TEGEMISI JAGUB: Kuigi Marekust pole väga palju kuulda, on tal käed kogu aeg tööd täis. Praegu teeb ta plaate kahe bändiga ja valmistub juhtima «Koolitantsu» etendusi Eestis. Foto: Stanislav Moškov
Inimesed
11. jaanuar 2014, 10:00

Marek Sadama kiired ajad: tulekul on "Koolitants" ja Los Angelese muusikamess (6)

"Mul on praegu kiired ajad – peame Jesus Nevadaga oma albumi valmis saama, et see õigeks ajaks muusikamessidele esitada. Lisaks algab varsti "Koolitantsu" tuur, mida ma juhin," räägib muusik Marek Sadam, et tal on praegu käed-jalad tööd täis.

Novembris rääkis Marek, et osaleb oma Eesti-Šveitsi bändiga Jesus Nevada Šveitsi Eurovisioni lauluvõistluse eelvoorus. "Eesti laulule" selle projektiga minna ei saanud, sest tegemist on välisautorlusega.

Jesus Nevadaga eelvoorust edasi ei pääsetud. "Aga mis seal siis ikka. Ju said siis paremad bändid edasi," lausub Marek ja kinnitab, et pole kurb.

Jesus Nevada on tema sõnul natuke šokibänd. "Kui ma vaatan lugusid, mis igale poole pääsevad, siis on Jesus Nevada selles kontekstis liiga väljaspool kasti seisev," ütleb Marek, et mõistab, miks Jesus Nevada ehk kõigile peale ei lähe. "Ka muusikainimestele. Aga see on mõneti taotluslik."

Kui "Eesti laulu" esitamistähtaeg kukkus, oli ka Marek telemajas ja poetas kasti loo ansamblilt Sadamasild. Tööd jagub aga tal küll ja veel ilma "Eesti laulutagi". Praegu teeb Marek korraga kaht plaati – salvestatakse nii Jesus Nevada kui ka Sadamasillaga. "Eestis läheb päris palju auru Sadamasilla ettevalmistustega suvisteks kontsertideks. Lisaks algab varsti "Koolitantsu" tuur, mida ma juhin – seda soovitan inimestel kindlasti vaatama tulla," sõnab Marek. "Ma ootan seda väga. Viimati juhtisin ma "Koolitantsu" aastal 2006 ja kuna neil on nüüd juubeliaasta, siis nad palusid mind õhtujuhiks. Juba siis, kui ma seda viimati juhtisin, oli see nii vägev ja võimas üritus. Tahaks näha, kui palju ta nüüd kasvanud on. Pealegi olen igasuguste sündmuste juhtimisest ka kaua aega eemal olnud."

Peale selle valmistub Marek muusikamessiks Los Angeleses. "Tegemist on MUSEXPO rahvusvahelise muusikamessiga. Ma olen seal korra juba esinenud, toona esines näiteks järgmisel päeval seal ka ansambel LMFAO," lausub ta. "Aga on ka rida teisi messe, millest osa võtta."

Marek ütleb, et Eurovisioni eelvoorudes ja messidel osalemine on tegelikult ainult jäämäe tipp. "Töö käib kogu aeg – tuleb saada kontserte ja esineda. Inimene peab ennast pidevalt töös hoidma." Eile käis Marek näiteks Hiiumaal kontserti andmas. "Vahet ei ole, kas oled Hiiumaal või Los Angeleses – kontsert tuleb teha hästi ja südamest igal pool."

 

TEGEMISI JAGUB: Kuigi Marekust pole väga palju kuulda, on tal käed kogu aeg tööd täis. Praegu teeb ta plaate kahe bändiga ja valmistub juhtima «Koolitantsu» etendusi Eestis.