Eesti balletistaarid (vasakult): Kaie Kõrb, Viesturs Jansons, Age Oks ja Toomas Edur.Foto: Tiina Kõrtsini
Eesti uudised
10. jaanuar 2014, 14:31

Kaie Kõrb: Tallinna Balletikooli soovijate arv on kasvanud

Huvi balleti õppimise vastu on suurenenud ning mitmed balletikooli õpilased on viimastel aastatel olnud väga edukad rahvusvahelistel konkurssidel, sõnas Tallinna Balletikooli direktor Kaie Kõrb täna balletikooli tutvustaval üritusel.

„Kui üle-eelmisel aastal käis meie kooli sisseastumiskatsetel umbes 40 last, siis eelmisel aastal küündis see number juba 70-ni," lausus Kaie Kõrb.

„Hea meel on samuti tõdeda seda, et nii eesti kui vene peredest on väikseid balletihuvilisi enam-vähem võrdselt. Kindlasti on siin suur mõju ka rahvusvaheliselt palju tuntust kogunud Eesti balletitantsijatel Age Oksal ning Toomas Eduril. Nemad on paljude balletiõpilaste eeskujuks ning hea näide sellest, et väiksest Eestist võivad sirguda balletimaailma superstaarid," rääkis Kõrb.

Eesti Rahvusballeti juhi Toomas Eduri kinnitusel võib balletitantsija elukutset võrrelda profisportlase omaga: „Mõlema puhul peavad pühendumus ja pingutus olema suurepärase tulemuse saamiseks maksimaalsed. Ballett aga nõuab lisaks veel näitlejameisterlikkust – iga emotsioon peab mõjuma tõsiseltvõetavana. Need on ka peamised põhjused, mis balleti õppimise küllaltki raskeks teevad."

„Ballett kunstina on Eestis üsnagi tunnustatud, aga meie soov on, et balleti õppimise ja balletikooli vastu tuntaks veelgi suuremat huvi. Võin oma kogemustest kinnitada, et tippu jõudes tunned, kuidas iga pingutus on ennast ära tasunud," lisas Toomas Edur.

Tallinna Balletikool, kus praegu õpib üle 100 õpilase, on asutatud 1946. aastal riikliku teatri Estonia juures tegutsenud balletistuudio baasil. Selle esimeseks direktoriks oli Anna Ekston.