Laulvad õhtujuhid Birgit Õigemeel ja Jalmar Vabarna. Foto: MATI HIIS
Inimesed
1. veebruar 2014, 12:00

Kas gala õhtujuhid põrusid? (97)

Eesti Muusikaauhinnad 2014 gala õhtujuhtide Birgit Õigemeele ja Jalmar Vabarna ülesandega hakkama saamine tekitas eile sotsiaalmeedias vastakaid arvamusi. Neile heideti ette liialt paberilt maha lugemist, et saatejuhid ise said ka auhindu ja et šõu juhtimiseks puudusid piisavad oskused. Üks kommentaator nähvas isegi nii, et lauljad ikka laulgu ja saatejuhid juhtigu saadet.

Kas Birgit ja Jalmar põrusid siis tõesti? "Meie kui korraldajad jäime õhtujuhtidega rahule," ütleb EMA 2014 avalike suhete juht Reno Hekkonens. "Meie valiku kriteerium number üks oli see, et nad oleksid lauljad, sest tegemist on muusikaauhindadega. Ehk nad peaksid esindama nii-öelda seda ala, milles nad tegutsevad ja meile tundus ja tundub ka pärast saadet, et valik oli õige ning Jalmar ja Birgit toimisid tiimina. See, et nad teksti maha lugesid, on paratamatus – nad esinesid ju ka ise ja juhtisid nii suurt – kahe ja poole tunnist saadet. Inimesed lihtsalt ei jõua ajanappuses tekste pähe õppida. Meie oleme rahul!"

Hekkonens tõdeb, et võib-olla tõesti ei ole olemas perfektset saatejuhti ning kes oleks veel ka laulja, aga see on lihtsalt arvamuste lahknevus. "Me oleme kursis, et paljud ei olnud rahul," lausub ta. "Aga kellele mis meeldib – meie omalt poolt jäime rahule."