«Mulle üldiselt termin «välja rändama. ei meeldi. Ma küsiks lihtsalt: miks inimesed rändavad?»Foto: Stanislav Moškov
Inimesed
25. jaanuar 2014, 08:00

Iivi Anna Masso: "Kui inimene saab kogu aeg sõnumeid, et kõik on halvasti, siis see kutsubki teda käega lööma või ära minema." (129)

"Fraasid "Mõttetu riik" ja "Ajal, mil Eesti jookseb tühjaks…" klassifitseeriks ma lausmaterdamiseks või naeruvääristamiseks. See on vaenulik oma riigi suhtes," ütleb presidendi nõunik, politoloog Iivi Anna Masso.

"Fraasid "Mõttetu riik" ja "Ajal, mil Eesti jookseb tühjaks..." klassifitseeriks ma lausmaterdamiseks või naeruvääristamiseks. See on vaenulik oma riigi suhtes," ütleb presidendi nõunik, politoloog Iivi Anna Masso.

Kas teist saab Eesti esimene naissoost president?

Ei!

Toomas Hendrik Ilves on teile selle ettepaneku teinud: presidendikandidaatide teledebatil nimetas ta teid ühe võimaliku kandidaadina tulevikus presidendiametisse.

Tema mõte on meelitav, aga see jääbki tollal õhku heidetud mõtteks, mis edasi ei arene. Ma näen presidendi tööd praegu lähedalt ja see on väga raske töö. Vähe on ameteid, kus inimene on tööl praktiliselt ööpäevaringselt ja kümme aastat järjest.

Räägime elust Eestis. Miks inimesed välja rändavad?

Põhjusi on sama palju kui inimesi ja mulle üldiselt termin "välja rändama" ei meeldi. Ma küsiks lihtsalt: miks inimesed rändavad? Kogu aeg on rännatud ja tänapäeva maailmas on väga lihtne rännata.

Edasi lugemiseks: