Priit PajusaarFoto: ALDO LUUD
Saund
6. veebruar 2014, 19:00

Priit Pajusaar: osalemine on meeletult ajamahukas ja kallis ettevõtmine (1)

Neli korda Eurovisionil käinud Priit Pajusaar tunnistas, et temal ei ole enam võistlemiseks motivatsiooni.

"Olen neli korda käinud ja kõike näinud. Mul pole põhjust seal enam olla. Ma ei usu, et seal midagi uut või põnevat leiaksin," arvab Priit Pajusaar.

Suurvõistlusel osalemise miinuspooleks nimetab Pajusaar ajakulu ja kallidust. "Tõsiasi on, et selleks, et võistlusel adekvaatselt osaleda, kaasnevad kulutused. Avalikkusele on see aga teadmata külg," ütles ta.

Eesti Laulul osalemist soovitab ta aga noortele artistidele. "See on väga õige koht uutele tulijatele esile tõusmiseks. Ja neile, kellel on indu. Minul täna indu ei ole," tõdeb ta.

Mitmel korral on Pajusaar aga olnud Eesti Laulu võistluslugude valmimisel abiks. "Natuke olen abistanud arranžeerimise juures, kuid ma ei avalikusta, keda olen aidanud, sest ma pole pretendeerinud autorlusele. Mul ei ole mitte midagi aitamise vastu," rääkis Pajusaar.

Tänavuste Eesti Laulu osalejatega Pajusaar põhjalikumalt tutvunud ei ole. "See on minu teadlik valik, et kuulan ja vaatan neid alles poolfinaalis. Lood peavad esimesest taktist igas mõttes haarama ja midagi ütlema. Seetõttu on õige pildi saamiseks hea alustada puhtalt lehelt," arvab helilooja. Ta lisab, et kuigi laulukonkursi nimetus on Eesti Laul, valitakse sobivat lugu ikkagi Eurovisionile.

Pajusaar oli möödunud aastal ka Eurovisioni lauluvõistluse Eesti professionaalide žüriis, kes hindas Euroopa laule.

Priit Pajusaare looming on esindanud Eestit Eurovisionil aastatel 1996, 1999, 2004 ja 2008. Sellest viimasel kolmel aastal on kaasautoriks olnud Glen Pilvre.