TULEVANE KASSAHITT? «Wall Streeti hundi» levitaja Bigsales OÜ esindaja usub, et filmile on oodata Eestis sama suurt edu nagu Ameerikas. «Ütlen ausalt, et selle filmi vastu on väga suur huvi,» tõdeb Silver Aberut.Foto: outnow.ch
Film
10. jaanuar 2014, 07:00

"Wall Streeti hundi" esilinastus lükkus edasi. Miks? (1)

Režissöör Martin Scorsese laineid lööv mängufilm "Wall Streeti hunt", mille esilinastust on juba mitmeid kordi edasi lükatud, jõuab Eesti kinoekraanidele kuu aja pärast.

Hittfilm "Wall Streeti hunt" pidi esimest korda esilinastuma New Yorgis 15. novembril, kuid kuna filmitegijad otsustasid linateose Ameerika Filmiakadeemia auhindade ehk Oscarite jagamisele saata, tuli film lühemaks lõigata. Seepärast toimus Hollywoodi kuulsustele mõeldud esitlus hoopis 17. detsembril.

Eesti kinodes lubati "Wall Streeti hunti" näitama hakata alates 3. jaanuarist 2014, kuid detsembri lõpus teatati, et tulihingelised filmi ootajad peavad veel kannatust varuma. Miks lükkus edasi ka Eesti esilinastus? "Regiooni, mille alla meie kuulume – Venemaa, Ukraina, Kasahstan ja kõik endised Nõukogude Liidu riigid –, esilinastused otsustati lükata 7. veebruarile, kuna jaanuaris oli turul palju vene filme ja see oleks takistanud "Wall Streeti hundi" turule tulemist," selgitab filmi levitaja Bigsales OÜ esindaja Silver Aberut.

Aga 7. veebruaril esilinastused toimuvad, lubab Aberut. "Ütlen ausalt, et selle filmi vastu on väga suur huvi. Kõik suurte saalide seansid on ette välja müüdud," lausub Aberut ning lisab, et filmile on siin oodata sama suurt menu nagu Ameerikaski.

"Wall Streeti hunt" on legendaarse režissööri Martin Scorsese ja mitmekordse Oscari-nominendi Leonardo DiCaprio uus, järjekorras viies koostööprojekt, mis põhineb finantskurjategija Jordan Belforti memuaaridel. Mees asutas 1987. aastal Wall Streeti ühe suurima maaklerifirma ning kümme aastat hiljem mõisteti ta süüdi rahapesus ja mitmesugustes finantskuritegudes.