SUUR ESINEMINE TULEKUL: Festivali «Eurosonic Noorderslag» peab Elephants from Neptune solist Robert Linna kõige tähtsamaks sammuks bändi ajaloos: «Kohe pärast seda jagame kodustega ükskõik siis kas oma rõõmu või kurbust.»Foto: Mati Hiis
Inimesed
15. jaanuar 2014, 07:00

Robert Linna esinemisest Hollandis: "Need 45 minutit tuleb vallutada!"

"Tegelikult juba mõne tunni pärast sõidame linnast välja oma salajasse treeningpunkti. Läheme paariks päevaks Võsule harjutama. Teeme bändilaagri: istume ja hingame üheskoos ning valmistume selleks," rääkis bändi Elephants from Neptune solist Robert Linna esmaspäeval, kuidas nad Euroopa suurimaks showcase-festivaliks valmistuvad.

Lennukiga jõuab bänd koos pillidega juba reede hommikul Hollandisse Amsterdami, sealt liigutakse edasi festivalipaika Gronigenis. Elephants from Neptune esineb uusi ansambleid tutvustaval showcase-festivalil nimega "Eurosonic Noorderslag" sama päeva õhtul klubis De Spieghel, mis solist Robert Linna sõnul on sealsetest kõige suurem ja kõige ägedam.

Tegelikult on see Roberti sõnul uskumatu, et Elephants from Neptune sai püünele mineku ajaks just reede õhtu pool üksteist: "See on üldse kõige parem aeg kuskil festivalil esineda. Ma arvan, et need 45 minutit, mis meile seal antud on, tuleb vallutada."

Showcase-festival aitab uutel bändidel murda rahvusvahelisele areenile. Seetõttu ootab ka Elephants from Neptune seal osalemisest eelkõige võimalust palju suhelda ja teiste bändidega tutvuda.

"Kindlasti on seal tohutu palju promootoreid ja plaadifirma inimesi. Põhiline ongi rääkida võimalikult paljudega," teab laulja, et pärast kontserti ei tohi mingil juhul oma kookonisse sulguda.

"Tuleb olla üliavatud ja kõikidega sõbralik."

Iseäranis on selline käitumine Roberti arvates tähtis noorele bändile, keda veel keegi ei tea.

Ainus festivalil esinev bänd, keda Elephants from Neptune tunneb, on Winny Puhh. Ometi usub Robert, et sealses melus on kõik ansamblid justkui ühes paadis, ja kui neil ka endil iga asi ei õnnestu, loodavad nad kaasa aidata mõne teise bändi edule.

"Kõige lahedam asi selle juures ongi see, et tekib mingisugune muusikute ja muusikainimeste ning miks mitte ka ajakirjanike võrgustik, kes toetavad üksteist ja suhtlevad tihti," valgustab Robert peatähtsat.

Kuidas aga Elevandid tuntud muusikafestivalile jõudsid, ei oska ta aimatagi.

"Arvatavasti jäime kellelegi silma, kui käisime oktoobris Soomes festivalil "Lost In Music". Me põhimõtteliselt lihtsalt saime kutse," ütleb Robert ja loodab, et ehk selgub midagi täpsemat koha peal.

Nimelt on bändi solist kuulnud, et ka Hollandi poolelt on nende vastu huvi tuntud.

Hollandis esineb Elephants from Neptune kaks korda. Pärast "Eurosonicut" sõidetakse Apeldoorni linna "Afterslagi" festivalile. Tagasi tulles jätkub bändi minituur Eestis: esinetakse Rakveres, Tartus, Tallinnas ja Pärnus.

"Tuuri teemegi seetõttu, et tõmmata eelmisele hooajale kriips alla. Pärast lähme kohe stuudiosse ja hakkame uut plaati salvestama. See on mingisuguse etapi lõppturnee," räägib Robert.