INTIIMNE SUHE: Enne kui Dylani pedofiiliasüüdistus 1992. aastal ilmsiks tuli, olid mitmed peretuttavad märkinud, et Woody ja tema tütre läbikäimine on ülihell, peaaegu intiimne. Foto: AOP/Scanpix
Inimesed
4. veebruar 2014, 07:00

Woody Alleni tütar: "Isa sosistas, et olen hea tüdruk, et see on meie saladus." (12)

"Ta käskis mul kõhuli heita ja venna elektrirongiga mängida. Siis tungis ta mulle seksuaalselt kallale. Samal ajal rääkis ta minuga, sosistas, et olen hea tüdruk, et see on meie saladus, tõotas, et läheme Pariisi ja minust saab tema filmide täht." Mia Farrow’ ja Woody Alleni adoptiivtütar Dylan kirjeldab New York Timesis, kuidas režissöör teda lapsepõlves pilastas.

Allen on pedofiiliasüüdistust alati eitanud. Nüüd annab Dylan (28) aastatetagusest skandaalist omapoolse nägemuse. Juhtum leidis aset 1992, kui ta oli seitsmene.

"Nii kaua, kui mäletan, oli isa mulle teinud asju, mis mulle ei meeldinud. Mulle ei meeldinud, kui ta mulle oma pöidla suhu pistis. Mulle ei meeldinud, kui pidin ronima tema juurde voodisse linade alla, kui ta aluspesu väel oli. Mulle ei meeldinud, kui ta pea mu alasti sülle pani ning sisse-välja hingas. Peitsin end nende kohtumiste vältimiseks voodite alla või lukustasin WCsse, aga ta leidis mu alati üles."

Kõik see juhtus nii tihti, et Dylanile jäi mulje: niimoodi isad oma tütreid hellitavadki. Aga pööningul toimunu sundis tüdrukut ema Mia käest küsima, kas ka tema isa oli temaga sedasama teinud.

Kuna samal aastal oli ilmsiks tulnud Alleni intiimsuhe Mia täisealise adoptiivtütre Soon-Yiga, sai režissöör kohtus väita, et pedofiiliasüüdistus on kiiva naise kättemaks. Kohus võttis Woodylt küll Dylani külastamise õiguse, kuid Mia ei hakanud kriminaalsüüdistust esitama. Prokuröri väitel oli lapse psüühika selleks liiga habras.

Dylan pole üle saanud faktist, et Allenit ei mõistetud süüdi ja Hollywood austab teda endiselt. "Mind tabas süütunne, et olin lubanud teda teiste väikeste tüdrukute ligidusse. Mul tekkis söömishäire. Hakkasin end lõikuma."

Alles nüüd, õnnelikus abielus olles, on Dylan rahu leidnud.

Alleni filmiga "Kurb Jasmine" Oscari kandidaadiks esitatud Cate Blanchett reageeris etteheitele pooli valimata.

"Nagu näha, on see olnud perekonna jaoks pikk ja valuline olukord," ütles näitlejanna Santa Barbara festivalil vastuseks ajakirjaniku küsimusele.

"Ma loodan, et nad leiavad mingisuguse lahenduse ja rahu."

Ka Woody ise on sõna võtnud. "Mr. Allen on artiklit lugenud ning leidnud, et see on ebatõene ja häbiväärne," ütleb tema esindaja veebiküljele Mashable.com.