Helen MahmastolFoto: Kalev Lilleorg / Naisteleht
Saund
29. jaanuar 2014, 14:09

Legendaarne DJ François K esineb Privé 11. sünnipäeval!

HELEN MAHMASTOL PRIVÉ SÜNNIPÄEVAPEO EEL: uskumatu, kuidas aeg lendab! (3)

31. jaanuaril tähistab Tallinnas Vabaduse väljakul asuv ööklubi Privé 11. tegevusaasta täitumist. Suursuguse sündmuse tähistamiseks on Ameerika Ühendriikidest külla kutsutud legendaarne DJ François K New Yorgist.

"Uskumatu, kuidas aeg lendab! Alles oli see päev, kus me 38 tundi järjest tööd tegime, et klubi avaürituseks valmis jõuda. Saime ka... uksest tulid külalised, mina olin vaatamata sellele, et kõrvad veel värvised, ilusti, maani kleidiga, külalistel vastas ja kõik sujus. Mis sest, et samal ajal kokteilbaaris viimast klaasriiulit seina puuriti, nii et trell suitses," meenutab Privé omanik Helen Mahmastol.

Klassikaks saanud Billboardi hittidega "Situation" ja "Go Bang" prantsuse päritolu François Kevorkian alustas oma DJ karjääri 1976. aastal New Yorgi underground'i klubimaailmas. Priviligeeritud külalis-DJna mängis Kevorkian 70ndate New Yorgi kuumimates klubides nagu Paradise Garage, The Loft, ja Studio 54.

Tunnustatud produtsendina on François K koostööd teinud rekordeid purustanud artistidega nagu Eurythmics, Diana Ross, U2, Kraftwerk, Mick Jagger, The Cure, Pet Shop Boys, Cabaret Voltaire – kulminatsiooniks sai 1986. aastal Kraftwerki stuudioalbumi "Electric Café" miksimine ning Depeche Mode'i suurima läbimüügiga albumi "Violator" miksimine.

Lisaks toob sünnipäev Privésse ainult selleks õhtuks spetsiaalse sünnipäeva avashow. Muusikat valivad ka P.Julm ning Enar "Rakett" Essenson. Klubisse on sissepääs alates 20. eluaastast, uksed avatakse kell 00.00.