Näitleja Evelin Võigemast Evita-rollis.Foto: Lauri Kulpsoo/Vanemuine
Film
1. veebruar 2014, 21:04

Vanemuise laval uus „Evita“ koos Evelin Võigemastiga (10)

„Evelin on lihtsalt suurepärane näitleja," tunnistab lavastaja Georg Malvius, kes Vanemuises uuesti muusikali „Evita" lavale tõi. Sedapuhku on nimiosas, mida Vanemuise varasemates „Evita"-projektides on täitnud Siiri Sisask ja Maarja-Liis Ilus, Tallinna Linnateatri näitleja Evelin Võigemast.

„Näitlejana ei ole mul just liiga tihti ette tulnud neid olukordi, kus on vaja suures peaosas mängides ise tervet lavastust jõuliselt vedada, nii et see on mulle kindlasti üsna uus kogemus, sest draamatükkides tuleb sellist asja harvem ette," rääkis Evelin Tartu Postimehele.

„Vokaalses mõttes ei ole ma veel kunagi pidanud laval nii palju järjest laulma ja veel nii nõudlikku materjali nagu nüüd «Evitas» - hoolimata sellest, et ma olen ju tegelikult laval laulnud küll ja veel."

Näitleja lisas pärast neljapäevast proovi, et keerukas on Evita-roll küll: „Vokaalselt on see tõesti raske!"

Helilooja Andrew Lloyd Webberi ja libretist Tim Rice´i kirjutatud muusikal Argentiina presidendi Juan Peróni naise Eva Peróni tormilisest elust esietendus Vanemuise suure maja laval 31. jaanuaril.

Kuigi tegemist on 27. novembril 2009. aastal esietendunud „Evita" uue versiooniga, on lavastaja Georg Malvius sisse viinud ka mõned muudatused.

Evita" taasesietendus tõi lavale kolm uut osatäitjat: lisaks Evelin Võigemastile, kes mängib Evitat, on Juan Peróni osas Kalle Sepp ning Peróni armukest kehastab Kristiina Renser.

Osades on Vaiko Eplik, Aivar Tommingas, Rasmus Kull, Erkki Rebane, Indrek Ventmann. Kaasa teevad Vanemuise sümfooniaorkester, balletirühm, ooperikoor ja live-bänd.

„Evita" anti kõigepealt 1976. aastal välja muusikaalbumina. Plaadi edu viis lavastusteni Londoni West Endis 1978 ja Broadwayl aasta hiljem. 1996. aastal valmis filmiversioon, mille staarideks olid Madonna Evita ja Antonio Banderas Ché Guevara osas.

Nii Evita kui Ché sümboliseerivad popkultuuris teatud naiivseid uskumusi: usku paremasse maailma; elu, mis ohverdatakse vaeste ja alandatute eest. Need on müüdid, mis omal moel järgivad Kristuse eeskuju.

Tegelikult pole teada, kas Ché Guevara ja Evita Perón üldse kunagi kohtusid.