PUTKAS VÄLISMAALE: Mõne aasta eest pidi Anna-Maria Galojan Eestis kohtuuksi kulutama. Vangi suundumise asemel ostis ta aga lennupileti Londonisse ja sinna ta jäigi. Foto: TEET MALSROOS
Inimesed
22. jaanuar 2014, 07:00

Galojan leidis endale Londonis rikka peigmehe? (115)

Ehkki Harku vangla ootab tänini, millal ligi 60 000 euro omastamises süüdimõistetud MTÜ Eesti Euroopa Liikumise eksjuht Anna-Maria Galojan saabub karistust kandma, naudib naine luksuslikku elu Londonis. Ka austajaid jätkub. Näib, et ühe eduka ettevõtjaga on Galojan lausa suhtes.

Aastavahetus nooblis Londoni meelelahutuskohas The Mayfair Club. Rikkad ja ilusad kõlistavad šampanjaklaase ja poseerivad kaamerate ees. Ärimehi saatvad näitsikud heidavad kriitilisi pilke sookaaslaste suunas: kellel on täna kallim ja sädelevaim kleit? Teiste hulgas on peol ka kommunikatsioonivallas tegutsev keskealine britt Tristan Jervis ja eestlanna Anna-Maria Galojan.

Juba järgmisel päeval postitab Jervis oma Facebooki-lehele mitmed pildid, kus nad Galojaniga 2014. aastat tervitavad. Jervise mehine haare paneb küsima – on kurikuulsa naispõgeniku süda võetud? Mees ei jäta selleks kahtlustki, ta on Facebooki kontol märkinud, et on Galojaniga suhtes. Viimase kontol aga suhtestaatust välja toodud pole. Samas, vähemasti mõlema avalikku kontot vaadates tundub, et nad veedavad pea kõik vabad hetked koos. Nende päevad tunduvad kulgevat ühest restoranist teise, sekka ka kinno ja teatrisse. Ühe Facebooki posituse all nimetab Jervis Galojani lausa oma kullakeseks.

Tihe meelelahutusgraafik

5. jaanuaril tõi Jervis suhtlusportaalis välja, et tal oli suurepärane pühapäevane lõuna koos Galojani ja mõne tuttavaga ühes gurmeerestoranis, mis reklaamib end kohana, kus saab esmaklassilise toidu kõrval küünlavalgel mõnuleda ka siidpehmetel sohvadel. Kui seal lõunatati mitmekesi, siis üldiselt on Galojan ja Jervis lõuna- ja õhtusöökidel kahekesi. Eriti tihe oli nende graafik 10. ja 11. jaanuaril. Mitmekäigulisele õhtusöögile järgnesid järgmisel päeval kergemad eine. Õhtul võeti kokteilibaaris kerget janukustutust ning suunduti siis teatrisse. Etenduse järel võeti ühes klubis veel mõned joogid.

Möödunud pühapäeval käidi ka kinos, kus vaadati filmi "Wall Streeti hunt". Kui see räägib finantsmaailmast, siis Jervis on tegev kommunikatsiooniettevõttes De Facto Communications, mis on keskendunud meditsiinisektorile ja teistele teadusvaldkondadele.

Tema ametinimetuks on kodulehel märgitud juhtivpartner. Galojan ja Jervis Õhtulehe intervjuusoovile ei vastanud.

Galojan on juba pea kaks aastat elanud Londonis, kuhu ta põgenes, kui Eesti kohus ta ligi 60 000 euro omastamises süüdi mõistis ja viis kuud vangistust määras. Galojani võimalikku loovutamist vaeb Suurbritannia kohus siiani. Samal ajal teenib piiga elatist The Baltic Timesis ja on end sisse söönud Londoni eliidi hulka. Möödunud kuul mainitud väljaandes ilmunud kolumnis seletas Galojan, et iroonilise saatusepöördena on just temal Ühendkuningriigis eestlastest kõige kõrgem avalik profiil.