ILMATÜDRUK: Kairit Tuhkanen kogus tuntust mitte ainult lauljana vaid ka Kanal 2 ilmateatajana. Foto: Marianne Loorents
Inimesed
4. veebruar 2014, 07:00

Kairit Tuhkanen: meigikunstniku amet ei jäta mind kunagi leivata (9)

"Ma olen väga õnnelik, et jõudsin meigikunstniku ametini. See on väga naiselik ega jäta mind kunagi töö ja leivata!" usub Make Up Store’i turundusjuht, meigikunstnik ja lauljatar Kairit Tuhkanen.

"Naisterahvana tundsin meigikunsti vastu ammu huvi, pealegi puutusin grimmi tegemisega tihti kokku teletöö ajal. Minu jaoks oli ka siis huvitav jälgida, kuidas professionaalid lava- ja telemeiki tegid, ja nippe meelde jätta. 2009. aastal lõpetasin profimeigikooli – International Make Up Centeri – ja sain rahvusvaheliselt tunnustatud meigikunstniku diplomi. Ükskõik, mis maailmakohas ma poleks, saan seda tööd teha ja eri projektides kaasa lüüa!"

Kairiti sõnul soovis ta lapsena saada lauljaks, hiljem baleriiniks ja seejärel kiiremini iseseisvaks inimeseks. Tragi inimesena on ta pidanud mitut ametit – olnud teenindaja, baaridaam, ilmatüdruk, laulja ja telesaatejuht. "Olen neid töid pidanud tihti ühel ajal: baaridaami töö oli ju öötöö, ilmatüdruku amet ei võtnud ka tervet päeva ja kõige selle kõrval olen kümme viimast aastat olnud ka laval," tõdeb Kairit.

Naine ei näe põhjust, miks ta ei võiks meigikunstniku ametit pidada kuni pensionipõlveni või kauemgi. Kairit usub, et meigikunstnikul ei ole mingeid eaga seotud piire. "Alati on arenguruumi ja aja jooksul saan ennast ainult paremaks koolitada," usub ta.

Võttis hoo maha

Missugused näevad välja Kairiti tööpäevad mitmes ametis korraga? "On olnud pööraseid tööpäevi, mis algasid pool seitse hommikul ja lõppesid väga hilja või isegi varahommikul. Ma ei kurda, paljud inimesed rabavad mitme töökoha peal, kuid mina väsisin ja otsustasin, et vahepeal on vaja rahulikumalt võtta," selgitas Kairit.

Ta võttis hoo maha ja valis oma põhitöökohaks Make Up Store Eesti, kus ta on turundusjuht ja meigikunstnik. "Lavalaudadel saab mind näha täpselt niipalju, kui jaksu on," lubab Kairit.

Tuhkaneni üks kauasemaid kliente, kellega ta väga hästi läbi saab, on maadleja Heiki Nabi bikini fitnesiga tegelev abikaasa Egle Eller-Nabi. "Tunnen teda 2007. aastast ja teen talle võistlusmeike. Tavaliselt olen talle abiks Tallinna võistluste ajal, kuid koos oleme käinud ka Leedus ja Lätis," selgitas Tuhkanen.

Kairiti sõnul on tal Eglega tekkinud nii hea klapp, et viimane usaldab teda isegi siis, kui ei ole end lavale minnes peeglist näinudki.

Eglele on ta meiki teinud väga erinevates oludes. "Vahel tuleb hakkama saada pisikeses lavataguses ruumis, kus ei ole piisavalt valgust. Teinekord oleme saanud varahommikul poole seitsme ajal kasutada minu tööruume. Kulturistidele mõeldud professionaalset kehakreemi kannab endale vahetult enne võistlust peale Egle ise," selgitas Tuhkanen, kes on Eglele ka piisavalt meikimisenippe jaganud, nii et sportlane saab välismaal olles lavameigiga ka ise hakkama.

Kairiti sõnul tuleb Eglele meiki tehes arvestada, et kohtunikud on lavast suhteliselt kaugel ning meik peab neile ära paistma. Samal ajal ei tohi unustada seda, kuidas Egle piltidele jääb, kui kena ta on telekaamerate ees ja inimestega vahetult suheldes. "Nüansse on mitmeid ja kõige tähtsam on see, et paks lavameik ei tohi mõjuda maskina," selgitas Kairit, kes rõhutas, et ükskõik, mis meigiga tegu – päevase, õhtuse või lavameigiga –, ei tasu kunagi rõhutada kõiki näoosi korraga.

Laval olek mõjub toniseerivalt

Ehkki Kairit on pühendunud meigikunstile, pole ta ka artistitööd unarusse jätnud. "Ma ei ole lavadelt kuhugi kadunud: annan mitu kontserti kuus ja uusi lugusid on ka järjepidevalt ilmunud," kinnitab Kairit.

Tema viimane plaat "Kapriis" ilmus päris ammu, 2009. aastal, uusim lugu möödunud aasta teisel poolel, kuid sellest hoolimata ei ole tal plaanis lähiajal uut albumit kokku panna. "Elmari raadiost saab kuulata nii minu vanu kui ka uusi lugusid. Pealegi arvan, et meie internetiajastul ei ole plaadi avaldamine nii tähtis kui varem – see, kes soovib minu muusikat kuulata ja ennast minu tegemistega kursis hoida, saab seda alati netis teha," arvab Kairit.

Lauljana ei ole tal nii suuri ambitsioone, et pühenduda sada protsenti ainult sellele tööle. "Olen laulmisega tegelenud teiste tööde kõrvalt juba kümme aastat ega näe põhjust, et seda muuta. Minu jaoks on see väga hea lisateenimisvõimalus, mida ma väga naudin," selgitas Kairit.

"Laval olek mõjub mulle sama toniseerivalt kui jõusaalis käik. See hoiab mind vormis, erksa ja heatujulisena," on Kairit oma hobiga ülimalt rahul.

Küsimusele, kas ta ei ole kunagi mõelnud laulmisest lõplikult loobuda, vastab Kairit muhedalt: "Kunagi ära ütle kunagi! Selge on see, et ma olen väga hea artist, aga mitte muusik. Ja täidan rõõmuga seda tühimikku, mis tekib ajal, kui muusikud kunsti loovad!" hindab ta oma loomingulisi võimeid väga realistlikult.

Sage külaline pungikontsertidel

Kairit peab Eesti mastaapides popmuusika tõelisteks professionaalideks Tatjana Mihhailovat ja Koit Toomet. "Nad on lauljad, keda ei väsi vaatamast ja kuulamast, nende kontserdid on väga nauditavad," kiidab Kairit kolleege.

Samas on tema muusikaline maitse palju laiem kui tema enda repertuaar. "Olen sage külaline pungikontsertidel ning mind võib tihti kohata The Belka esinemistel," toob Kairit näite.