Tõnu Kaljuste ja Arvo Pärt.Foto: Peeter Langovits / Postimees
Saund
30. jaanuar 2014, 12:33

Kultuuriminister tahab premeerida Kaljustet Grammy võidu eest (4)

Kultuuriminister Urve Tiidus teeb ettepaneku eraldada kultuuriministeeriumile valitsuse reservist 31 645 eurot dirigent Tõnu Kaljuste premeerimiseks Grammy muusikaauhindade jagamisel parima kooriesituse kategooria võitnud Arvo Pärdi teose “Aadama itk” salvestuse eest.

Tiidus märkis, et sellised võidud on kahtlemata oluliseks eeskujuks noortele muusikutele ja teistelegi muusikakollektiividele ning süvendavad meie rahva ühtsustunnet.

"Õnnestunud esituse nimel on tehtud pikaajalist ja järjepidevat tööd, mis väärib igakülgset tänu ja tunnustamist,“ ütles kultuuriminister.

Tõnu Kaljuste võitis 26. jaanuaril Los Angeleses toimunud 56. Grammy muusikaauhindade jagamisel auhinna parima kooriesituse kategoorias Arvo Pärdi “Aadama itk” ("Adam’s Lament") esituse eest. “Aadama itk” on salvestatud Eesti Filharmoonia Kammerkoori, Sinfonietta Riga, Tallinna Kammerorkestri, Läti Raadio koori ja Vox Clamantise osalusel. Salvestuse andis välja plaadifirma ECM.

Grammy on USAs välja antav mainekaim ning tunnustatuim plaadiauhind maailmas, mida võib kõrvutada kinomaailma Oscari või kirjandusmaailma Nobeli auhinnaga.