ORGIAT EI OLNUD: Mõisa-omanik Kross kinnitab, et mingit erootilist pidu tema kodus ei peetud. Foto: ARNO SAAR
Eesti uudised
16. jaanuar 2014, 07:00

Kross "erootilisest" uusaastapeost: alasti külalisi mina ei näinud! (38)

"Mina ühtegi alasti külalist ei kohanud, aga eks need, kes ise kohal ei olnud, teavad ju tavaliselt paremini!" ütleb Eerik-Niiles Kross väidetavalt erootilise aastalõpupeo kohta talle kuuluvas Kõue mõisas.

Tallinna endise linnapeakandidaadi sõnul kõlavad jutud mõisas peetud peo kohta nagu anonüümsed netikommentaarid. "Väga hea pidu oli, järgmine aasta tuleb vähemalt sama hea!" kinnitab Kross nende juttude peale.

Kroonika kirjeldas aastalõpupidu Kõue mõisas kui erootilist üritust, kus külaliste ainsaks kehakatteks olevat olnud maskid.

Krossi sõnul oli peol seltskond lugupeetud inimesi – nii eestlasi kui ka välismaalasi.

Ühe kutsutud külalise väitel oli pidu siiski erootilise alatooniga – vähemalt nii olnud viidatud kutsel. Tema kinnitusel ei läinud paljud eestlased peole just selle väidetava erootilise alatooni pärast. Ei läinud ka tema ise.

Sellest hoolimata teab ta rääkida, et Kõue mõisa külalised olid enamasti peoperenaise, Krossi abikaasa Mary Jordani sõbrad New Yorgist.

"Meil on seltskonnaajakirjandus kahjuks tihti kadetsejate ja kiibitsejate foorum, aga kui araverelised jäid tulemata, siis see on hea. Mulle üldiselt arad inimesed ei meeldi," lausub Kross. "Ma julgeks öelda, et kohal oli rohkem eestlasi kui välismaalasi. Võltsvagatsejatele minu teada kutseid ei saadetud, aga ilmselt mõnele siiski läks!"

Ta lisab, et peol oli ka lapsi, ning kinnitab, et mingit orgiat ei toimunud. Mis täpselt peol juhtus ja kes seal olid, ei soovi Kross avalikustada. "See oli ikkagi ju eraüritus," rõhutab ta.

Krossi abikaasaga ei õnnestunud Õhtulehel sel teemal vestelda.