Neinar SeliFoto: STANISLAV MOSHKOV
Tele
27. jaanuar 2014, 22:32

Neinar Seli: Ootan OMilt üllatust. Miks mitte laskesuusatajatelt? (11)

Tallinna TV-s ilmavalgust näinud uus saade "Spordiakadeemia" keskendus täna eestlaste vähesele liikumisele, kuid heideti pilk ka talialadele ning Sotši olümpiamängudele.

Avasaates olid stuudiokülalisteks Eesti Olümpiakomitee president Neinar Seli, Liikumisaasta 2014 projektijuht Aivo Normak ja Eesti suurimate spordiürituste korraldaja Mati Lilliallik, kes arutlesid, miks eestlased niivõrd vähe liiguvad, kuid heitsid pilgu ka olümpiamängudele.

EOK president Neinar Seli tõdes, et medali saamine 10 päeva pärast algavatelt olümpiamängudelt on ime. "Kui me räägime Eesti väiksusest ja kandepinnast, siis üldse peavad kõik sellise rahvaarvuga riigid imeks, et medalit saada."

Seli pööras tähelepanu ka Suusaliidule. "Kuus sportlast on tõesti võrreldes eelmistega väiksem. Ootame, kui olümpiatuli on kustunud ning vaatame, millised järeldused teevad loomulikult sportlased ja Suusaliit ise. Tänase seisuga oleme siiski põnevil," sõnas ta.

Saates korraldati ka ennustusvõistlus, uurimaks, kes on see eestlane, kes toob parima koha?

Mati Lilliallik: Pakun siis välja, et selleks on iluuisutaja, Jelena Glebova, kes saab 13. koha.

Aivo Normak: Ma pakuks teistmoodi. Murdmaaalade tegijad. Emb-kumb, kas Aivar Rehemaa või Peeter Kümmel.Gleboval on konkurents tunduvalt suurem kui EMil.

Neinar Seli: Kuna elan algusest lõpuni kohapeal kõigile eestlastele kaasa, siis mina mõtleks, et kindlasti tuleb üllatus. Ja on hea, et meil pole sellist kindlat liidrit, kes oleks meedia surve all, nagu Nikolai Novosjolov põles Londonis esinumbrina läbi. Ma usun üllatustesse ja usun, et üllatusi võib tulla naiste hulgast, aga näiteks miks mitte laskesuusatajatelt?

"Spordiakadeemia" on eetris esmaspäeviti kell 21.30 Tallinna Televisioonis.