Kolmas hooaeg Foto: MATI HIIS
Inimesed
5. veebruar 2014, 07:00

Staarisaates osalejad: mõni kaob pildilt, sest tal pole huvi või ta ei oska luua õiget muusikat (5)

Saade "Eesti otsib superstaari" lennutab igal hooajal orbiidile hulga noori lauljaid, kes vähemalt saate eetrisoleku ajal on kogu aeg pildil. Miks aga suur osa neist hiljem ära kaob?

Mõne muusiku sulest tuleb pärast saatest väljalangemist laule rohkem kui lugeda jõuab, teised aga kaovad orbiidilt peaaegu kohe, olgugi et saate ajal on räägitud grandioossetest plaanidest vallutada Eesti ja kogu maailma muusikaturg.

Kui vaadata hooaegade finaalidesse jõudnute nimekirju, on selge, et kõik võitjad naudivad täiel rinnal muusikuelu. Esimese hooaja kinni pannud Birgit Õigemeel esindas meid möödunud aastal Eurovisioni lauluvõistlusel ning pärjati äsja muusikaauhindade jagamisel teist korda aasta naisartistiks. Teise aasta parim, Jana Kask, kes otsis oma teed ja tegi koostööd mitmete inimestega, on lõpuks leidnud oma stiili ja andis mõni aeg tagasi bändiga Mai Skizo plaadi välja. Kolmanda hooaja parim, Ott Lepland, käis samuti Eurovisionil ja on osalenud kõikvõimalikes telesaadetes. Neljas võitja, Liis Lemsalu, särab ka eredalt meie muusikataevas ning värskeim superstaar Rasmus Rändveegi naudib auhinnasära – viimasel muusikaauhindade jagamisel pälvis tema bänd Facelift Deer parima debüütalbumi ja parima rokkalbumi tiitli.

Kõige viljakamaks võib aga pidada just kolmandat hooaega. Kümnest osalejast kuus on seni aktiivselt muusikas tegevad ning nende nimesid teab peaaegu igaüks. Samast hooajast on sirgunud ka kaks lauljat, kes Eestit Eurovisionil esindanud – 2011. aastal looga "Rockefeller Street" lauluvõistlusel käinud Getter Jaani ja 2012. aastal lauluga "Kuula" 6. koha saanud Ott Lepland.

Muusikafännid pole unustanud ka Marten Kuningat, kes 2012. aastal avaldas debüütplaadi "Janu" ja töötab praegu teise plaadi kallal. Samuti teatakse hästi omapärase häälega Birgit Varjunit, kel samuti esimene plaat juba töös. Kene Vernik laulis pärast saadet ansamblis Mimicry, kuid teeb nüüd soolokarjääri. Kindlasti teatakse ka Jaanus Saagot, kes küll ei laula, aga mängib kahes bändis kitarri. Mida saates osalenud ise arvavad: mis on põhjus, et mõned jäävad muusikamaailma pidama, teised aga mitte?

Esimene hooaeg

Muusikaga tegelevad rohkem või vähem peaaegu kõik esimese hooaja osalised, teistest agaramalt Birgit, Rivo ja Taavi.

Birgit Õigemeel

Rivo Kingi

Nele Kirsipuu

Raimondo Laikre

Taavi Peterson

Mihkel Ratt

Mariann Saar

Anna-Liisa Supp

Luisa Värk

Teine hooaeg

Osalistest on praegu aktiivselt tegevad Jana, Keit, Norman ja Taavi. Esimesed kaks pääsesid oma bändidega (Norman ka sooloprojektiga) "Eesti laulu" poolfinaali

Keit Triisa

Timothy Jarman

Kristjan Laas

Arno Suislep

Eliis Pärna

Taavi Immato

Jana Kask

Artur Rassmann

Kristiina Piperal

Norman Salumäe

Kolmas hooaeg

Kolmanda hooaja osalistest on praegu muusikaga tegelevaid artiste võrsunud kõige rohkem. Vaid Eliisa Kõiv ütles kaks aastat tagasi, et laulab veel ainult duši all.

Marten Kuningas

Getter Jaani

Birgit Varjun

Andrei Ozdoba

Ott Lepland

Kene Vernik

Jaanus Saago

Anne Arrak

Eliisa Kõiv

Anis Arumets

Neljas hooaeg

Neljas hooaeg on olnud kõige produktiivsem naisartistide poolest – Rosanna, Triin, Liis ja Teele on kõik aktiivselt tegevad olnud

Rosanna Lints

Jaan Lehepuu

Triin Niitoja

Imre Saarna

Leemet Onno

Teele Viira

Artjom Savitski

Liis Lemsalu

Kevin Johannson

Katrin-Merili Poom

Viies hooaeg

Viienda hooaja osalistest säravad enim Rasmus Rändvee ja Taukar , kes nopivad muusikaüritustelt auhindu, ning Elina Born , kes vahel laeval laulmas käib.

Katrin Ruuse

Janek Valgepea

Toomas Kolk

Liis Reisner

Rasmus Rändvee

Carl-Philip Madis

Fredi Pärs

Anisa Vänikver

Karl-Erik Taukar

Elina Born