Saund
20. jaanuar 2014, 11:45

2013. aasta 10 parimat albumit: 9. koht! (1)

Moderat – II [Monkeytown]

Läinud aasta kaks parimat „ma päris täpselt ei oskagi öelda, mis žanr see on" albumit ilmusid Moderatilt ja Machinedrumilt. Mõlemad suudavad paugutada nii head kütet, kui ka mõnusat atmosfäärilist dubstepi-laadset produkti.

Moderat, kui elektroonilise muusika projekt Modeselektori ja Apparati vahel, toodab ehk kraadivõrra pehmemat biiti, kuid minule see biit igatahes meeldib ja kohe sedavõrd palju, et asetan Moderati üpriski igava nimega albumi „II" möödunud aasta TOP-is auväärsele 9sandale kohale.

Artistide eduloo võti ei seisne siiski ainult hea muusika loomises. Pea sama tähtis on ka see, et artistide enda olemus, imidž, läheks ideaalselt kokku nende poolt viljeletava muusikaga. Vaevalt oleks olnud Backstreet Boys tüdrukute seas populaarne, kui see oleks koosnenud neljast paksust rasuste juustega ja vinniliste näolappidega amööbidest.

Ka artistide nimi mängib eduloos rolli. Proovi sa DJ Dinosauruse nime all jazzmuusikas läbi lüüa.

Pole mingit kahtlust, et Moderati puhul on tegemist ülimalt cooli kollaboratsiooniga. Moderati loomingu kuulamine on sama lahe, kui kalli Guessi kella kandmine – see on osa laheda inimese elustiilist.

Sama lugu käib ka Machinedrum-i kohta. „Machinedrum" – juba see sõna ise kõlab eriti badassilt! Seda sõna kuuldes vajuvad kõik kenad neitsikud nagu keedetud spagetid ümber sinu jalgade põrandale rulli.

Moderati albumi vaieldamatult parim pala on kindlasti Bad Kingdom, mille robustselt võimas bassline tekitab isegi Nicole Kidmani botoxit täis naolapile mõnu-kortsud.

Kolm pärli:
http://www.youtube.com/watch?v=3NPxqXMZq7o
https://soundcloud.com/briceb/moderat-versions
http://www.youtube.com/watch?v=qdtuF5y76Is