PALJAS IHU: Shia LaBeoufile ei kujutanud «Nümfomaani» alastistseenid mingit probleemi. Noort nümfomaani Joed kehastab Stacy Martin. Foto: outnow.ch
Film
9. jaanuar 2014, 07:00

Fotod meheaust tõid endisele lapstähele rolli skandaalses "Nümfomaanis" (25)

"Transformerite" täht Shia LaBeouf tõestas kõmurežissöör Lars von Trierile, et on tema uude erootilisse draamasse pääsemise nimel kõigeks valmis.

Skandaalitsejamainega taani režissöör teatas kaks aastat tagasi, et asub väntama ülimalt avameelsete kaadritega filmi naise seksuaalsest ärkamisest. "Nümfomaani" nimiossa oli ta valinud oma muusa Charlotte Gainsbourg’i, varasemates filmides "Antikristus" ja "Melanhoolia" mänginud näitleja ja laulja. Tema tegelaskuju, end seksisõltlaseks nimetava Joe nooremat versiooni kehastab endine modell Stacy Martin.

Poisipõlves Disney-firma seriaalis "Even Stevens" mänginud LaBeouf praalis mullu augustis telesaates, et sai end seksisõltlaseks nimetava Joe esimese intiimpartneri rolli tänu enda ja oma sõbratari seksivideole, mille ta von Trierile saatis. Nüüd on Shia tunnistanud, et lähetas "Nümfomaani" tiimile siiski ainult fotod oma peenisest.

Algul jättis von Trier ajakirjandusele mulje, et Gainsbourg, LaBeouf, Stellan Skarsgård, Uma Thurman, Christian Slater ja teised "Nümfomaani" näitlejad seksivad võtetel päriselt. Ehtsat erektsiooni ning sugulist vahekorda võis näha juba taanlase filmis "Idioodid" (1998).

"Nümfomaani" staariderohke trupp ei pidanud siiski nii kaugele minema. "Filmisime näitlejaid seksi imiteerimas, seejärel kehadublante, kes tõepoolest seksisid," seletas produtsent Louise Vesth. "Järeltöötluses paneme need kaks digitaalselt kokku. Nii et ülalpool vööd on näha staar ja allpool vööd dublant."

Põhjaliku arvutitöötluse tõttu ei saanud "Nümfomaan" mullukevadiseks Cannes’i festivaliks valmis ning esilinastus esimesel jõulupühal Taanis. Ülesvõetud materjalist monteeriti kaks versiooni – neljatunnine ontlikum ning viie ja poole tunnine räigem. Neljatunnine variant jagati pooleks. Selle esimene osa on jõudnud Sõpruse ja Artise kino linale ning teist osa saab näha jaanuari lõpus. Tsenseerimata variant esilinastub veebruaris Berliini filmifestivalil.