Foto: TAIRO LUTTER
Inimesed
17. jaanuar 2014, 07:00

Bonzo: "Kõrsikute järgmine plaat sünnib Pariisis loomelaagris." (2)

"Me teeme muusikat, mida armastame, ja teeme seda nii hästi kui oskame," ütleb Bonzo ansamblist Kõrsikud, kes on konkursil "Eesti muusikaauhinnad 2014" tiitlile esitatud tervelt neljas kategoorias ning kellelt eelmisel aastal ilmus kaks edukat albumit.

Kõrsikud (Andrus Albrecht ehk Bonzo, Alari Piispea ehk Päss ja Jaan Pehk ehk Orelipoiss) on esitatud aasta albumi, aasta ansambli, aasta rahvaliku albumi ja aasta parima laulu tiitlile.

Kui plaadile "Sinu südames" (2013) jõudnud lugudest on pooled omalooming ja pooled kaverid, siis albumil "Heli jälgedes" (2013) kõlavad eranditult kaverid Heli Läätse omaaegsetest rahva südamesse lauldud lugudest.

"Võib-olla on meie edu taga hästi valitud lood," püüab Bonzo arvata ja avada Kõrsikute populaarsuse saladust. "Me oleme väga palju muusikat kuulanud ja repertuaari otsinud ning need laulud, mida laulame, on meile kõigile väga meeldinud ja välja valitud meie kõigi ühise otsusena. Nii nad meie repertuaari on jõudnud ? meie nägemuses ja Kõrsikute formaadis. Millele ehk lisandub meie lavaline vaba ja muhe olemine. Saame üksteisega väga hästi läbi, oleme head sõbrad ja ma arvan, et see kiirgub samuti publikusse," leiab Bonzo veel ühe Kõrsikute populaarsuse tahu.

Eelmisesse aastasse jäi Kõrsikutel ka kaks väga edukat kontserditurneed. "Eriti meeldejääv oli plaadi "Heli jälgedes" esitluskontsert Viimsis, kus Heli Lääts ka ise kohal oli ning kus ta otse saalis vahetult publikuga suhtles," meenutab Bonzo ühte meeleolukamat seika esinemistelt. "Oli näha, et Helil oli meie ettevõtmisest siiralt hea meel ? et me talle tähelepanu pöörasime. Ega ta ea tõttu väga palju kodust väljas ei käi ning selles mõttes olime me omakorda tänulikud, et ta meile sellist au osutas," ütleb Bonzo.

Tulevikku vaadates ütleb ta, et edukatest kaverdamistest lähtudes on Kõrsikud võtnud sihikule juba järgmised artistid, kelle lugudele uus hingamine anda ja mis peaksid jõudma järgmisele, kevadel lindistatavale plaadile. "Need artistid on Bonzo ja Pehk," muigab Bonzo. "Selleks läheme Jaaniga aprilli algul nädalaks Pariisi loomelaagrisse. Nii et järgmisele plaadile jõuab puhtalt meie enda looming," lubab Bonzo.

Eesti muusikaauhinnad 2014 nominendid

150-liikmeline žürii valis välja Eesti Muusikaauhinnad 2014 nominendid 18. kategoorias. Auhindadele kandideerisid üle 170 eelmisel aastal ilmunud albumi ning üle 100 muusikavideo. Lisaks valis žürii välja ka aasta parimad laulud. Enim nomineerivad Kõrsikud neljas kategoorias ning kuus artisti kolmes kategoorias – Lenna, Birgit Õigemeel, Leslie Da Bass, Mari Pokinen, Facelift Deer ja Mikk Tammepõld. Võitjad selguvad 30. jaanuaril Nokia Kontserdimajas.

Aasta Album

Kali Briis

Kõrsikud

Lenna

Leslie Da Bass

Mari Pokinen

Aasta Ansambel

Facelift Deer

Kõrsikud

Lenna

Aasta Debüütalbum

Facelift Deer

Mikk Tammepõld

Odd Hugo

Aasta Meesartist

Ivo Linna

Leslie Da Bass

Mikk Tammepõld

Aasta Naisartist

Birgit Õigemeel

Kerli

Mari Pokinen

Aasta Klassika­album

Cantores Vagantes

Rene Eespere

Vivit!

Vanemuise Sümfooniaorkester, Paul Mägi

Aasta Jazzalbum

Hedvig Hanson

Liisi Koikson & Raivo Tafenau Band

Maria Faust

Aasta Etno/Folkalbum

Jaanus Nõgisto & Tõnu Timm

Silver Sepp

Zetod

Aasta Elektroonika­album

Faun Racket

Leslie Da Bass

Uku Kuut

Aasta Alternatiiv/Indiealbum

3Pead

Kali Briis

Robert Jürjendal

Aasta Metal­album

Goresoerd

Hukkunud Hinged

Talbot

Aasta Rockalbum

Facelift Deer

Lenna

Mikk Tammepõld

Aasta Popalbum

Birgit Õigemeel

Grete Paia

HU?

Ivo Linna

Kerli

Aasta HipHop-/Rap-/R`n`B-album

Metsakutsu

Põhja-Tallinn

Sofia Rubina

Aasta Rahvalik album

Kõrsikud

Mari Pokinen

Vallatud Vestid

Aasta Albumi­kujundus

Faun Racket

Maria Faust

Pastacas

Aasta Muusikavideo

Elephants From Neptune

Iiris

Winny Puhh

Aasta Parim Laul

Birgit Õigemeel

Karl-Erik Taukar

Kõrsikud

Smilers

Winny Puhh