Inimesed

"Hipsterite ainus soov on eristuda ja silma paista." (35)

LISA KOMMENTAAR

.4. oktoober 2016, 23:52
Osad hipsterid on küll võltsid...
Miryel4. oktoober 2016, 23:52
Hipsterid ei taha olla teistsugused, nad lihtsalt on sellised. Hipstereid on väga erinevaid tüüpi.
Miryel4. oktoober 2016, 23:49
Hipsterid ei taha olla teistsugused, nad lihtsalt on sellised. Hipstereid on väga erinevaid tüüpi.
im15. aprill 2014, 08:37
Sellise töö eest makstakse ülikoolis palka ka vä?
Keskkonnateadlane.28. jaanuar 2014, 20:06
'"kasutades samal ajal väga keskkonnakahjulikke Apple’i arvuteid"'
Apple arvutid ja keskkonnakahjulikud? Need on ühed energiasäästlikumad, ümbertöödeldavamad ja loodust säästvamad masinad üldse, olgugi nad kasutud pannid arvutitena.
Ülimalt halb artikkel, peaks mainima.
28. jaanuar 2014, 18:34
Hipsteriks olemise taga on siiski palju enamat kui kitsaste pükste või ülesuuruses kampsunite kandmine! Originaalis kujutab see endast hoopis kaasaegset avatud maailmavaadet - püüet ühendada nii parim ja säilitamisväärseim möödunud aegadest (ehk siis muidugi on nende jaoks hinnas second-hand, kõikvõimalikud retro-asjad nagu jalgrattad, polaroid-kaamerad, ka möödunud sajandite muusika) ja nüüdisaegse maailma tehnoloogia ja globaliseeritus. Kas see kõlab mingist otsast probleemina?
Tegelikult on reaalsed hipsterid midagi muud kui rikaste vanemate võsukesed - viimased ongi need, kes tõmbavad ühiskonna pahameelt hipsterite peale, kui nopivad hipsterikultuurist välja eelkõige stiiliekstreemsused ja neid meelsasti kõikjal eksponeerivad. Aga võiks ju ka hullemini minna, sest vähemalt ei võta nad siis üle meie klubikultuuri, mis näiteks naistele määrab võimalikult ennastpaljastavad riided, kõndimiseks kõlbmatud kontsakingad ja meikimis-blondeerimishulluse, poistele jälle matšomehe-mängimise ja kõigile ohtrates kogustes alkoholi! Vinguge siis juba parem selliste noorte üle, sest noored hipsterid kasvavad vähemalt üles ja leiavad, et hipsteriks olemise taga on eluterve ja intelligentne maailmavaade, klubitajaid aga ootab ees ainult veel rohkem alkoholi.
Ennast vabatahtlikult hipsteriks tunnistavaid inimesi on Eestis ikka kohe hulgi leida. Äkki on probleem hoopis teis, et reaalsed hipsterid (ehk siis noored, keskmisest avatumad, laiema silmaringiga ja tolerantsemad inimesed) teiega vestlema ei satu?
Lisan veel - sellest on tõepoolest väga kahju, et osad "hipsternaised" on otsustanud kanda enda jaoks mugavaid riideid (nagu paljukritiseeritud lohvakad kampsunid) ja muutunud seetõttu oma väljanägemises "aseksuaalseks". Kuidas nad küll julgevad loobuda miniseelikutest, tillukestest toppidest ja tikk-kontsadest, mille ühiskond neile "naiseliku" riietusena ette on kirjutanud! Kui asi samamoodi edasi edasi läheb, siis polegi ju enam võimalik tänavatel või ühistranspordis enam võimalik naisi "silmailuks" jõllitada, sest nad riietuvad enast hoopis eneseaustusest ja ratsionaalsusest lähtudes! Hirmus mõeldagi...
Ja üldiselt, mille pagana pärast on vaja kritiseerida teiste inimeste riietusstiili, kui see teie normaalist pisut erineb? See on siiski iga inimese enda otsus ja seni, kuni see teisse isiklikult ei puutu (a la kellegi needitud jakk ähvardab teil ühistranspordis silma välja torgata), võite ju sama hästi oma närvirakukesi säästa ja mitte teisi inimesi pidevalt kritiseeriva pilguga vaadata.
Peale kõige ajas muigama veel ka artiklis ära toodud torge härra Ventseli poolt, et pole teada, kas hipsterid üldse seksivad - no ei suuda ikka loobuda kõikvõimalikest lapsikutest torkimistest seksuaalsuse üle, kas seda pole põhikoolis juba piisavalt kuuldud? Et siis *teie hinnangul* ebatavalisi riideid kandvad inimesed on automaatselt kõigi jaoks vähem ligitõmbavad ja jäävad seetõttu kuivale? Kas me elame kiviajas, et seksuaalpartneri üle otsustamise protsess näeb välja nii: "Ugg, need riided meeldima, mina rautama!"?
Lõppude lõpuks tuleb ju tunnistada - kas või hipsteritest vohav tulevik paistab ju siiski kõvasti helgem kui säärane maailm, kus domineeriksid teiesugused kitsarinnalised ja kritiseerima kiirustavad inimesed, härra Mellik!
joakim27. jaanuar 2014, 20:00
Kuulge, miks need vanakooli sokiga pervod paremad on.
või on jõle tõsiseltvõetav ? http://pilt.delfi.ee/en/show_original/14978617/
Miks peab alati nii ebaseksikalt kole olema!
Joakim27. jaanuar 2014, 19:29
Muide, kandsin "sarvreaame" juba 8ndas klassis ja las need lasname jukud tõmblevad siin meie tänaval on üleelmise hooaja Wildfoxi kampsuniga, peaasi et napsavad edaspidigi ventslilt ära kõik XS dressikatega naised.
hipsta27. jaanuar 2014, 12:23
palun, loo autor, defineeri mulle sõna hipster
Van oss27. jaanuar 2014, 08:36
Kõik, kes peavoolust erinevad, gootod,punkarid,hipsterid,emod on wannabed.
"Hipsterite ainus soov on eristuda ja silma paista."27. jaanuar 2014, 00:43
...ons kellelgi uudis või?? XD
Minni26. jaanuar 2014, 20:30
Soomlastel on oma hipster-staar-karakter Jäbä Leisson, tutvuge: http://www.youtube.com/watch?v=sqmVdJ0kJ_Q
.26. jaanuar 2014, 20:16
Igal ajastul on omad klounid.
Mõned saavad hiljem tavakodanikeks, mõned jäävad selliseks mitte tõsiselt võetavaks, aga väga paljud noorena äärmustesse kaldujad saavad lihtsalt luuseriteks ja eluheidikuteks.
Kui vaadata neid tatiseid ,ärajoonud asotsiaale, siis võib tunduda uskumatuna--aga ka nemad olid omalajal erakordselt "säravad".
Miks26. jaanuar 2014, 17:49
Mille poolest erineb see arvamus rassismist??? Inimesed võiksid ükskord lahti lasta igasugusest lahterdamisest ja sildistamisest. See toob pigem kahju kui kasu, lisaks on see lihtsalt rumal ja mõttetu. Ma isegi kannan külmaga kampsunit, kas ma olen sellepärast nüüd nii "eriline"? Igatahes on see üks äärmiselt ebapädev ja pealiskaudne artikkel.
Professor Hispter26. jaanuar 2014, 17:20
Väga huvitav analüüs hipsteritest ning nõustun autoriga, et hipsterite soov on tõesti eristuda. Eristuda Nõukaaegse maitsega Eesti ühiskonnast, kus valitseb alkoholilembus, macholikkus ja "dressi-mood". Veeta oma nädalavahetused jazzi-klubis või teatris, mitte raisata seda kuskil bemari tagaistmel, mida juhib tema sõber koos viinapudeliga. Kas see kõik tõesti võib olla nii negatiivse maiguga? Aga see on vaid ühe isehakanud Professori arvamus.
)26. jaanuar 2014, 15:38
Hipsters they mad faggits26. jaanuar 2014, 15:35
Haha. Tra kui hea kõik hipsterid nüüd elu madid. GG WP Histers are FAGGITS!
diagnoos26. jaanuar 2014, 15:33
nägija26. jaanuar 2014, 12:12
appi, terve vanalinn on neid habestunud suitsetavaid vanaisapükstega hipstereid täis, kes on suured "kunstnikud". naistel mingi jube seelik ja veel jubedamad paksu kontsaga kingad jalas. ja need jubedad tumerohelised prügikastijoped.... ma ei mõista neid inimesi. nende elu on vist väga raske. ning see, kuidas nad suitsetavad, on HAIGE.
McNeo26. jaanuar 2014, 12:03
artikkel stiilis: ütle, mis sul seljas on ja ma ütlen, kes sa selline oled
26. jaanuar 2014, 11:54
Pseudoteema. Hipsterid on eksisteerinud sama kaua, kui inimliik. Sina õppejõud kasuta oma teadmisi natukene paremini ära. Näiteks proovi ühiskonnale kasulikum olla. - Tudeng
Kaalep26. jaanuar 2014, 09:07
Igal juhul on hipsterid klass omaette, intelligentsed, paljulugenud ja hea arutlusoskusega inimesed. Artiklis esitavad oma sõimu mingid ülikooliga seotud tegelased ja ametnik-haritlased.
Hapukurk26. jaanuar 2014, 04:50
Mida arvata "lugupeetud" inimestest, kes nimetavad mingit gruppi noori mitte seksivateks, sisutühjadeks inimesteks, kes on kas kohutavalt ebaseksikad naised või teismelisi homoprostituute meenutavad mehed? Minu meelest on see artikkel üsna jabur ja sellest õhkub kamaluga kibedust ning üleolekut. Puhas eputamine. Selle sisu erineb väga paljuski sellest, mida üldiselt termini "tänapäeva hipster" all mõeldakse. Mu meelest las noored käia teise ringi poodides, sõita jalgrattaga või saada kokku kohvikutes. Üsna silmakirjalik oleks neid laita ja lapsikuiks pidada, kui samal ajal väga paljud täiskasvanud rabelevad selle nimel, et saada endale peen auto, kallid riided, uusimad tehnikavidinad ning laadung viina. Ega siis naabritest või tuttavatest saa ju kehvem olla. Taoline "täiskasvanute" poosetamine pole ka teab mis õilis asi, mille poole püüelda.
Hipster25. jaanuar 2014, 17:53
Jaan selleks elu lopuni.Soojem ka kui riided uksteise peal ja leiad haaknoelu voi kette kuskilt.On ok.
Hipster vs Alternatiiv25. jaanuar 2014, 17:50
Võtan endale meelevaldselt loa kujutada Eesti linnakultuuri ühikuid :) Kusjuures olin ka ise 10+ aastat tagasi massist eristuv, sest vihkasin tõsiselt hallust. Aga (siinkohal tulebki eristus) sellegipoolest ei oska ma olla hipster, sest et selleks läheb tarvis piisavalt palju sissetulekuid st vaba raha. Ja samuti ka vaba aega.. mida mul pole :) Seega - mina isiklikult seostasin oma olemust tol ajal alternatiivlusega, house-muusika kultuuriga (eriti selle tumedama poolega), äraspidise maailmavaatega, mis välistas peavoolu-kultuuri kui sellise. Riietus oli pigem vintage/formal/casual (ei oska eesti keeles head väjendit esile tuua, sorry), vanaisa joped-mantlid, retro maikad jne. . Oluline oli olla erinev, samas korralikult riides. Ei mingit punki! Kõik toimis. Muide - sügaval sisemuses olen seda meelt siiani, küll on muutunud välimus rahulikumaks.
Hipsterite ja altenatiivikute toetuseks ütlen niipalju, et sellised inimesed on suuresti vägivallatud! Mis teeb linnapildi väga positiivseks. Ühine oleskelu sellistega meenutab Soome ühiskonda, kus valdav osa noortest ju ongi ''teistmoodi''! Tasub ära harjuda.
Jura25. jaanuar 2014, 17:35
Ehk siis lihtsalt eputrillad.
hip25. jaanuar 2014, 17:21
kas on mõtet inimesi tingimata purki panna. keegi võib näiteks olla justkui hipster, aga see veel ei tähenda, et ta peaks tahtma, et teda hipsteriks kutsutakse. inimesed on keerulisemad. sellist nähtust nagu "õige" hipster ilmselt ei eksisteerigi
MK25. jaanuar 2014, 17:04
Must Puudel on hipstereid t2is, eriti, kui seal mingi yritus on. Paar Veini oli ka pungil. Tegelt sekkari riiete kasutamine ja XXXL kampsunite kandmine on Eestis nii, sest l6ppkokkuv6ttes pole hispteril ikkagi raha ja siis peab vanad riided selga ajama. Madridis on hipsterlus hoopis t2iesti teist n2gu. Inimestel on raha seda n2eb ka t2navapildis. Ja vuntse ei kanna kyll enam keegi. Habe on in. Aga kui eesti hipster kasvatab habeme ette, siis ta n2eb nii talupoeg v2lja, et anna otsad :)
Ma.25. jaanuar 2014, 16:50
Kes siin intelligentsist arutavad. Nii suurele subkultuurile ei saa omistada ühtset intelligentsitaset. Eks on inimesi, kes on sellised moe pärast ja on inimesed, kes on sellised oma omapärade tõttu. Miks vaja kõiki ühte patta panna. Inimesed on erinevad.
juks25. jaanuar 2014, 16:43
No Nüüd olen kõike kuulnud. Jumal tänatudud, et sain selle info enne surma.
prillid25. jaanuar 2014, 16:42
Hipster nüüd küll keskmisest intelligentsem noor inimene ei ole. Olen täheldanud, et neile meeldib tunduda intelligentsetena, lugeda palju väga kasutuid uudiseid ja muretseda mõne kolmanda riigi inimeste heaolu üle, samas kui paluda neil protsente arvutada või mõnd muud elementaarse intelligentsusega kaasnevaid ülesandeid lahendada, on üljuhul vastuseks see, et sellist jama pole elus vaja.
paradoks25. jaanuar 2014, 16:34
Olles ise noor,siis juba nende tulekuga ei saanud ma pihta, et mis point sellel hipsterlusel on? Okei tore küll, näen vanamoodsalt cool välja aga tõesti kui kõik riburada pidi samasuguseks muutusid,siis minuarust on sellest saanud mainstream, sest absoluutselt iga kolmas on mingi suure kampsuni ja salliga ja peab end kunstnikuks. Ja ega siis igavesti 20neseks ei jääda.Kunagi peab tööle ka minema ja tõsisemat asja ajama, aga ma küll ei saa mingit hipsteriprillide ja koitanud kampsuniga tüüpi tõsiselt võtta, sest kujutatakse ette omale ,et ollakse jube specail tüübid aga tegelikkuses, nagu ka artikkel väidab, sisu ei ole. Hipster on näiteks Einstein, kes lendas koolist välja ja matas kukkus läbi aga sellegipoolest sai üheks mõjukaimaks isiksuseks just füüsika ja matemaatika vallas. Hipster on see, kes seda teadlikult ei teadvusta. Hipster on inimene, kellel kahe kõrva vahel ka midagi on. Ma võiks tegelikult Mart Juure hipsteriks ristida, sest tüübil on suur lugemus ja silmaring aga ta ei pooseta kuskil kampsuni ja salliga,et ennast kuidagi defineerida. Mart Juure näite juures ma hipsterit sõimusõnana ei kasutaks. Aga üldiselt ajavad mind need pubekad ja noored täiskasvanud oma " im an artist because i wear glasses and ride a bike and i don't care about nothing but myself" olekuga närvi, sest nad ainult teesklevad ja copivad midagi, mille alget neis endas ei ole.
Haha25. jaanuar 2014, 15:06
Keskmisest intelligentsem poosetaja? :D
Elu üle filosofeerides (ehk siis omal mõtteid pole, heietan teiste omi) ja mingi khuul olles ... kamoon :D
kalkarid25. jaanuar 2014, 15:00
ja tühikargajad-mingid haruldused on?
Madis25. jaanuar 2014, 13:32