Inimesed

Iivi Anna Masso: "Kui inimene saab kogu aeg sõnumeid, et kõik on halvasti, siis see kutsubki teda käega lööma või ära minema." (129)

LISA KOMMENTAAR

Sõna sekka27. jaanuar 2014, 08:26
Olin möödunud suvel Tartu Ülikooli loodusteaduskonna magistriõppe lõpetajate lõpuaktusel. Saali sisenes vast 200 noort inimest. Ei mingit glamuuri riietuses ega suuri lillesülemeid, lõpetajad olid lihtsad, kenad ja aruka olemisega noored inimesed. Ka õnnitlema olid tulnud tavalised eesti inimesed - vanemad, vanavanemad, sõbrad.
Maailmakeeled suus, viis aastat tarkust kogutud, aga töökohta Eestis pole. Riigiametisse kõik ei mahu ja teotahtelised sinna minna ei soovigi. Palk on väike, olevat 8 tundi tühja ajuvaba istumise tööd, otsused tehakse nagunii üleval pool. Karjääri teha iga hinna eest "üle laipade" pole normaalsel inimesel soovi. Info pärineb kahelt magistrandilt, kes teevad Põlva- ja Võrumaal nüüd ehitustööd. Tartust sõidetakse kohale jalgratastega. Noored pered tahavad toitmist. Vallalised lõpetajad aga suunduvadki välismaale. Seal on ka erialast tööd raske leida. Enam-jaolt tahab tööandja, et noorel oleks eelnev töökogemus. Noor inimene teab, et välismaal on siiski kergem loobuda erialasest tööst ja leppida lihtsama tööga. Kodus keegi ei tea, mida teed ja kuidas ennast ära elatad.
On muidugi erandeid, kellele vanemad otsivad tutvuste kaudu ja positsiooni kasutades noorele Eestisse töökoha. Pärast seda on juba kergem ka mujal õpitud erialal tööd saada. I. Masso võiks mõtiskleda mõni nädal tagasi meedias lahti kirjutatud talle hästi teadaoleval teemal: nelja keelt rääkiva Lucas Ilvese tööst ja õpingutest välismaal, peale 2 aastast tööd Eestis.
Võtmesõna ei ole siin nelja vöörkeele valdamine, sama tasemega noori on Eestis üsna palju. I. Masso ja riigivalitsejad võiks ikka teada, miks tegelikult noored Eestist lahkuvad. Mida nemad on teinud selleks, et siin tavaliste inimeste lastel ka oleks peale hariduse omandamist tööd? Noor inimene on mõtlemisvõimeline, ta näeb ja kogeb ise iga päev, mis Eestis on hästi ja mis halvasti. Nad ei löögi käega, ei usu pahatahtlikke netikommentaare ega I. Masso elukaugeid ülistusi siinsest elust. Nad hääletavad jalgadega ja suunduvad laia maailma. Nii lihtne see ongi.
Nous27. jaanuar 2014, 06:43
Inimesed lahkuvad riigist kuna siin on niiii hea elu! Me ei taha niiiii head elu. Me ei taha , et meist hoolitakse. Me ei taha kindlustunnet.
olen kogu oma elu26. jaanuar 2014, 21:17
teda ikka telekast vaadanud / kuulanud. kui ta saates, absoluutselt eba-meeldiv tädi !!! jubeeeeeee
seeb26. jaanuar 2014, 20:21
Preilikese vaimset kapatsiteeti näitab hästi artiklis esitet näide "kõige karmimat liiki füüsilise töö tegijaga". Tüüp ei suuda töömehe jutust aduda põhilist - MIKS see nii on? Aga seks, et meie paljukiidet riik laseb ise kõigist külmalt üle; seda kogenud kodanikkond omakorda jätkab sarnase käitumisega endast vastavalt nõrgemate kallal... mäletate, taat äsas eidele, see omakorda koerale, kes pures siis natukene kassi... Lapsed, vanurid, puudega inimesed, tavainimesed, kes te tänu oma naeruväärsele keskmisele palgale iialgi inimlikule vanaduspõlvele ei klassifitseeru, kõigile on meie iiviannadel, suutroppidel jt. sõnum: lõuad pidada ja edasi teenida, muidu tulevad siia multikultid ja siis te alles näete!
mnjaa....26. jaanuar 2014, 17:54
olgu selle Massoga nagu on....ma vahel vaid imestan siiralt,kas tõesti ei ole seal ülevalpool ühtegi meest-naist,kes avaks suu,et öelda välja meie riigi väga rasked probleemid...ehk ka mingeidki lahendusi,et hooliks ja austaks niipalju oma rahvast.....kas tõesti ei ole seal ühtegi sellist,kes julgeks olla aus ja tunnistada meie hetke elukvaliteeti....või on nende heaolu juba toiminud ajupesuna.....
Paavo26. jaanuar 2014, 16:41
Öhtulehe kohta päris palju asjalikke kommentaare. Ka mina pidasin Massost enne rohkem kui ta asus tööle Ilvese eestkostjana. Muuseas, ka Ilves paneb end Massoga halvemasse valgussse, sest kui Ilves on öige mees, miks tal on vaja Massost suuvoodrit ? Tuleb välja, et Masso on peenutsev, kuid pii´ratdut inimene. Ta ei saa aru Eesti probleemidest, tahab need kinni mätsida ja seeläbi olematuks muuta. E-riik lapsi ei tee, seda vöiksid Masso ja Ilves ikka teada. Need, kes välja rändavad, nende lapsed on Eestia jaoks reeglina kadunud. Ja töesti - milleks on vaja presidendi lossi ette aeda !? Kas ta kardab töesti nii palju oma rahvast ? Ilma said läbi nii Meri kui Rüütel, Ilves enam ei saa !! Eesti peaks just oleme eeskujuks avalikkusega ja sellega, et poliitikud ei karda oma rahvast.
C 26. jaanuar 2014, 16:00
Valitsuse liikmed,ametnikud ja nende nõuandjad ei tohiks olla salaühingute nagu vabamüürlased liikmed.
Riiklik lehvitaja26. jaanuar 2014, 14:53
hakkab lahkujaile lehvitama kord sadamas,kord lennujaamas.
Aitäh,reformistid, heade reformide eest meie riigi arendamisel.
Kas saab sellega minna veel kaugemale- et viimane lahkuja kustutaks tule.
iivi anna, klaköör raha eest26. jaanuar 2014, 14:51
"Ma näen presidendi tööd praegu lähedalt ja see on väga raske töö", loomuldasa purjus peaga säutsumine on sedavõrd raske, et võtab põlved nõrgaks.
Lugedes kommentaare,26. jaanuar 2014, 13:14
tundub mulle või on tõesti nii, et enamik inimesi arvab, et Nemad ei saa aru, on eemaldunud , ei oska näha jne., mis tegelikult toimub.
Vale puha! Nad saavad kõigest aru ja näevad väga hästi ja teavad. Sellepärast ongi sunnitud vaeva nägema ja tööd tegema, et seda kõike, mida nad näevad rüütada, varjata, kinni mätsida, näidata ülivõrretes statistilistes andmetes. Siin pole midagi pistmist rahvaga, vaid ikka ainult iseenda ja klanni heaolu kindlustamisega. Silmakirjatsemine ja valelikkus on väga nakkavad viirused. Kuna kõike kordasaadetut on üha raskem varjata, sest rahva rahulolematus kasvab, siis muutub ka töö sedavõrd raskemaks, miska peab seda jällegi kõrgemalt tasustama.
Palts26. jaanuar 2014, 11:10
Eestist rändavad inimesed välja sellepärast, et Eestis on asjad väga viltu. Uppuv laev, mida enam karile ei tiri.
Masso jutt on diktatuurlik, ja eluvõõras. Kui inimese põhivajadused on täidetud ja ta tunneb, et tal kui inimesel on väärtus, ei rända ta välja. Eestist rändavad välja ja tagasi ei pöördu, kuna põhivajadused pole täidetud ja inimesel pole väärtust. Kritiseerijatel on tõepõhi all. Kritiseerijate keelamine on Masso poolt diktatuurlik.
sõnumisaatja..26. jaanuar 2014, 09:53
...ongi ju valitsus ja president,kellel Masso aitab rahvast hulludeks tembeldada.Iga presidendi kõne sisaldab sõnumit-unustage inimväärne elu ja ärge virisege kui lapsed näljas.Raske muidugi see elu ,kui igal aastal valitsemis kulud tõusevad ja orjad lahkuvad,kes hüvesid tootma peaks.Kui vastuolulised sõnumid rahvale tegelikult ise edastate on häbiväärne lugeda ja taluda.Reisime,ehitame uusi losse,magame oma talus rahva raha eest,hullude kaitseks iidsesse parki raudtara-kuhu annab veel minna????mis sõnumid need siis on?
sõnus26. jaanuar 2014, 09:01
Iga kuu palgapäeval tuleb "sõnum"-, lõpetaks palgamaksimise siis üldse ära?? Kui palgast piisab vaid hinge sees hoidmiseks....
mutt26. jaanuar 2014, 01:21
vallavanem Volmer Vomm26. jaanuar 2014, 00:12
See jutuveeretus on suurepärane näide,et nn.eliit elab klaasseina taga.
hea25. jaanuar 2014, 22:44
Ma saan ka iga kuu alguses tööl 500€ suuruse sõnumi, et kõik on halvasti.
Makse sellele IVI Annale ka 500€ ja vaatame siis mis järeldused tulevad.
nöunik soovib ka vorsti leivaviilu peale, tulemuspalka ehk jne25. jaanuar 2014, 21:45
sellest ka arvamused. MIna loen hoopis uudiseid, kuidas riigiametnikud hüvitisi saavad, suuremat palka ning reisivad. Need on ju küll aina head uudised.
kuivik25. jaanuar 2014, 21:40
kes kirjutab kokaraamatuid, kes elab Soomes.
25. jaanuar 2014, 21:24
Aastaid 2 tagasi kui oli nii öelda masu oli võimalik veel eestis ära elada,nüüd on masu läbi ja tegelikult on seis Eestis veel hullem tunduvalt,ma nimetaks seda viimasteks hingetõmmeteks -tulekul on kõigi märkide järgi pigem suurem mäsu kus kaotajaks jääb võim-sest nad vist ei saa aru täpselt kui palju neil juba vaenlasi on
fakt25. jaanuar 2014, 20:43
Kolme aasta tagune Helsingi ja Tallinna palkade, pensionite ja hindade võrdlus.
http://www.kesknadal.ee/g2/uudised?id=16236
Eestis on mõnes valdkonnas kuni 60€ lisa tulnud aga erinevuste suurusjärk võrreldes Soomega jääb kindlalt endiseks, vahe on vähemalt 1 000€.
Kehtib kahekümne aasta tagune isamaliitlaste (saamaliitlaste) põhimõte, et Eestile tagab edu see, kui hinnad on maailma tasemel, palgad, pensionid ja toetused aga kohalikul tasemel.
Eesti iseseisvus rahvusvaheliste organisatsioonide järelvalve all ja nende nõudmistest lähtuvalt, sama oli ka EU-ga liitumisel…
massa25. jaanuar 2014, 20:37
mina -mulle -mina- minule...... väga enesekeskne ja piiratud arusaam elust. Mingi isiklik vimm kellegi 'anonüümse(te)' netikommentaatori8te) vastu, mida ei oska andestada ega avastada ja siis näitlikustab oma arrogantsi iga sõnavõtuga. Häbivääristab ka kõrgemat politoloogilist haridust. Kahjuks.
25. jaanuar 2014, 19:52
Ei vaidle vastu,tark naine küll,aga ta ei tea me inimeste olukorrast midagi.Hea on tänitada,et ise olete süüdi.Kui ikka pere tahab süüa,palka ei raatsita maksta,mida siin nii head rääkida on?
VANAEMA25. jaanuar 2014, 19:39
Saatsin oma lapselapsed eestist minema. nüüd, kui käivad vahel kodus, siis on nad tänulikud, et vanaema nad siit virelemast minema kupatas.... mida sa masso räägid, kas ise saad aru, et lapsed känguvad siin--töötud, rahatud, õnnetud.... las nad lähevad siit minema. vähemalt on neil hea. me oleme seda ilusat elu siin oodanud LIIGA KAUA, LIIGA KAUA.....
issand25. jaanuar 2014, 19:29
kuidas tahaks siit minema. siin on ainult maksud -saan miinimumpalka, mul 2 last, kohtutäitur ei suuda lastele toetusraha välja mõista. mul on elekrimaks, telefonimaks, gaasimaks, puid pean juurde ostma, haldus, hooldus,koristus-,prügimaks, veemaks,remondifond--- MA LÄHEN HULLUKS VÕI LIHTSALT M I N E M A SIIT.
Meil25. jaanuar 2014, 18:40
Ju normaalne kui teine inimene isegi invaliidi asju ei tagasta ja seda normaalseks ja loomulikuks peab oleme aru saanud...
.tädi maali25. jaanuar 2014, 18:39
Ivi Masso, kas Teil ei ole häbi ausaid eestlasi, kes rabavad väikese palga eest elatist,et oma peret toita, pidada joodikuteks ja KGB poolt mõjutavateks (Õhtileht 25.01,2014.a.). Te peaksite eestlastelt vabandust paluma sellise suhtumise pärast. Aga tegelikkuse ees silmi sulgedes võtate rõõmuga vastu suurt palka, mis on kõigilt eestlastelt kokku korjatud nn maksumaksjatel,kes ise saavad nii väikest palka,et lapsed elavad vaesuses.
25. jaanuar 2014, 18:25
Mõelda vaid,kui raske on presidendil,Ivikene ei taha seda rahakoormat enda kanda.Rahva manitsemine ja heaolujutt ka pööblile külge ei hakka,sõnad järgmiseks ilukõneks otsas,tõesti raske elu.Kahepalgelisi demagooge ei võta juba ammu keegi tõsiselt.Paisutame oma taskuid laenudega ja räägime ulmejuttu lumpenile uhkusest.Prouakene,võta omal silmaklapid peast ega püüa neid ka meile pähe toppida.Unes võid olla rändaja,tegelikus elus inimväärsuse otsija,mida kodumaalt ei leia.
pff25. jaanuar 2014, 18:22
proua masso on kaotanud kontakti tavaliste inimeste maailmaga. härra ilvesel pole seda kontakti kunagi olnudki. inimesed, kelle kuusissetulek on ilma erilise pingutuseta tuhandeid eurosid, lihtsalt ei mõista neid, kes on samuti hea haridusega, töökad ja tublid, aga saavad 400-500 eurot kätte. eliidi kujutluses on vaene inimene tingimata joodik või laiskvorst. tegelikult hakkavad need täiesti kained ja täisajaga töötavad 500 euro teenijad lihtsalt väsima sellest, et iga kvartaliga jääb pärast kommunaalide maksmist natuke vähem söögiraha kätte, et kasutamata riideid pole saanud osta terve iseseisvuse aja ning et ausõna peal töötavate kodumasinate rikkiminek või mõne perekonnaliikme haigus tähendaks pöördumatut majanduslikku krahhi. ja kuskilt ei paista, et midagi võiks tasapisi paremaks minna. selle asemel näidatakse eas-i poolt rahastatud etv2 telesaates võltsi reipusega mingit ökokitsepiimakreemi tootjat ja soovitatakse ka ettevõtjaks hakata. keegi ei näita neid üheksatkümmet üheksat kitsepiimakreemi segajat, kes ka oma vanemate säästud kreemiärisse panid ja juba kõrbesid.
ah, ma ei viitsi, seda on neile äratõusnud prouadele mõttetu seletada.
7-lapse ema25. jaanuar 2014, 17:42
Kui Eestis kõik korras oleks ja normaalsed palgad siis,ei rändaks inimesi siit riigist välismaale elama,töötama.Tõsi on see ja nii see ka on et,paljud lapsed elavadki vaesuses kuna selles on süüdi nii riik kui ka lapsevanemad kes ei oska rahaga ümber käia.
...25. jaanuar 2014, 17:38
kes see kuivik on ja kust ta tuleb?
Häbilugu25. jaanuar 2014, 17:09
Sellist jahu võib see prouake küll ajada teles või ajakirjanduses iga päev,kuid sellest ei kasva silmaklapid rahvale pähe kõige parema tahtmise väel ka mitte.Elu ise on ikka see,millest igaüks kümne küünega kinni haarab ja end Massodel hulludeks ei lase tembeldada.Kadrioru treppidele nõjatumine ei tee kellestki jumalat,kellel vaid õigus on teisi alandada ja jobudeks pidada.Kumb kummale seal lossis neid pärleid srveerib on ju ka teadaSiinkirjutajad deporteeriks kõiketeadja kohe RÄNDAMA,sest julgevad tõtt rääkida,seda ei tohi ju olla.Haridus millegipärast pole mõnele haritust mitte andnud,see peaks nagu sündides kaasas olema.Kui selle hävitab võim ja raha,pole puudetaga metsa ka enam.
ygrek25. jaanuar 2014, 17:03
Jutt on mõistetav,sest kelle leiba sa sööd,selle laulu ka laulad. Rahvas ei vihka ju riiki,vaid võimulolijaid,sest viimased laristavad nende maksudest kogutud raha. Näiteks mida see presidendiameti pidamine meile annab ? Riigikogu esimees võiks ka nendele seadustele alla kirjutada ja kogu see kupatus seal Kadriorus võiks olematu olla. Väike riik, aga kulutab nagu suuriik.
Palve Massole25. jaanuar 2014, 16:42
Palun ärge enam kunagi kirjutage ega avaldage oma arvamusi, mis ei vääri seda, et Eesti inimene neid loeks.
vanaema25. jaanuar 2014, 16:25
Oma võltspaatosega jälle pildil.Ammu ei pea Masso juttu muuks ,kui isakesele pugemiseks.Eesti eluga sel proual küll vähimatki asja pole,vankumatu nürimeelsusega otsida sõnastusest abi ühele või teisele negatiivsele elunähtusele-nii omane Ilvesele kui Massole.Võta üks ja viska teist.Ikka samas võtmes,kõik on ideaalne,maksumaksja loll,et vähe teenib ja riigile vähe sisse toob.,et aed Kadriorus kõrgem saaks.Ei näe ega tahagi näha,mis tegelikult toimub.Presidendiks....siis on selle riigiga küll asi ühelpool,kes valiks,tahaks küll näha.See erinevus küll ei rikastaks Eestirahvast.jumala eest.
lips viltu25. jaanuar 2014, 15:39
Just nii Iivi Anna Masso. Selliseid sõnumeid saadab riik kodanikele igapäevaselt.
Ka Iivi Anna Masso demonstreerib häbitult oma puudulikku informeeritust ja on selle üle äraütlemata uhke.
Eesti on ametnike riigike. Loodud selleks, et eksisteerida vastavalt mujal kehtestatud mallidele ja normidele. Tehes viimase tarvis kõik hädavajaliku ja veel rohkemgi. Ja suurustades end välisilma ning oma kodanike suhtes kui kõige üllama demokraatia loosungi all esiviisikus marssivast edumudelist.
Eesti on hääbuv kodanikkond, kus olematu lastetoetus ja pension, kus toit pigem viiakse prügimäele või valatakse keemiaga üle kui antakse nälgijale, kus kahte jalga lonkav haigekassa ja esirinnas HIV, kus iive on negatiivne kuid lasteaiakohti ikkagi ei jätku, kus maadvõttev uudisäri on peatänavatele tekkivad second-händ butiigid, kus pole patt varastada hääli valimistel või valetada silmagi pilgutamata prokurörile, kus maksusüsteem ja selle jüngrid hakivad halastamatult ühelt, kodanikule pealesunnitud pank teiselt poolt, kus hinnatase valmistab üllatuse ka muidu elukogenud võõramaalasele, kus elekter - kõige tavalisem "elukaaslane", on tõstetud luksuskaupade riiulisse!!!, kus maaelu väljasuretamisel pole vahendeid kokku hoitud, valitsuse ebapädevus ja mankibiznis aga igapäevaselt vaateaknal.
Väljarändest on haaratud aktiivsem ja elukorraldavam isik ning järjest suurenevas enamuses minnakse ilma tagasituleku plaanideta.. ning koos peredega. Sest milleks maksta riigile, kes oma elanike heaks sisuliselt midagi ei tee.
Õigus on riigikontrolöril, kes räägib tuleviku olematusest kuid meie „Suur Statistikapart“, Ansip korrutab sama prääksu kõikidest otstest – olen uhke. Kuulmata, mida statistika veel lausub. Eesti on kuulumas Euroopa tagaviisiku nukrasse seltskonda.
Samas on Eesti välisvõlg suurenenud... ja mille küll arvelt? Sic!!! Riigivalitsemise arvelt! Selle arvelt, et meil hoitakse töös kogukonda ja loosungeid kui hea ja uhke on elu EVs.
Kas ei tule tuttav ette? Oleme lähiminevikus sellist „töökorraldust“ juba tunda saanud, Iivi Anna Masso. Ja ülekoormatud presidendi kannatused saaks vastava institutsiooni sulgemisega lõpetada. Rahva jaoks ei muutuks mitte kõige vähematki.
Igal juhul on tänane Eesti hukkumisele määratud ühiskond, mille nö. juhtijad elik "asendamatud" nagu nad suvatsevad end nimetada vaatavad kõike sooja kõhu kõrvalt pealt teadmata sõnade riigimees või vastutus sügavamat tähendust kui seda on kirjapilt.
ssokoll25. jaanuar 2014, 15:27
Jakko Väli ja Iivi Masso debatti in live oleks päris huvitav jälgida.
Äkki mõni telekanal orgunnib? Või teeb Õhtuleht ära?
Propagandat valdavad mõlemad ja eks nad tea mõndagi ka telgitagustest.
See saaks olema huvitav kahevõitlus. Tehtagu!!!
loll...25. jaanuar 2014, 15:21
aga,mis on hästi..mis on hästi riigis,kus inimesed elavad vaesuses...ja sõnumid,et tuleb maksta see ja see,tuleb iga kuu ikka uusi ja uusi...inimesed elavad raskustes,õelge,kust peaks tulema sõnumeid,et kõik on hästi ja ilus ja hea....sellised sõnumis tulevad vaid neile ,kes riigipiruka ümber istuvad ja sellest üle kaugemale ei näe,sest nende silmad pimestatud piruka suuruse ja kohevuse ees...
Jaan25. jaanuar 2014, 14:32
Masso, kas peate mind lolliks või? Lame lugu.
PS! Olen Phd.
Õpetaja25. jaanuar 2014, 14:26
Järeldus- välismaal õpitust oli vähe kasu ning on asju, mida polegi võimalik õppida!
Kui palk on olematu!25. jaanuar 2014, 13:59
Kui siin Eestis ka mingi töö saad, siis palk on selline, mis ei võimalda inimvääriliselt eladagi! Maksad ära korteriüüri ja vaatad poest odavamaid toiduaineid. Kas see on siis elu?
C : to keda uskuda?25. jaanuar 2014, 13:47
Tee oma silmad lahti vaata riigis ringi ja usu oma silmi kui sul on mõistus peas ja arusaamisvõime-tahtmine olemas saad aru.
keda uskuda25. jaanuar 2014, 13:36
Kas ma peaksin uskuma tundmatuid anonüümseid netikommentaatoreid või Helsingi ja New Yorgi ülikoole, kes on kutsunud Iivi Anna Masso omale lektoriks? Valige ise.
Chiquita125. jaanuar 2014, 12:55
Vabamüürlase peavad ikka vabamüürlasi toetama riisumisel ja põliselanike hävitamisel nagu nende jummel käsib.
Jack25. jaanuar 2014, 12:55
Loomulikult on parem jaanalinnu kombel rääkida, et meil on kõik "HÄSTI" :) Korralik poliitika pohmakas on tädil ajupesust, mis muud
sõnumeid!25. jaanuar 2014, 12:46
PALUKS SIIS PAREMAID NN. SÕNUMEID
fm25. jaanuar 2014, 12:43
Sündivus on madalseisus, lapsi ei taheta juurde muretseda, sest puudub kindlus homse hakkamasaamise ees. Muret tunnevad just sellised inimesed, kes peaksid rohkem lapsi saama - haritud, oskustega keskklass. Samal ajal mingi nö poegimiskombinaat, keda tema valla ametnikud on juba tüdimuseni poputanud ja aidanud, paneb täistuuridel edasi - üks põngerjas teise järel, igal erinev isa. Loomulikult ei maksa üksi neist mingit elatist, vaid vegeteerib kas kuskil mustalt tööl, Soomes või kohaliku poe taga lämisedes ja Ansipit sõimates.
Suur osa maksumaksjaid on riigist minema läinud - ehitavad võõrast riiki ja maksavad sinna oma makse, nende laste jaoks on Eesti mingi kauge mälestus, kus vanaema-vanaisa elavad, aga see ei huvita ju tegelikult kedagi. Kõige tähtsam on see, et valmiks mingi järjekordne digilahendus(mida saab 82 korda ringi teha ja mitte keegi ei vastuta), et meid tuuakse kuskil teistele eeskujuks ja et kuvand meist kui jõukast Skandinaavia riigist ikka püsiks.
Keegi pole väitnudki, et kõik on halvasti, aga no vahel võiks ju püsti tõusta, oma valijale otse silma vaadata ja ausalt tunnistada, et - krt, ma tõesti eksisin.
Vastutamist millegi eest ei hakkagi tahtma - no nii naiivseks ei maksa ka nüüd minna.
JUHO25. jaanuar 2014, 12:08
Kaunitar püüab eesti rahvast globalistide hakklihamasinasse tõugata.Kahjuks ei saa kusagilt teada proua pereasjadest,kas abielus,palju lapsi jne.Kui pereseisu ei tea,siis on raske tema arvamustega arvestada.
25. jaanuar 2014, 12:06
Küsiks siis parem nii,et miks inimesed ühest riigist välja rändavad ja teise riiki sisse rändavad.
Ja kuidas saabki ühe riigi kohta öelda,et kõik on hästi,kui tegelikult pole ju.Proua võiks vaadata saadet "minejad" Sealt saaks paljud asjad selgemaks.Kui meil õeldakse lausa avalikult välja,kui sul pole kõrgharidust ,siis sa oled kõnts ja ei väärigi normaalset töötasu,siis suhtutakse vastupidi Eestile teistes riikides ka tavalisse tööinimesse lugupidavalt.Eile oli juttu soomes töötavast tavalisest laotöölisest,kes sõidab autoga,maksab igaaastast suvila renti 4000 eurot ja käivad igal aastal reisimas soojal maal.Lisaks on ta abikaasa töötu.Kui küsiti talt kas on Eestis ka midagi head,siis ta mõtles kaua ja ütles,et ehk auto ülalpidamine on odavam.Lisas veel,et kui Eestis käib,siis saab hinnašoki,et niipalju on siin kõik kallim.Nüüd küsiks veel proua Massolt,Mida peab arvama Eesti riigist inimene kes teenib kuus 290 eurot netos.Kas peab kiitma,kui hästi meil kõik on.Tegelikult ongi see vale lähenemine. Arvan,et oma kodumaa on kõigile armas ja kallis.Inimeste viha on suunatud pigem ikkagi selle valitseva kliku vastu,kes meid sellisesse vaesusesse on juhtinud.
Vaadake mis toimub Riigikogu saalis.Vaatasin viimast Riigikogu infotundi .
Keegi reformierakonlane pandi Ansipilt küsima kas ta on sõitnud Elroni rongiga ja milline kiidulaul siis Ansipi suust sellele järgnes.Külmavärinad tulid peale,nagu oleks ajas tagasi läinud nii umbes 40 aastat ja sattunud ülemnõukogu saali.Täpselt nii käisid ka seal asjad.Ja kuidas meie juhtivatest poliitikutest,eesotsas Ilvesest lehtedes pildid ilmuvad.Käsi üleval ja pilk suunatud taevalaotusse.
Kuidagi kõhe hakkab Eesti elu pärast.MIS MAA SEE KÜLL ON?
25. jaanuar 2014, 12:05
Oi,oi,olge ettevaatlikud,ta vend on ju nii tähtis isik! Vaat,et meid kõiki ei võeta uurimise alla!
Proff25. jaanuar 2014, 11:58
Seesama ametnikuhing siis treibki presidendile neid isamaalisi kõnesid. Loeb Ärma juut need veenva häälega ette ja siis hakkavad šehvti tegema. Näiteks toetavad reformivalitsejate rahvavaenulikke seadusi ja saavad tasuks miljonikese Ärma edendamiseks. Väga kaval..
25. jaanuar 2014, 11:57
Millest Keskerakond süüdi on? Inimene räägib ikka enda elu järgi.Ka kõrgharidusega pole leida vastavat tööd.Seepärast ongi parem minna Soome koristajaks,vähemalt saad palka,mida makstakse siin kõrgharidusega inimesele.
Kummaline...25. jaanuar 2014, 11:34
Niipea, kui Ärma peaveterinaar on Aasias puhkamas, hakkavad orjad kohe kommentaariumis lõugu laiutama.
Kummaline...25. jaanuar 2014, 11:34
Niipea, kui Ärma peaveterinaar on Aasias puhkamas, hakkavad orjad kohe kommentaariumis lõugu laiutama.
25. jaanuar 2014, 11:32
Aga kõik ongi ju halvasti! Ega rahvas ei tõsta elektrihinda,toasooja hinda,toiduainete hinda jne.Seda tehakse valitsuse loal,kes muudkui loobib raha igale poole,tõstab endale palkasid.Küll kuulete varsti,kui tubli valitsus on ja tõstis pensioni 15 kuni 20 eurot.Ei ole inimesed süüdi töökohtade kaotamisel,300 eurose palgaga pole tõesti mõtet pikki tööpäevi teha,parem siit ära minna.
Elu kui lill Mukidel tegelikult!25. jaanuar 2014, 11:21
Istuvad 24 tundi netis, lasevad Jeltsini viina ja sõimavad Eestit! Pole vaja ei tööl käia, ega midagi teha! Elu, kui lill!
Rõõm teada25. jaanuar 2014, 11:17
Hea, et Masso selle artikliga kapist välja tuli. Nüüd on teada, kes presidendile jõuluõhtul sõnad suhu pani ning mis tolles majas tegelikult toimub seoses ümbritseva moraalse kliimaga.
Kuid Masso jutt lähtub sellest, et Eestis on valesti vaid tähtsusetud pisiasjad. Kui see oleks nii, võiks tõesti siin-seal suu vett täis võtta. Seevastu, mida teha olukorras, kus valesti on väga põhimõttelised asjad (välisminister Brüsselist saadud korralduste alusel müüb meie maad põhiseadusvastaselt Venemaale, Riigikogu istungitel toimuvat tahetakse salastada), ametnikkond aga on võtnud seisukoha, et neist asjust otse ja ausalt rääkimine on poliitiliselt sobimatu ja tuleb tasalülitada?
Põhiküsimus jääb: kui tegelik elu ikka ei ole piisavalt hea ning riigiametnikud on võtmas seisukohta, et halbu asju tulebki pigem varjata ... kasvõi riigisaladuse hinnaga. Et kas sellest olukorrast on üldse mingi seaduslik väljapääs või tuleb rahval kohe barrikaadidele minna ja valetajad/varjajad jõudu kasutades kukutada?
Lisan siia, et jätkuvalt on olemas ka selge mõtlemisega inimesed, kes ei lase ennast häirida ei Massot häirinud sõnumisaatjatest ega Massost endast ning kes on jätkuvalt võimelised head halvast ja musta valgest eristama.
Eva25. jaanuar 2014, 10:54
Ma ei lähe sellepärast, et ma hakkama ei saaks. Saan küll. Aga lähen sellepärast, et siin peetakse inimesi idiootideks, kelle tarbeks üllitatakse aeg-ajalt taolisi, nn autoriteetide arvamusega, artikleid, mis peaksid panema rahvast mõtisklema selle üle, et äkki me olemegi lollakad...
Jan25. jaanuar 2014, 10:50
Need sõnumid - "kõik on halvasti" - vastavad ju tõele ja tõde on parim valik ...
Teine asi on see, millele meie ühiskond (loomulikult ka valitsus) on keskendunud ja see on raha-ahnus ... kuna sellega on nii nagu on (vähesed saavad ennast rahaliselt kindlustatuna-turvaliselt tunda) siis loomulik on ka sellel tasandil vähemalt rahulolematus ...
Muud neil inimestel ju ei ole inimväärset ... ei kultuuri, ühistoimimist, kaasatust ... on vaid ühiskond, mis väärtustab raha-ahnust-ärategemist-võitlust-võistlust ... see kõik eraldab (inimest üksteisest ja ühiskonnast-maailmast-loodusest) ...
Ilusaid mõtteid!
Jan
Heh25. jaanuar 2014, 10:49
Kõik hakkab sellest, mida meedia inimestesse sisse süstib. Kui kogu aeg näeb valet ja kirumisi ning pätist pealinna pead, kes tegutseb vaenu õhutamisega, siis see viibki kogu riigi allkäigule...
Valter,maainimene25. jaanuar 2014, 10:45
Asi on väga lihtne-tädike on suutnud ennast Ilvese toiduahelase murda,sellest see arrogantne suhtumine lihtrahvasse,kes on viimastel aastastel kardinaalselt vaesunud. Eesti Vabariik pole Ansip ega Ilves.
emily25. jaanuar 2014, 10:45
vat siin riigis on hea elada,ma ei nurise...ainuke häda on selles et me mehega mõlemad käime tööl,aga miskipärast raha saab nii ruttu otsa.kuu lõpus ikka peame kokku hoidma.lihtsalt me ei larista,me saame liiga vähe palka.
????25. jaanuar 2014, 10:44
Kas on perspektiivi riigis kus riiklikul tasemel võideldakse kurjategijate mitte ohvrite eest? http://ekspress.delfi.ee/news/paevauudised/eestiuudised/justiitsministeerium-pohjendab-tapjate-roovl... Kas soovime seda teed kuhu on Ukraina jõudnud, et endine kriminaal on saanud presidendiks....?
Nomissakosta!25. jaanuar 2014, 10:43
Ivikene ise oli ää Soomes??? Ja nüüd agiteerib kohalejääjaile NSVL-i propagandameetodeid???
rekord25. jaanuar 2014, 10:43
Sellele loole tuleb rekordilähedane kommentaaride arv :)
rashomon25. jaanuar 2014, 10:41
NSVL-is pidi kõik ka hästi olema. Kes midagi piiksus või kritiseeris, oli õõnestaja ja saadeti Siberisse. Tädi Masso tahab vist samu aegasid tagasi? Aga Gogol olevat kunagi öelnud: "Pole mõtet peeglit süüdistada, kui silmnägu viltune on!"
FSB rahad on mängus?25. jaanuar 2014, 10:37
Venemaa ju paiskanud eestlasete halvustamiseks tohutud rahad ja samas venelaste ülistamiseks. vaadake, ükskõik millise artikkli alla, kus eestlastest midagi head kirjutatakse, tulevad kohe raevukad kommijad, igasugu mukid, lenkad ja kutsad! Juu siis makstakse hästi, kui mõni istub näha 24 tundi netis ja sõimab eestlasi!
vastused on lihtsad25. jaanuar 2014, 10:36
Inimesed, kes elavad üle oma teadmiste ja võimete, on sunnitud liikuma ära riiki, kus saab oma töö eest veidikene rohkem palka, (palju rohkem ta sealgi ei saa, kohapealne haridus ja sotsialiseerumine sinna ühiskonda puudub), et võlgu tagasi maksta. Niipalju ausust sel väljarändajal on, et kohustus tagasi maksta, sunnib minema.
Nipitiri25. jaanuar 2014, 10:29
Kõik ongi siin riigis väga halvasti ja valitsuse poole viltu. Laste näljast kirjutades on võrdlus rootsi põgenike laste näljaga kohatu. Meie riigis on põliselaniku lapsed näljas ja söövadki puulehti ja ussitanud ja liblikatega kuivainetoitu. Milline on rootsis töötasu ja mis on siin, tere tali. Ja ülemakstud proua seab siin võrdlusi üles. Vanasõnagi selline, et" enne ikka mõtle ja siis alles ütle".
tõega näkku25. jaanuar 2014, 10:27
Pr.Masso järgi on reaalsusest kõnelemine riigivaenulik tegevus.Kui oma heaolu on kindlustataud, siis vähesed tunnetavad võõrast muret.Miks siis valitsejad on lasknud riigi niikaugele, et tuleb kõnelda kogu aeg negatiivselt toimuva kohta.Kas ema suule tuleb naeratus, kui lapsel on tühi kõht või alaväärtuslik toit, kui riigis suureneb abisaajate arv supiköökides, kus isegi mõlemad töötavad vanemad oma näruse palgaga ei suuda enam peret ülalpidada ja palju muud.Emand tulge maa peale tagasi!!
jÄÄKELDER25. jaanuar 2014, 10:26
Kahju, et Evelin Ilves nii kaugel on... Tema peaks ikka midagi asjalikult noomivat orjarahvale lausuma.
????25. jaanuar 2014, 10:26
http://ekspress.delfi.ee/news/paevauudised/eestiuudised/justiitsministeerium-pohjendab-tapjate-roovl... Kas see on positiivne uudis seadusekuulekatele ja ohvritele? See on ju tee samasuguse olukorrani nagu Ukrainas kus kriminaal on saanud presidendiks......
Kuningas on alasti!25. jaanuar 2014, 10:22
Kui kuningas on alasti, siis tuleb seda ka välja ütelda, Iivi!
25. jaanuar 2014, 10:22
vaatleja25. jaanuar 2014, 10:21
See kodanik tuleks saata päris-elu kursustele .Kahju ,et ta ise arvab,et on vale arvamus ja õige(tema) avamus.Inimese kehakeelest võib välja lugeda sulgunud olekut ja mõttelaadi.Vist on ka meestes pettunud ... aga selline se elu seltskond meil siin on.
Peep25. jaanuar 2014, 10:19
Hea pealkiri ja see Iivi anna vist ei saa ka asja mõttest aru. Massimeedia proovib luua kuvandit edukast riigist aga reaalne elu näitab muud. Kui puudub võimalus ära minna siis käega lüüa selliste ``töörügajate`` tegemistele on targem tegu.
Tomas25. jaanuar 2014, 10:18
Masso on jobu! Niisugune mõtteviis on Eesti riigile äärmiselt ohtlik. Selle üks ots on Riigikogus, kes tahaks komisjonide istungid salastada, teine ots aga Kadriorus, kes tahaks, et kodanikke üha rohkem pealt kuulatakse. Ei ole näiteks midagi kuulnud Massolt ega Ilveselt nende parima sõbra - Obama - sammude kohta NSA taltsutamisel. Võib-olla ei meeldi Massole ka Siiri Sisaski meeldivalt kriitilised mõtted meie ühiskonna arengute kohta. Igatahes kui peaks oma hääle andma naispresidendi poolt, siis võiks see olla Siiri Sisask. Pole kuulnud ka Masso sesiukohta Kadrioru lossi tarastamise kohta -
ikka rahva silma alt ära. Masso, palun lugege põhiseadust - tuleb kuulata rahvast. Ja pole näinud uurimust, kus rahvas presidendile ja tema õukonnale positiivse hinnangu on andnud.
Riigi(reetur)vanem Konstantin Päts(kes oli ka Juudi vabamüürlane)25. jaanuar 2014, 10:05
Eesti rahas on haige ning tema ei või midagi otsustada.
R-hooldus25. jaanuar 2014, 10:04
Tõesti pole mõtete viriseda, ega see nüüd Ärma popsi ja teiste võimumeesteni ei jõua, aga veel naeruväärsem on uhkust tunda. Kas selle üle, et niipalju lapsi näljas on?
Crack25. jaanuar 2014, 09:59
Valitsuselt ja Presidendilt tulevad sõnumid räägivad ainult sellest kui hea on Eestis elada. Masso peab vist eesti inimesi lollideks.
uno25. jaanuar 2014, 09:58
aga ükskord ju inimese silmad avanevad, ega elulõpuni ei käi eesti rahvas silmaklappidega!
Inga Inkasso25. jaanuar 2014, 09:55
Nõuakaajal räägiti ka, et kõik on hästi, majandus liigub ülespoole ja peagi liituvad meiega kõik riigid, kes siiani veel roiskuvat kapitalismi peavad kannatama. Ja II maailmasõja lõpus oli Saksamaa Saksa meedia sõnutsi kohe võitmas või strateegiliselt taganemas (et peagi muidugi jälle võita). Muidugi Eestis on kõik hästi praegu, inimesed lihtsalt rändavad natuke ja milleks üldse probleemidest rääkida, kus siin üldse probleem on, ütles ju ka üks kunagine tipppoliitik, et pole inimest, pole probleemi.
üksik-lapsed suured25. jaanuar 2014, 09:49
Mina saan hakkama.Saan isegi oma laenud ja autopidamisega hakkama.Kuid et riigist välja minna-puhkama,selleks pean ikka reisi broneerima ja igakuiselt sinna kandma,et asi kindel oleks.Miks noori sarjata,et võõrsile lähevad?-Las lähevad!Näevad ilma ja õpivad elama! Ega see ikka nii lihtne ka pole,sest seal pole sul ema,kes kodu koristab ja toidu lauale toob,või taskuraha annab!Oled omavastutusel! Õpivad lendama! Mina oma lapsi keelanud pole.Mina noorena riigist välja ei saanud-,kuid reisisin siis oma Suurel Kodumaal.Ja seegi oli tore,sest praegu sinna reisile minna on raskem,kui Egiptusesse lennata!Kellel suur palk,see ei tea neid muresi,kuidas noored pered Eestis hakkama peavad saama.Mees Soomes tööl-naine lastega Eestis...mis elu seegi on...kuid elatakse.Elatakse nii,sest nii saab paremini elada,rohkem väärtusi perele lubada-kasvõi puhkust Eestimaal ,mis on oluliselt kallim,kui kuskil soojal maal..Ei pea sente näpuvahel veeretama.Kuid ehk seletaksite mulle vanale inimesele ära-MILLEST koosneb Teie suur palk seal riigikogus,kui riik inimestest tühjaks jookseb?Saan aru suurest palgast siis,kui inimesed elavad Eestis hästi,lastele on tasuta igasugused vabaajateenused-nagu nõuka ajal.Takistuseks sai lapsele teenuse saamine siis,kui oli vilets õppimine.Koolis toimub ei-tea-mis.Õpetajad on suluseisus,sest ei tohi halvasti käituvat last isegi nurka panna-mis minu koolis käimise ajal oli tõhus karistus. Keegi ei soovinud saali teadete tahvli alla "ilutsema" minna. Lastele on antud ülimad seadusesätted,millega jäävad isegi vanemad hätta...Ju siis,et lapsi ohjata,peabki riigist välja kolima... Aga ikkagi-Millest koosneb Teie (riigikogulase-riigiteenistuja) põhjendamatult üüratult suur kuupalk,kui lihtne inimene saab miinimumist kuni 600 euroni kuus? Riik on kaose äärel...ja siia hädaorgu ei soovi ka võertöölised tulla!
max25. jaanuar 2014, 09:49
Inimesed rändavad jah, ei vaidle vastu. Samas ei rända keegi paika, kus halvem kui kodus. ...Kui ta just turist ei ole.
20% eestlastest on rahul ja neil on raha ja hea olla. Nemad käivad Aafrikas safaril, Floridas ja Hispaanias päivitamas.
See teine 80% ei käi safaril, vaid püüab ots-otsaga koku tulla.
ja kui siis rändab, siis lõplikult, nö. võtab kogu perele üheotsa pileti.
maamiis 25. jaanuar 2014, 09:48
aga kuidas siis nimetada riiki, kus valitsejad ise teinud enda jaoks seadused, kus iga nende väiksemgi liigutus korvatakse tuhendete eurodega .Värskem ja küünilisem näide on Lauri Vahtre lugu kus kolmekuuline asendamine samas ettevõttes(seda ju riigiteenimine on) korvatakse 10000 eurose preemiaga lisaks palgale .Kusjuures säilitatakse ju talle ta endine töökoht.Ja muidugi Kadrioru JOKID ! ja samas püütakse kõigi vahenditega ära võtta santidelt nende viimane raha .Abikaasa saab ka seda 90% toetust ja uskuge mind see rahakulub enamus ravimitele
Usun ,et meil hakkab nüüd tulema kümnete kaupa selliseid otsuseid kus jalutud kuulutatakse terveks nagu Tapal oli :
http://www.virumaateataja.ee/2302139/laine-valli-voitleb-oigluse-eest/
Kui tahate kokkuhoidu tuleb ammetnikke poole vähemaks võtta ,aga neid ju palgatakse nüüd juurde sante jahtima Ainult selle eest muretsetakse ,et Kreeka abistamiseka ikka raha jätkuks .Minge vaadake kuidas seal invaliitsustoetusi makstakse ja laristatakse sellesama meie raha eeest
valitsuse ja presidendi suuvooder25. jaanuar 2014, 09:46
esineb nagu ikka samas vaimus!
Tädi Anne25. jaanuar 2014, 09:46
Kas see on hinnang rahvale - ega meil silmi peas ja ja oma mõistust ei ole, meile peab kõrgelt teatama, kui's tegelikult on, sel ajal kui meile ainult näib ja tundub, et see nii ei ole?
Lootusetu üritus25. jaanuar 2014, 09:38
pööblile midagi arukat ja asjalikku selgitada. Hariduseta ja tööoskuseta mass nõuab oma riigilt ülalpidamist (eluaegset). Sõitke minema- kõik saamahimulised, vingurid, poolearulised. Minge oma Eestist saadud alghariduse ja pooliku kirjaoskusega neile õnnemaadele, kus teile toetusi makstakse.
See oli sõnum riigitruuduse kehastuselt Massolt25. jaanuar 2014, 09:36
Oma riigitruudusega on see donna ületanud kõik piirid ja muutunmud lausa häbituks. Muidugi sobib ta hästi "meie" presidendile, kes näeb oma põhiülesannet rahva vaguraks tegemises. Väga inetu jutt!
hmm25. jaanuar 2014, 09:36
Eesti vajab uut, tegusat ja inimlikumat presidenti. Praegused tegelased on Eesti rahvale häbiks.
Mida25. jaanuar 2014, 09:28
Kas see on mingi nali?
Ma ei saanud selle artikli mõttele üldse pihta :)
Yrask25. jaanuar 2014, 09:24
Uhke Eesti yle. Maksukoormuse yle.Lastetoetuse yle. Piirilepingu yle. Olen uhke.
Jaan25. jaanuar 2014, 09:15
Reakodanik lastakse riigi poolt lihtsalt täis. Masside lojaalsusest ei saa siin juttugi olla. Kollaps pole kaugel.
duell25. jaanuar 2014, 09:14
Õhtulehes on täna kokku saanud Savika peapropagandist Väli ja Ilvese peapropagandist Masso )
Esimese raundi selles matsis võitis Väli!
Tuli25. jaanuar 2014, 09:09
Reformierakondliku ajupesu suurkordinaator.
tubli25. jaanuar 2014, 09:05
Hea on,et sa presidendi ametit ei soovi. Häbi oleks elada riigis,kus nii rumal inimene on president.
axel25. jaanuar 2014, 08:57
Kahju et valitsejad ja otsustajad ei mõista oma riiki ega rahvast, ometi on rahvas "kõrgema võimu kandja" kui nemad!!!
JULM25. jaanuar 2014, 08:52
A EESTIST SELLEKS RAHVAS LAHKUB,
ET SIIN ONGI NEIL HALVASTI
JULM25. jaanuar 2014, 08:52
A EESTIST SELLEKS RAHVAS LAHKUB,
ET SIIN ONGI NEIL HALVASTI
NWO25. jaanuar 2014, 08:36
Kuulge teie Iivi Massooni Anne promojatest sopalehe kirjatsurad, kus kommentaarid on?
sass25. jaanuar 2014, 08:31
Mis öhtulehel viga on? Taas ajuvaba tekst valusal teemal!
See inimene ei paista tedvat elust eestis mittemidagi. On ikka väga suur vahe lihtsalt rändel ja väljarändel!
See viimane on oht EV turvalisusele ja kestmisele!
Duubel225. jaanuar 2014, 08:28
Tsiteerides tänast Jako Väli arvamusartiklit:
...Eesti riigi moto on väga lihtne: makske oma maksud ja vaadake ise, kuidas hakkama saate! Kõik suurelised jutud teadmistepõhisest majandusest ja aadetest on osutunud lihtlabaseks blufiks...
Parim näide riiklikust raiskamisest vaesel ajal on tohutult suureks paisunud presidendi kantselei.
Parim näide valitsejate mõtteviisist on tara ehitamine ümber kikimiki lossi.