ESIMENE AASTA: «Minu arust ei saa esimesest silmapilgust armastust tekkida. Saab tekkida sümpaatia ja tõmme teise inimese vastu, kuid armastuseni areneb suhe aja jooksul,» räägib Gerli, kes tähistas hiljuti koos elukaaslase Enariga esimest aastapäeva. Foto: Maksim Toome
Inimesed
18. jaanuar 2014, 16:00

"Hindan elukaaslase kannatlikkust - seda on tal minuga palju vaja läinud." (25)

"Enar on väga hooliv inimene," õhkab ürituste korraldaja ja lauljana tuntud Gerli Rosenfeld (21), rääkides kooselust meelelahutusärimehe Enar Essensoniga (32). Möödunud esmaspäeval täitus paaril esimene koos oldud aasta.

"Meie lugu sai alguse töökohtumisest 2012. aasta detsembris. Mingi hetk pärast seda pidin ma kuuks ajaks Eestist ära sõitma, kuid me hoidsime terve selle aja ühendust interneti teel," meenutab naine, et Skype’is rääkides veedeti tunde ja tunde.

"Kui tagasi jõudsin, oli see juba loomulik, et me koos oleme."

Peale armastuse peab Gerli Enarit ka oma parimaks sõbraks. "Ta on väga tark ja haritud inimene ning mul on alati hea tema käest nõu küsida. Kui ta midagi ütleb, on tal selle taga ka mõte. Samas on ta väga tugeva iseloomuga, vahel on temaga raske vaielda, kui ta on endale pähe võtnud, et temal on õigus."

Enar tunnistab, et kuigi Gerli võib tunduda ülbe beibena, on ta kahe jalaga maa peal. "Mul ei ole temaga kunagi igav, sest iga päev toob tänu talle midagi uut ja põnevat," lausub mees.

Vabal ajal meeldib noortele väga ringi sõita ning põnevaid paiku avastada. "Samas naudime ka kodus olemist, kokkamist ja heade filmide vaatamist," kirjeldab Gerli.

"Meie ühine aasta on olnud väga kirev ja seiklusrikas," tõdeb naine ning lisab, et üks põnevamaid otsuseid oli kindlasti suvi Võsul veeta.

"Kolisime reaalselt kõikide oma asjadega sinna ning elasime kolm kuud selles toredas vaikses asulas mere ääres. Harrastasime potipõllundust, tegime head toitu, käisime rannas, pikutasime terrassil."

Kooselu õpetab kompromisse tegema

Siiski ei piirdutud suvel ainult Võsuga. "Tutvusime näiteks Ida- ja Lääne-Virumaaga. Omaette kogemus oli kindlasti ka Narva linna külastamine, kus eesti keelt praktiliselt ei kuulnud," räägib Gerli, kelle meelest oli nende iga väljasõit seiklusrikas ning täis nalja ja naeru.

"Üks maagilisemaid hetki oli see, kui käisime Viljandi folgil ja hommikul kella viie-kuue ajal sõitsime läbi suvise Eesti – kõik oli nii rahulik ja hommikuvalguses hoopis teistsugune!"

Gerli tunneb, et aasta Enari kõrval on muutnud teda palju tasakaalukamaks ja rahulikumaks. "Kellegagi koos elades õpid tegema kompromisse ning kindlasti on vaja ka enda käitumist ja harjumusi ümber kujundada. Kuid ma olen väga õnnelik, et Enar laseb mul olla täpselt selline nagu ma olen," mõtiskleb ta.

Aastapäeva tähistas paar aga ikka nii nagu kord ja kohus. "Käisime restoranis õhtustamas ning tegime teineteisele armsaid kingitusi. Mina kinkisin Enarile uued prillid ning tema kinkis mulle midagi Victoria’s Secretsilt," ütleb naine.

"Meie jaoks oli see tore õhtu – meenutasime koos oldud aastat."