KOKKU-LAHKU-KOKKU-LAHKU: Sienna Miller ja Jude Law kihlusid 2004. aasta detsembris, kuid mõlemapoolse truudusetusega pikitud vahekord ei jäänud korduvatest katsetest hoolimata püsima. Foto: Reuters / Scanpix
Inimesed
31. jaanuar 2014, 07:00

Armuafäär kohtusaalis!

9. oktoobril 2005 lõhkas Briti kõmuleht News of the World pommuudise: näitlejatar Sienna Miller on oma peigmeest, Briti filmistaari Jude Law’d petnud tolle kauase sõbra Daniel Craigiga. Nüüd kommenteeris Jude (41) kõmulist armukolmnurka kohtusaalis, kus praeguseks suletud lehe tegijaid süüdistatakse staaride telefonide pealtkuulamises.

Seitsme inimese seas, keda telefonihäkkimiste korraldamises süüdistatakse, on endised News of the Worldi toimetajad Rebekah Brooks ja Andy Coulson. Oma süüd nad ei tunnista, kirjutab Mirror.

Endine News of the Worldi ajakirjanik Dan Evans võttis kohtus omaks, et kuulas prominentide telefonisõnumeid pealt aastatel 2003–2005 Sunday Mirrori ning 2004–2010 News of the Worldi reporterina. Nuhitavate seas olid näiteks supermodell Kate Moss ja "Big Brotherist" tuntud Jade Goody, kes 2009. aastal vaid 27aastasena vähki suri. Sel nädalal rääkis Evans Londoni Old Bailey kohtus, et oli jälginud Bondifilmide tähele Daniel Craigile (45) jäetud sõnumeid, kuna lehes nõuti temalt vürtsikat esiküljelugu. Kogemata sattus ta pikantse info peale. "Kuulsin naishäält, kes ütles: "Tšau, mina siin. Ma ei saa rääkida, olen koos Jude’iga Grouchos [prominentide kinnine klubi]. Ma armastan sind!""

Kas Sienna tegi Law’le kättemaksuks sarved?

Evans kontrollis telefoninumbrite andmebaasi ja avastas, et armastuse avaldaja oli Sienna Miller (32), Oscarinominendi Law’ kihlatu. Ka Craig oli tollal kihlatud – Jaapani päritolu ameeriklanna Satsuki Mitchelliga. Koos Siennaga oli ta mänginud maffiafilmis "Layer Cake" (2004). Alles juulis oli Jude Sienna käest avalikult andestust palunud seksisuhte pärast oma laste hoidjaga, mille kõmuajakirjandus päevavalgele oli toonud. Kas kaunitar maksis truudusetule Jude’ile sellega kätte, et tema vana hea sõbra Craigiga voodisse viskus?

Ajakirjanik rääkis, et toimetaja Andy Coulson läks tema toodud info peale väga elevile. Evans sai ülemustelt tubli töö eest kiita. Kuid Coulson käskis tal info ebaseaduslikku hankimist varjata. Toimetaja korraldusel tegi Evans telefonisõnumist koopia, pani selle turvaümbrikku ning sokutas toimetusehoone valvelauda, otsekui oleks see sinna anonüümselt jäetud. Komejandis osales ka teine ajakirjanik, kes valvelauast ümbriku "avastas" ja üllatust teeskles: "Vaata, mis ma leidsin!"

Evans käis koguni Craigilt kommentaari küsimas. Kuid Daniel väitnud: "Ei-ei-ei, see pole tõsi!" Seetõttu hoidis leht artiklit nädal aega kinni, et infot juurde hankida. Evans jätkas Craigi telefoni häkkimist. Ajakirjanik rääkis sel nädalal kohtus, et oli kuulnud ka Law’ saadetud sõnumit. "Ta oli Danielile helistanud ning jätnud sõnumi – üsna sapise –, öeldes: "Aitüma, semu. Loodan, et Saski [Satsuki] sellest teada ei saa."

Teised News of the Worldi reporterid avastasid, et Law oli truudusetu kallima kodust välja visanud. Nuhkimise tulemusel sündis pommuudis pealkirjaga "Sienna petab Jude’i". Seal väitis anonüümne allikas: "Jude helistas Danielile ja tahtis teada, kuidas too sõbraga niimoodi käituda võib. Jude nõudis ka, et Daniel räägiks oma kihlatule kõik ära."

Law oli üks 37 kuulsusest, kellele News of the Worldi omaniku Rupert Murdochi meediaimpeerium News International maksis mullu privaatsuse rikkumise eest kopsakat valuraha. Sel esmaspäeval astus näitleja üles Londoni kohtus tunnistajapuldis. Ta täpsustas, et polnud Craigile sõnumit jätnud, vaid talle vihahoos helistanud ja nõudnud, et too Satsukile südant puistaks.

Law oli ammu kahtlustanud, et mõni sõber või sugulane avaldab kõmulehtedele tema erainfot. Kuid alles eelmise aasta sügisel oli ta teada saanud, et lekitajaks oligi tema pereliige. Seda, et leht maksis informaatorile, sai Jude teada alles kohtusaalis.

Näitleja sõnul oli politsei talle näidanud News of the Worldi tellimusel telefone häkkinud eradetektiivi Glenn Mulcaire’i märkmeid. "Informatsiooni hulk jahmatas mind," tunnistas Jude.

Telefonihäkkimine andis selgituse Jude’i kimbatusse ajanud asjaolule: paparatsod paistsid alati teadvat, kuhu ta oma laste või sõprade seltsis läheb – alailma oli meedia erakohtumistel platsis.

Sienna ja Jude püüdsid küll suhet päästa, kuid teatasid novembris 2006 kihluse tühistamisest. 2009. aasta lõpus leidsid nad teineteist taas, kuid olid veidi rohkem kui aasta pärast sunnitud tunnistama, et nende kooselust ei tule midagi välja. Nüüd on näitlejatar kihlatud kolleeg Tom Sturridge’iga, kellega tal on poolteiseaastane tütar. New Orleansis filmivõtetel viibiv Sienna annab täna videolingi vahendusel Lon­doni kohtus tunnistusi.

Daniel Craig hülgas kihlatu

Daniel Craig hülgas kihlatu Satsuki Mitchelli 2010. aastal kauni näitlejanna Rachel Weiszi pärast, kellega ta oli aastaid sõbrasuhetes olnud. Londoni näitelaval olid Daniel ja Rachel tormilisi lembestseene etendanud juba 20. eluaastates, kuid päriselt lõid armuleegid lõkendama filmi "Unelmate kodu" võtetel. Nad abiellusid 2011. aasta suvel. Noorpõlveabielust on Bondistaaril täisealine tütar Ella.

Endiselt vallalisel Jude’il on abielust Sadie Frostiga kolm last, peale nende tütar üheöösuhtest näitlejanna Samantha Burke’iga.