BEEBIOOTEL: Kate mullu oktoobris Londoni filmifestivalil. Foto: Reuters
Inimesed
8. jaanuar 2014, 07:00

Kate Winslet: "Palun väga vabandust, et ma armusin ja rasedaks jäin!" (15)

Äsja kolmanda lapse saanud Kate Winslet, kelle igal võsukesel on eri isa, lausa särtsub raevust: "Ma palun Briti ajakirjanduselt väga vabandust, et ma armusin ja rasedaks jäin! Palun väga vabandust, kui peate seda vastutustundetuks!"

38aastasel "Titanicu" näitlejannal on nooruspõlveabielust kineast Jim

Threapletoniga 13aastane tütar Mia Honey. 2003. aasta detsembris sündis Kate’il ja tema teisel abikaasal, "Tabamatu ilu" režissööril Sam Mendesel poeg, kes sai nimeks Joe Alfie.

"Muidugi pole lapse perekonnanimi Rocknroll!"

Kuid seegi liit ei jäänud püsima, 2010. aastal läks kuulus paar lahku. 2011. aasta augustis tutvus Oscari võitja Kate Briti ärituusa Richard Bransoni õepojaga, kes viis aastat tagasi muutis oma sünnijärgse nime Abel Smith Ned Rockrolliks. 2012. aasta detsembris peeti New Yorgis pulmad. Mullu 7. detsembril tõi Winslet ilmale poja, kes sai nimeks Bear ehk Karu.

Õilmitseva beebiootaja meeleolu rikkus avalikkuse arvamus tema raseduse kohta: kolm last kolmelt eri mehelt olevat vastutustundetuse märk! "Kellelgi pole õigust kommenteerida teise inimese elu või valikuid, mida ma langetan või ei langeta!" tulistab Kate naisteajakirjas Glamour. "Väga kerge on hukka mõista, kui sa tõde ei tea. Inimestel pole õrna aimugi. Mind jahmatab tõesti, et inimest võib avalikult niiviisi kohelda. See pole ilus. Ma palun Briti ajakirjanduselt väga vabandust, et ma armusin ja rasedaks jäin! Palun väga vabandust, kui peate seda vastutustundetuks!"

Nedi on nimetatud ärimeheks, kuid tegelikult on tal oma onu kosmoseturismifirmas Virgin Galactic lihtsalt hea soe kohake. Rokkiv perekonnanimi Rocknroll on pannud kommenteerijaid tema tõsiseltvõetavuses kahtlema. Ehk ei meeldi see ka Kate’ile, sest maimuke oma isa perekonnanime ei kanna. Veelgi enam – ettekujutus, et ta pisipojal võiks see nimi olla, ajab ema marru. Ka Kate’i vanemad lapsed kannavad ema perekonnanime. "Muidugi ei kavatsenud me talle Rocknroll nimeks panna," turtsatas näitlejanna Glamouri ajakirjanikule. "Inimesed võivad kritiseerida, mida tahavad, aga ma olen fucking täiskasvanu." Iseasi, kas beebipoisi eesnime valik tema vanemate küpsust näitab. Liiatigi on Bear USA levinumate koeranimede esikümnes. Kuid Winslet pole ainus staar, kes oma lapse on Karuotiks ristinud. Sama nime kannab noortefilmi "Clueless" tähena tuntud Alicia Silverstone’i poeg. Armastatud staarkokk Jamie Oliver pani pojale koguni nimeks Buddy

Bear ehk Semuke Karu.

Tahab võsukestele normaalse elu tagada

Aastaid liigkilodega maadelnud Kate ei pea Hollywoodi mammadele omast sünnitusjärgset kiirsalenemist tähtsaks. "Ma olen just lapse saanud, ma ei hakka kohe oma tagumiku peale mõtlema," protestib ta. Näitlejanna keskendub hoopis sellele, et anda oma lastele selline lapsepõlv, nagu tal endal oli – kus ronitakse puu otsa ja tehakse põlved kriimuks. Viie aasta taguses intervjuus ajakirjale Parade ütles Kate: "Tahan, et mu lapsed saaksid meenutada, et just mina olin köögis, et mina pakkisin neile kooli toitu kaasa, et me võtsime koolikaaslasi oma auto peale, et me sõitsime bussiga. Tahan, et nad neid asju mäletaksid, sest sedasama mäletan ma omaenda lapsepõlvest ja see on minu jaoks tohutult tähtis olnud. Usun, et lapsed vajavad selliseid asju, et normaalseteks lasteks saada. Ma ei taha, et nad tunneksid, et nad on mu ameti tõttu kuidagi teistsugused."