Vene filmirežissöör ja näitlejat Nikita Mihhalkov (paremal).Foto: AFP/Scanpix
Inimesed
9. jaanuar 2014, 07:00

Filmirežissöör Nikita Mihhalkov: uusaastakink võttis sõnatuks – elus poni! (2)

Mis olid Vene staaride ebatavalised ja kõige meeldivamad kingitused uueks aastaks.

"Kui ma nägin teda – jäin mitmeks minutiks sõnatuks!" meenutab režissöör Nikita Mihhalkov (68) hetke, kui talle tehti kõige uskumatum kingitus, mida ta on eales saanud – elus poni.

"Mind haaras õudus ja ma ei saanud aru, mida temaga teha!" oli Mihhalkov poni saamisest alguses šokis, ehkki suhtlemine hobustega ei ole talle võõras, kirjutas 7Dnei.ru. Nikita Sergejevitš on ratsutamisega tegelnud lapsepõlvest peale ning veetnud poisieas suurema osa vabast ajast hobusetallis, kus ta hoolitses heameelega loomade eest.

"Mul on praegugi Nižnij Novgorodis hobused olemas, kuid poni soetamisele pole ma isegi mõelnud! Alguses ei teadnud, kuhu ta panna, kuid hiljem leidsime talle koha ning kohalikud lapsed saavad nüüd temaga sõita," räägib Mihhalkov.

"Minu jaoks oli see kahtlemata üks parimaid kingitusi. Üllatus, ütleks ma, oli lihtsalt jalustrabav!"

Näitleja üksik aastavahetus muutus tsirkusešõuks

Teatri- ja filminäitleja Olga Kabo (45, "Musketärid kakskümmend aastat hiljem", "Smaragdlinna võlur") tuju oli ühel aastavahetusel täiesti nullis – asjad lihtsalt ei läinud nii nagu oleks pidanud.

"Istusin aastavahetusel üksinda korteris ega oodanud mingit ime, kui järsku helises uksekell. Tegin ukse lahti ning seal seisid klounid! Sellise omapärase kingituse tegid mulle sõbrad, kes ei tahtnud, et ma oleks peopäeval kurb. Ja neil tõesti õnnestus mu meel rõõmsaks teha! Koomiliselt riides olnud näitlejad korraldasid tõelise šõu ja lõid piduliku aastavahetuse atmosfääri, millest ma tundsin kõvasti puudust," jutustab Kabo.

Näitlejanna usub, et parim aastavahetusepidu on siiski see, kus kõik pereliikmed ja lähedased inimesed on koos: "Kui me kohtume oma perega 31. detsembri õhtul maamajas, olen ma lihtsalt õnnelik."

Baskov piilus snegurotška seeliku alla

Vene hõbekõri Nikolai Baskov (37) sai kõige meeldejäävama näärikingi, kui ta oli viiene: vanemad organiseerisid poisile kuuse alla nõukogude multikast pärit plüüssiili. Õnnelik poiss jäi leluga oma tuppa mängima, kuid paari minuti pärast kuulsid ema ja isa Kolja valjuhäälset nuttu. Lapse juurde tormates nägid nad, et poiss on siili tükkideks rebinud.

Millegipärast arvas tulevane laulja, et siil on vaid pakend ning päris kingitus on selle sees. "Kus on minu kingitus?" oli ta meeleheitlikult küsinud.

"Mänguasi õmmeldi kokku ning ma hoian seda siiamaani alles. Ema meenutab seda lugu tihti," naerab Baskov.

Laulja sõnul ei uskunud ta kunagi näärivana ning ei kirjutanud talle ühtegi kirja. Baskovi isa otsustas kutsuda näärivana esimest korda külla, kui Nikolai oli seitsmeaastane. "Viimane saabus koos lumivalgukesega, kes pakkus mulle palju rohkem huvi kui näärivana ja tema kingitused. Esimene asi, mida ma tegin – piilusin talle seeliku alla. Isa sai aru, et näärivana ja snegurotška kutsumine oli üks suur viga ning see paarike ei tulnud kunagi enam meie juurde," muigab Baskov.

Vaatamata sellele, et laulja ei uskunud näärivanasse, on ta veendunud, et uusaastaööl täituvad kõik unistused ning soovib igal aastal kellalöökide saatel midagi uut.

Koomik Harlamov kingib endale arvutimänge

Menukast telešõust "Comedy Club" tuntust kogunud stand-up koomik ja näitleja Garik Harlamov (31, pärisnimega Igor), on suur arvutimängude fänn. Humorist nakatus mängupisikuga 11aastaselt, ta sai näärivanalt mängukonsooli Dandy.

"Minu sõbral oli see olemas ja ma olin hirmus kade. Nägin seda mängu isegi unes ja soovisin seda endale uueks aastaks," meenutab Harlamov.

"Kui kell lõi kaksteist, hakkasid ema, kasuisa ja vanaema mulle kingitusi kinkima, kuid Dandy olid justkui ära unustanud. Ma hakkasin meeheitest peaaegu nutma, kuid siis ütles mulle vanaema: "Igorjok, meil on sinu jaoks veel üks üllatus!" ja tõi välja karbi mänguga. Te ei kujuta ette, kui õnnelik ma olin ja hakkasin õnnest nutma! Sel ööl mängisin ma kella seitsmeni hommikul."

Harlamovil on suur elektrooniliste mänguasjade kogu – ta ostab kokku kõiki uusi tehnikavidinaid. Vaatamata sellele, et mees on juba ise isaks saanud, peab ta siiamaani parimaks kingituseks mõnda tehnikaime. Muide, tema esimene Dandy on ikka veel alles ning ta hoiab seda kui hinnalist reliikviat.

Verka Serduškal ei vea lapsepõlvest peale

Ukraina laulutäht Verka Serduška ehk Andrei Danilko sõnutsi kingitakse talle juba lapsepõlvest alates mõttetuid asju.

"Estraaditähed võivad austajatelt saada uhkeid kortereid ja autosi, aga meile, humoristidele ja parodistidele, kingitakse midagi naljakat," kaebab endine eurolaulik, kes avastab pakendi seest tavaliselt vene tanusid või põllesid.

"See ei ole üldse naljakas, sest inimesed tulevad peole Andrei Danilko mitte Verka juurde!" ohkab mees.

"Teate, kingitustega ei vea mul lapsepõlvest peale: vanemad kinkisid mulle alati seda, mida ma ei tahtnud: pükse, sääresoojendajaid või kapuutsiga jopet, mis oli mulle suur…Aga mina tahtsin raudteed!"