KUNG-FU: Võitlejad olid kohale lennutatud Hiinast.Foto: Tiina Kõrtsini
Inimesed
3. veebruar 2014, 07:00

Hiina uusaasta algas kung-fu võitlusega (1)

Laupäeva õhtul sai Tallinna linnapea lauluväljakul oma rahvale teist korda head uut aastat soovida: algas hiina kalendri järgi uus sinise puuhobuse aasta (tegelikult oli hiinlaste uus aasta alanud juba päev varem). Hiinlasi oli lauluväljakul oma poolsada kindlasti.

Hoolimata sellest, et oldi pakkumas vaid tunniajast jää- ja lumepidu – nagu neid pealinnas juba enne neljal aastal nähtud on – jätkub linnavalitsusel külma trotsivaid ehitusmehi: väljakule oli püsti aetud muljet avaldav, tuledes plinkiv, ülimalt esinduslik lava. Ka kahe poolkapitaalse seest köetava telgi ehitus ei sündinud sõrmenipsu toel.

"Tallinna sõpruslinnaosa Pekingis lennutas meile terve lennukitäie tantsijaid ja kung-fu võitlejaid. Nad olid meie kandis esmakordselt, tulid Helsingist ja jätkavad just täna Riias, kust alustatakse koduteed. Muljetavaldav ringreis aasta vastuvõtu tähistamiseks igal juhul," jutustab Tallinna ürituse peakorraldaja, Tallinna Kultuuriväärtuste Ameti kultuuriosakonna juhataja Lennart Sundja.

Sama mees teab öelda sedagi, et tänavu võtnud Peking uue aasta tulekut eriti tõsiselt ja saatnud ka maailma kõige kaugematesse otstesse välja vähemalt kümmekond sarnast agitbrigaadi.

Seis oli selline, et kui veerand tundi enne trummi-, kung-fu ja tulešõu lõppu minekule asutasin ja silma järgi vähemalt kuus tuhat silmapaari selja taha olin jätnud, oli inimeste juurdevool peoplatsile ikka veel kui Jangtse jõgi ja äravool võrdne metsaojakesega. Ehtsa hiina kirevusega peole pani korraliku punkti ilutulestik.