Lordi
Saund
3. veebruar 2014, 07:00

"Tallinn Star Weekend" tuleb taas – koos Lordi, Bocelli ja Offspringiga (5)

"Loomulikult kaotasime eelmisel aastal raha, kuna tegime siin festivali esimest korda. Aga mulle meeldis, kuidas kõik välja tuli," räägib möödunud aastal esimest korda toimunud ja kohe kõvasti kõneainet pakkunud "Tallinn Star Weekendi" korraldaja Andreas Platonov.

Tuleval suvel tuleb Tallinna Lauluväljakul taas suurejooneline muusikafestival "Tallinn Star Weekend". Möödunud aastal jõudsid selleks puhuks Tallinna José Carreras, Sophie-Ellis Bextor ja Elton John. Carreras, muide, nimetas esimest festivali kõige kaunimaks ja uskumatumaks vabaõhukontserdiks, mida ta viimaste aastate jooksul näinud on.

Platonov ütleb, et vead, mis neid eelmisel aastal kimbutasid, on tänavu kõrvaldatud ning seekord tuleb festival kindlasti parem. Näiteks plaanitakse panna lauluväljakule üles rohkem ekraane, millelt laval toimuvat jälgida, ja vippkülalistele kavatsetakse rohkemat pakkuda. Mida arvab korraldaja aga sellest, et pärast esimest festivali mustasid Eesti kontserdikorraldajad teda ning väitsid, justkui hoiduks ta siin maksudest? "Kui lähed uude riiki, on igal pool sinusse erinev suhtumine. Meil polnud probleeme Leedus ega Lätis, kuid Eestis löödi nuga selga," tõdeb Platonov.

"Aga mulle meeldib see. Skandaal on ka reklaam," ütleb ta, et ei lase end heidutada.

27. ja 28. juuni festivaliks on mõned suured artistid juba välja kuulutatud. Esimesel, rokipäeval, astuvad lavale Eurovisioni võitja, hard rock’i viljelev Soome kolli-šokkrokibänd Lordi, Venemaalt pärit legendaarne ansambel Leningrad ning Ameerikast pärit, üle 40 miljoni albumi müünud punkrokkbänd Offspring, kes varem Eestis käinud pole.

Teine, klassikapäev, on pühendatud punasele vaibale – seal saab näha maailma eri paigust pärit staare ning esineb maailmakuulus Itaalia tenor Andrea Bocelli. Mõlemaks päevaks on oodata veel üht lisaesinejat, nende nimed aga on esialgu saladus.