Inimesed

KOLM NÄDALAT KOOMAS OLNUD MEELIS PAI: "See oli väga suur ja eriline kogemus, nagu oleks lugenud põnevaimat juturaamatut." (68)

LISA KOMMENTAAR

Rääkis4. veebruar 2014, 13:59
ju Pai, mis temaga juhtus, samuti to Ülle. Mis oli selles halba et nii lõputult peab ilkuma . Ja keegi arvab et tema oli koomas ja temaga KÜLL EI JUHTUNUD midagi. Ärge olge naeruväärsed. Tubli kui inimesed ikka räägivad oma juhustest. Ülejäänud kommentaarid ei vääri lugemist.
jurka2. veebruar 2014, 15:24
Miks sa koomast välja tulid?
KALLID KOMMIJAD .......1. veebruar 2014, 17:29
Ärge kommige teemat , mida te pole läbielanud . Nii on ka uue SOTSIAALMIN. seadusega- kus hakatakse töövõimetust äravõtma , see tähendab ümbermäärama töövõimeks. Selle jama on kokkukeeranud pubekad, kes tahavad sõjaväest pääseda või tasuta kodus istuda töötuna. NEED INIMESED, kes on aga läbielanud operatsioonid ja saanud liikuma uuesti, ei tähenda et võiks ilkuda selle üle ja teevadki tööd. Ka mina olen õppinud 2 korda uuesti käima - te ei tea kui abitu olek see on kui sa mõistuses tead , et enne kõndisid ja enam ei oska! See, et mõni paremini uuesti liigub , ei tähenda ilkumise õigust ja vajadust tituleerida kui muidusööjaiks. See, mida see inimene tegelikult tunneb sisemiselt - on kaks : 1. moraalne valu saadab surmani ja 2. füüsiline valu - väsimus, ajutised valud , pidev eriline ettevaatlikkus - st. täisjõus inimene ei tohi tõsta ka tugitooli kodus ..... Aga rahvas vahib lampi ........
Ilmselt ei saa enamus aru enne ja soovida neid kannatusi ei taha . Proovige nt. üle 100 kg mehena koguaeg siibril käia , voodis selili jne. Olin haiglas , kui inimene poolenisti fikseeritult kipsiga , ei pidanud enam süda vastu - ilmselt läks ka moraalne valu nii suureks ja ta lihtsalt suri vaikselt. Ärge nähvige ja otsige haiguste puhul, õnnetuste järel , kes on kelle sugulane ja kes on kellega maganud . Need on olnud õnnehetked ilmselt ja kaovad mingil hetkel teispoolsusesse. Mida teie sellest saate , kommides või meedias kajastajad ?!
kass31. jaanuar 2014, 23:58
Päris huvitv mida tänapäeva inimesed räägivad,ma mõtlesin mis tunne oleks koomas olla????!!!!!!!:)
31. jaanuar 2014, 23:53
Päris huvitav kui mõtlema hakkata ,mõtlesin et tahan isega koomasse jääda!!!!!!!!!!!:)
kord31. jaanuar 2014, 10:42
lihtsalt soovisin seda teadmist ja tunnet kogeda ja mõned hetked saingi. jah, nii lihtsalt. paar korda ja erinevalt. hea oli, ja omapärane, aga siiani vägagi kõik meeles.
tahaks öelda, et armastage üksteist, see on kõige tähtsam. vaadake neid suurepäraseid noori, kes siia on sündinud, see kõik on meile elavaks eeskujuks... nii on.
midagi veel ehk31. jaanuar 2014, 00:01
oleks tahtnud kuulda need laused juba olid sõna sõnalt
30. jaanuar 2014, 18:52
Kui inimene on koomas olnud,siis seletabki seda,et ta ei karda surma.Olen seda kõrvalt näinud.E
ma surma puhul pole seesama inimene oma ema leinanud nii nagu peaks
To: 00:3530. jaanuar 2014, 17:17
Ma ei tea, missuguse kristliku -ismi sõnakuulelike lammaste, järgijate, jüngrite hulka Sa kuulud, kuid elu ei ole mustvalge multifilm, kus ainult kahte tüüpi tegelased ringi vudivad, head ja halvad. Niisiis, rohkem tolerantsust, sallivust. Pealegi, kristlikust fundamentalismist õhkub nii palju tigedust ja sallimatust, et igale mõtlevale inimesele on taoline dualistlik elukäsitlus vastuvõetamatu. Maailmas on õnneks hakanud levima arusaam, mille kohaselt usulised ekstremistid ei ole ainult need, kes panevad oma usu nimel toime vägivallaakte, vaid ka need, kes õhutavad oma usukaaslasi vihkama teisi uske. Kristlikku ideoloogiat järgiva organisatsiooni Operation Rescue (praegu Operation Save America juht Randall Terry ütles ühel propagandaüritusel 1993: "Ma tahan, et te laseksite end üle uhtuda sallimatuse lainel. Ma tahaksin, et te laseksite end üle uhtuda vihkamise lainel. Jah, vihkamine on hea (...) Meie eesmärk on kristlik riik. Meil on piibellik kohustus, Jumal on meid kutsunud seda maad vallutama. Me ei soovi võrdset aega. Me ei soovi pluralismi." Niisuguse laiendatud määratluse järgi on Randall Terry näol tegemist ekstremistiga. Sama saab öelda paljude tuntud kristlike vaimulike ja telejutlustajate, näiteks Jerry Falwelli ja Pat Robertsoni ja teiste kohta. Päris õõvastav või mis?
kommijatele30. jaanuar 2014, 13:45
Lugege parem Jeffrey Longi ja Paul Perry raamatut "Surmajärgse elu tõendid". Eesti keeles ja puha. Või külastage veebilehte www.nderf.org. Saate vastused kõikidele küsimustele. Ja oma kogemustest räägivad normaalsed inimesed,mitte meedia "superstaarid" või eneseimetlejad.
oehh30. jaanuar 2014, 13:41
andke andeks , aga kaua võib.
Mõelge30. jaanuar 2014, 13:27
Kas te ikka kraaksuks siin,kui teiega või teie lähedasega on midagi ränka juhtunud,Kui olete koomas,Ah,ainult ajukääbikud võivad sappi pritsida.
Marfa30. jaanuar 2014, 13:09
Mina tahan iga päev Pai Meelise unenägusid lehest lugeda! Nii nagu ilmateadet ja astroloogi nurgakest.
Ülle30. jaanuar 2014, 11:32
Lugesin artiklit huviga, sest olen ise olnud 36 päeva kunstlikus koomas. See, et inimesed omavahel ei räägi oli tõesti nii. Pilk on väga palju ütlev aga ei mingit sõnavahetust. Nägin unenägusid, mis olid seotud mu seisundiga - hingamispuudus. Väga valus on lugeda halvustavaid kommentaare. Olgu see vormeliäss või tavaline inimene, nii palju võiks olla eneseväärikust, et kohe halvustama ei hakkaks. Viibisin Tartu Ülikooli Kliinikumi üldintensiivosakonnas- super personal. Edaspidine mitmekülgne ravi, oma pere ja sõprade suur toetus ning tatsan juba kolmandat aastat selles elus.
Loomulikult on koomast välja tulek suur katsumus. Kõigi tegevuste uuesti õppimine. Tundub ju imelik, et ei tea kuidas istutakse. Või näiteks füsioterapeut õpetab trepil kõndimist. Füsioterapeudid on arstide kõrval väga vajalikud, kes aitavad keha liikuma. Peas oleks nagu mälukaart täitsa tühjaks saanud. Vanad asjad ehk enne koomasse langemist kõik meeles. Saan endaga hakkama, kuid aktiivsesse ellu tagasi minekust ei unista. Soovin, et kõigil "ärganutel" oleks nii palju õnne kui minul!
Kogemus30. jaanuar 2014, 11:27
Usume ka,et mõnele veel tasutakse koomaga siin elus.Abikaasa läheb homme haiglasse...Alles läks ämm raskelt. Mul on hea kui alla aasta haiglatega tegemist pole olnud...Ja sedasi 18 aastat.
Ka kooma30. jaanuar 2014, 10:35
Olen elus korra kange alkoga kooma kukkunud. Endal täielik mäluauk- ei mäleta midagi, ainult abikaasa ütles et pisarad olid pidevalt jooksnud.Reaalsus tuli hetketi ja siis kadus jälle musta auku. Umbes nagu narkoosist välja tulemine. Ei olnud küll mingit tunnelit, valgust ega piimjat kilet. Ei kuulnud ka kellegi juttu.
Mis otsiti Eesti mehel30. jaanuar 2014, 10:24
Ajukahjustust või seoses Schumiga? No täiesti erinevad asjad. Koomas olemine ja ajukahjustus+ kooma on absoluutselt eri asi. Ajukahjustusest välja tuleb harva normaalselt, koomast jah tuleb välja. Kummaline isegi võrrelda. Tehke intervjuu tugeva ajukahjustuse saanud inimesega, kes ka koomast välja tuli...kas annab intervjuud, vaevalt. On vegetativses olekus. Schumi puhul tehakse kõik..kõik, mis hetkel maailmas võimalik. Kuid kui juba kolju lõigati "surve vähendamiseks"..kahjustus seega oli ja mitte väike. Teadmiseks, kahjustus levib kiiresti. Nii on elu. Koomas olemine on hoopis teine jutt. Muidugi mõjub samuti kehvalt, kuid kahjustusi ei tekita nii laialdaselt kunagi. Selleks ju kooma "saadetakse", et organism puhkaks ja taastuks. Kooma ja Schumi on eri jutud.
arvamus30. jaanuar 2014, 10:12
Mul on küll selline tunne, et siin kommenteerijad on oma eludega täielikus ummikus, egas neil muidu aega siin teisi mõnitada poleks.Üks endast ja teistest lugupidav inimene nii ei käituks.Aga ehk tuleb sellistele aeg, kus tasutakse õiglaselt. Võibolla ehk ka kolme nädalase koomaga, või veel kauemaks.
ei ole lugenud kommentaare,aga30. jaanuar 2014, 10:12
usun säimamist. Eksin ? Õhtul vaatan.
Lible30. jaanuar 2014, 10:11
Kesikud on surmasuus, hakkavad pruunides toonides muinasjutte rääkima...... Et teil neid pruune toone hästi palju oleks! Ilus muinajutt! Millal järgmine ilmub?
Bla30. jaanuar 2014, 09:29
Ma mõtlen et kui inimene peale sellist kogemust Keskerakondlaseks hakkab, siis mis järelduste tegemisel valesti läks.
to haha30. jaanuar 2014, 09:23
.......30. jaanuar 2014, 09:11
....Ei tea, kas luges edgari surematut üllitist "tõde jeestist"?
mnjah30. jaanuar 2014, 09:08
Sorry! Ei kustutatud seekord! ;)
mnjah30. jaanuar 2014, 09:05
Mõttetu kommentaarium, sest kommentaare kustutatakse ära. Mis adekvaatset pilti me ootame kui seda ise kujundame oma väikese ajuga
haha30. jaanuar 2014, 09:03
suur suli võib rääkida ju mida tahes, et end tähtsaks teha ja inimeste poolehoidu kuidagigi võita, keegi ju kontrollida ei saa, kas ka päriselt nii oli. inetu inimene, seest ja väljast. ülbikute kunn.
Vanaema30. jaanuar 2014, 09:02
Olen olnud koomas inimeste kõrval 3 korda.2 korda nädal ja 1 korra elanud haiglas 3 kuud järjest lähedase juures.
Loen30. jaanuar 2014, 08:44
ja imestan jätkuvalt, kuidas küll meie omad inimesed suudavad nii õelad olla ja seda igas olukorras. ?
Arvamus30. jaanuar 2014, 08:05
Selliste teemade puhul ei peaks sõna võtma alko tarbijad ega ka need kes haiglates pole elanud suurt osa oma elust kas ise või lähedaste kõrval.
to onginii30. jaanuar 2014, 07:59
ja sina, arvad ise, et oled meeldiv inimene kui teise kohta halvasti ütled? Puhas näide inimese tühjusest...
Sellistest unenägudest30. jaanuar 2014, 07:29
ufojutudki tulevad. Kas päris koomas või alko, narko koomas, mis vahet. Pärast üritavad tõestada, et neil on tõsi taga.
Arvan nii30. jaanuar 2014, 07:28
Kutsunud siis mõni tark inimene koomaseisundit kommenteerima. Aga ei, neil vaja Pai kutsuda, kes räägib sellest kui mingist toredast seikusest. Olgem ausad, Schumacher vaagub praegu elu ja surma vahel, seal pole praegu tema isikliku tahtejõuga midagi pistmist.
harju loogiline30. jaanuar 2014, 07:09
Ah et nii tore ja huvitav oli. Ja järgmisel korral oli suur hirm, et tuleb veel seda head asja. Ma ei saa hästi pihta. Häid asju ju ei kardeta.
Teistelt ka olen kuulnud umbes sama. Surm olevat mõnus ja teispoolsus äge, aga kui keegi sussid püsti ajab, siis nutetakse silmad peast.
Oskab keegi seletada?
Joudu irvitajatele30. jaanuar 2014, 06:36
Uhele oleme needused peale pannud kes invaliidi monitab...Mul oli poeg koomas 7 paeva ja koik luud katki.Sellel mehel laks niigi hasti.
Jah30. jaanuar 2014, 06:28
Momendil Haiglates koomas inimesi küll ja küll !
Kits30. jaanuar 2014, 04:15
on kits ja kitseks jääbki surmani !
Kõikkesikud30. jaanuar 2014, 04:08
on pidevas koomas , pea vastu , sai !
Penost vanamees30. jaanuar 2014, 02:38
Aga mind löödi lõhki ja pillluti tükid garaazi katusele ja töötab!
Bino 30. jaanuar 2014, 02:25
Kui lollid te olete? Need, kes sõimavad siin, et tähelepanuvajadus..arvate tõesti, et Pai ise võttis Ringvaatega ühendust ja ütles, et tahab jälle oma kunagisest seisundist rääkida? Teema oli lihtsalt Schumaherist ja kutsuti saatesse ka mõni Eesti inimene, kes on koomas olnud. Meelis Pai valiti arvatavasti sellepärast, et tema on viimane olnud, kes sellel teemal meediast läbi käinud. Ehk siis lammastele - teda kutsuti intervjuule, mitte ta ise ei käinud ennast pressimas kuhugi.
Kadri30. jaanuar 2014, 01:20
Teil kommijatel ei pruugi nii hästi minna kui Pail, talle anti veel võimalus.
Parem on end aegsasti igaviku vastu valmistada.
On reaalsus, kuhu saab siseneda ainult Jeesuse Kristuse ohvrisurma ja lepituse läbi. See, mida inimesehakatis sellest arvab ei muuda asja.
http://www.youtube.com/watch?v=oMvGZGn6dR4&list=PLA98B856DB742F5A5
Koomar30. jaanuar 2014, 01:06
Paljud eestlased joovad ennast kooma.
Ärgates on süda paha ja ei mäleta midagi, ümber käte ja näo on piimjas kile, mida tuleb juurde.
To: 23.4630. jaanuar 2014, 00:35
Sa ise oled lapsik, lihtsalt natuke harimatu ja liiga enesekindel nendes asjades. Loe ise ka Piiblit ja õpi tundma, see kõik on keerukam kui sinu üks kommentaar. Taevas ja põrgu on reaalselt olemas, Jumal on reaalne, nagu ka see teine pool, kurjus. Iga inimene peab valima, kumba ta tahab, kas elu või surma. Selles mõttes on jah lihtne, nagu sa ütled.
njah30. jaanuar 2014, 00:34
mida värki? inimene andis intervjuu 3 nädalat koomas olemise teemal ja siinsed kommenteerijad küsivad: kas mingi tähelepanu vajadus?
hele30. jaanuar 2014, 00:23
minul pidi olema üsna lihtne tavaline operatsioon, aga ma ei tea mis arsti käkk see oli, kuid midagi läks valesti ning mind jäeti kunstlikku koomasse. see ei kestnud küll nädalatki, aga mingeid nägemusi ega mujal maailmas rändamist küll polnud. midagi polnud, mitte midagi
To: ..., 22.1429. jaanuar 2014, 23:46
Oled välja käinud ühe paljudest võimalustest. Kuigi jah, suhteliselt kitsarinnaline on Jumalat st. absoluuti, alati ja ainult, seostada juutide Jahwe, kõrbemonoteimi või kitsamas kontekstis kristlusega, kristlastega. Samas on see meie kallutatud, must valges, kultuuriruumis suht tavaline korduv, lapsik nähtus.
Kui jälgida peakangelase tegemisi, toimetamisi läbi keskvoolu massimeedia prisma, siis minule isiklikult tundub, et omad järeldused juhtunust, on härral veel päris kindlasti tegemata. Aga eks aeg annab arutust.
29. jaanuar 2014, 23:10
ma panen hommikul 2 l bocki hingealla ja olen ka paar tundi koomas.
Tasuja29. jaanuar 2014, 22:55
Olen ka ise koomas olnud ja sealt õnneks eluga tagasi tulnud kuid minu mälus ei ole küll nii suurepärast seiklust nagu seltsimees Pail. Reaalne tegelikkus on sellisest muinasjutust kaugel.Vahel jääb mulje nagu oleks mõni mees ärganud koomast mis oli peale suurt joomingut aga mitte mingi tervisliku probleemi tagajärge. Kas peab pidevalt kuulutama et oi kui kõva mees ma olen - ma olin koomas! Neid kes on koomas olnud on rohkem kui seltsimees arvata oskab aga nad ei kelgi sellega.
vareste kraaksatused29. jaanuar 2014, 22:43
osa saavadki sadistlikku naudingut valust. ise aga nutavad kodus patja
hetkeks (-2)29. jaanuar 2014, 22:37
Absurd, kas te kunagi häbenete ka, et te nii lambad olete.// Loomulikult ei häbene, nad lihtsalt ei tea, et nad on lambad, ajuehitus selline
+6 -2
Näe, vähemalt 2 häbenevad, seega veel on lootust, ja nemad kas või aastadega muutuvad inimesteks, nendest, kes annavad miinuseid ka siin, inimesi ei saa mitte kunagi, surevad lambana inimese kehas.
nonii!29. jaanuar 2014, 22:28
No see seletab nii mõndagi! Sisuliselt on see, mis Meelisega juhtus, arstide järjekordne tööpraak!
arumaeisaa29. jaanuar 2014, 22:26
Nipikesele selgituseks, et küsimus oli konkreetselt Pai kohta. Mida jälle temaga rääkida? Eks neid koomas olijaid on teisigi onud ja oleks mõne teise kogemusi ja läbielamisi olnud huvitavam kuulata. Pai on oma lugu rääkinud mitmes telesaates, sellest on kirjutatud ajakirjades. No ei ole nii lammas, et aru ei saanud ja unustanud ka ei ole.
...29. jaanuar 2014, 22:18
Eelmises pikas intervjuus oli mainitud mingid koletised - mis signaliseerib, et inimesel on vaja väga tõsiselt hakata tegelema vaimsete asjadega. Jumalaga oma asjad korda teha. Kui suur arm ja halastus, et inimesele on antud teine võimalus Maa peal, et teha õigeid valikuid. Kes otsib, see leiab. Kes koputab, sellele avatakse. Nii ütleb Piibel. Kui leida inimene, kes on kristlane ja keda usaldada, las ta palvetab teie eest, palvetage ise, neid palveid kuuldakse vaimses maailmas.
kass29. jaanuar 2014, 22:16
ja siis tal mõistus kaduski
Lammas Timmu29. jaanuar 2014, 22:14
mell räägi sellest ka kuidas naine minema läks ja kas penomehes näed sa iseennast?
...29. jaanuar 2014, 22:14
Eelmises kirjelduses oli küll juttu mingitest koletistest seal teispool - soovitaks Meelis Pail ikkagi kirikusse minna ning oma asjad Jumalaga korda teha! Hea, et inimene on elus ja tegus ja saab oma valikuid veel muuta. Hirmutav kogemus tõesti näitab, et asjad polnud Jumala ees õiged. See on muide tõsine soovitus. Leida kristlane, keda ta usaldab, minna Piiblikooli, uurida Piiblit (see ei pruugi siiski sügavuti avaneda, kui pole usklik), palvetada. Kes otsib, see leiab. Kes koputab, sellele avatakse.
29. jaanuar 2014, 22:11
Absurd, kas te kunagi häbenete ka, et te nii lambad olete.// Loomulikult ei häbene, nad lihtsalt ei tea, et nad on lambad, ajuehitus selline
see vana vingats29. jaanuar 2014, 21:58
hakkab aga jälle pihta.
to Nipi29. jaanuar 2014, 21:49
kas sa siis aru ei saa,need pole lambad,vaid lambahakatised.Sellisteks kasvatakse,kui papa või mamma pole õigel aja vitsa andnud.
Nipi29. jaanuar 2014, 21:43
Idioodist kommentaatorid!!! Teema uuesti päevakorral, sest täna ilmus uudis, et Schumacherit hakatakse koomast äratama ja Reikop tegi Paiga intervjuu. Krt te ei tea midagi ja kommenteerite, Absurd, kas te kunagi häbenete ka, et te nii lambad olete.
talpenn29. jaanuar 2014, 21:42
see eest olid sa ju vene multikast mahaviksitud ja vene inimestele mõeldud ülemiste penomehe sünni juures.seda sulle eestlased andeks ei anna,räägi mida tahad.
Silvi29. jaanuar 2014, 21:41
Kas ANNE PAI on Meelise õde või ex naine olnud või lihtsaly sugulane?
arumaeisaa29. jaanuar 2014, 21:26
see on ju vana lugu, millest kordi ja kordi räägitud. Mida nüüd jälle???
onginii29. jaanuar 2014, 21:19
see mees tahab ennast huvitavaks teha, nii ebameeldivat inimest annab otsida, eriti jubeda monumendi loomine oli puhas näide inimese tühjusest ja maitselagedusest...see peaks veel kultuuriinimene olema???
helkal29. jaanuar 2014, 21:17
Jõudu Sulle Meelis ja suur pai su naisele,kes Sind esimesena tervitas . ´Võibolla polegi seal teispooluses halb,aga enne nn õiget aega ka sinna minna ei tahaks.
Mari29. jaanuar 2014, 21:10
See on ju vana lugu juba ju. Kas miski tähelepanu vajadus`?
29. jaanuar 2014, 21:07
ilus lugu sellest, kuidas sünnivad keskerakondlased
tigekala29. jaanuar 2014, 21:04
kulge, pidage pisut piiri. kas teil on midagi tarka ütelda koomas olemise kohta, isiklikust kogemusest? sellel mehel on, nii et ärge kobisege. pimeda keskerakonnaviha kõrval võiks natuke mõtlemisvõimet ja empaatiat säilida.
Mell29. jaanuar 2014, 20:56
Soovitaks oma elu tõsisemalt võtta ja siit püünelt eemalduda, muidu nagu "Figaro" juba ...
"Pai" siin ja seal . Nii võib teine osa põnevale raamatule tulle.