaim armuke oli Valges Majas praktikandina töötanud nooruke Monika Lewinski, kellega ta samuti 1998. aastal tiiba ripsutas.

Välismaine press spekuleerib, et järjekordne afäärikahtlustus võib Hillary presidendikandatuurile ägeda põntsu panna. Teda on peetud 2016. aasta presidendivalimiste favoriidiks, kuid ameeriklased on kommentaatorid kirjutanud, et hääletajad jätavad ta maha, sest oma mehe üleaisa löömisi taludes näitab ta halba eeskuju, ning et säärane paar ei sobi riigi esipaariks. Clintonid pole siiani kommentaare andnud.