EESTI OTSIB SUPERSTAARI VIIES HOOAEG TLNSLO: JAANUS SAAGO, TRIIN NIITOJA, ?, KARL ERIK TAUKAR, ? :TALLINN,EESTI,18NOV12 Eesti otsib superstaari viienda hooaja neljas finaalvoor, otsesaade tm/Foto TEET MALSROOS ÕHTULEHTFoto: TEET MALSROOS
Inimesed
5. veebruar 2014, 07:00

Jaanus Saago: pildil ei püsita, kuna tahe asjaga tegelda on vähene (1)

"Arvan, et üks põhjustest, miks nii-öelda pildil ei püsita, on liiga vähene tahe asjaga tegelda või liiga äärmuslik suund antud valdkonnas," arutleb staarisaate kõige viljakamast hooajast tuule tiibadesse saanud Jaanus Saago. "Samas võib põhjuseks olla ka erilisuse ehk selle x-faktori puudumine."

Peapõhjuseks, miks staarisaate osalised muusikataevasse ei kerki, peab Jaanus siiski muusika kirjutamist. "Konkursil osalejad ei oska luua häid ja kaasahaaravaid muusikapalu."

Jaanus arvab veel, et kuna Eesti on väga väike riik, on siin palju lihtsam pildil püsida kui mujal, ent samas on üsna kerge ka inimesi ära väsitada. "Eks pildil püsimiseks on palju mooduseid: skandaalid, meedias kajastatavatel üritustel käimine ja teistel konkurssidel osalemine," toob ta välja mõned viisid, kuidas noor muusik end inimestele lähemalt tutvustada saab. "Minu enda jaoks on aga peamine hea muusika loomise oskus."

Jaanus ütleb, et on muusikamaailma sukeldumise nimel nii iseenda kui ka oma muusikaga kõvasti tööd teinud. "Jalgu seinal hoides ei juhtu mitte midagi. Mul endal on veel palju minna," sõnab ta.

Kuigi Jaanus pole skandaale teinud, võistlustest osa võtnud ega figureeri eriti seltskonnaüritustel, teatakse tema nime siiski – ta on tegev ansamblis Triin Niitoja & John4 ning räpprokkpundis Driven, mõlemas kitarristina. "Esimese bändiga kirjutame lugusid. Viimasel ajal pole me palju esinenud, kuid oleme pakkumistele avatud."

Möödunud aasta lõpul andsid nad välja uue loo "Detsember". Jaanus: "Plaadi kohta ei oskagi öelda. Ei ole mõtet suvalistest lugudest seda kokku panna – meie jaoks on peamine, et lood tuleksid sellised, et nendega saab väga rahul olla."

Ansambliga Driven ilmus äsja uus lugu "Kõik kaob käest".