HÄSTI HOITUD SALADUS: Juba paari nädala pärast sünnib Indrek ja Kirsti Raadiku perre taas poeg. Indrek naerab, et tegu on hästi hoitud saladusega – see selgus ju alles reedel aastahiti galal, kus teravsilmad märkasid, et Kirsti kõht on paisunud. Foto: Meelis Tomson
Inimesed
7. jaanuar 2014, 07:00

Indrek Raadik saab neljanda poja: nimi on olemas, Skandinaavia päritolu (19)

Muusik Indrek Raadiku ehk Summeri pere täieneb juba paari nädala pärast veel ühe poja võrra, kes on Summerile juba neljas. "Eks see ootus enne ultraheli oli, et äkki tuleb tüdruk, aga et laps on terve ja temaga on kõik korras, siis mingisugust pettumust meil küll ei ole," ütleb Indrek.

Reedel peetud R2 aastahiti galal võisid teravsilmad aimata, et Indreku abikaasa Kirsti kõhuke on lapseootuse tõttu paisunud, kuid kaval kleidilõige jättis siiski võimaluse, et tegelikult ei ole see nii. Selgub aga, et Kirsti on siiski viimaseid nädalaid lapseootel ja juba varsti sünnib nende perre kolmas ühine laps, jälle poeg. Praegu on neil kodus kaheaastased kaksikud Keron Dominic ja Revo Nicholas.

Endise elukaaslase Ilonaga on Indrekul kümneaastane poeg Jorke Patrick.

Peagi ilmavalgust nägeval beebil on praeguseks olemas kõik asjad, mis eluks vaja ja rohkemgi veel. "Teised kaks juntsut on tegelikult ju veel nii väikesed alles, et nendest on päris palju asju alles jäänud," ütleb Indrek.

"Nimi on ka olemas, see on Skandinaavia päritolu," vihjab Summer, kes seda välja öelda veel siiski ei taha.

Paljastab vaid eelnevale lisaks, et nagu teistegi laste puhul, on tegemist topeltnimega. "Me ei saaks ju panna äkki ühele lapsele ainult üht nime," muigab Indrek.

"Tegelikult on ka see aspekt, et kuna lapsevanemaid on kaks ja ühele meeldib võib-olla üks ja teisele teine nimi, siis on kahe nime kokkuliitmine ka justkui kuldne kesktee."

Laps oli perre plaanitud

Meenutuseks – kui kaksikud sündisid, ütles Indrek Õhtulehele, et kuna esimesel pojal, Jorke Patrickul, on liignimeks pühakunimi, siis otsustati seda liini jätkata ka kaksikute puhul. Seega võib juba praegu ennustada, et ka neljanda poja puhul minnakse sama teed.

Indrek ütleb, et kolmas ühine laps oli neil Kirstiga vägagi plaanitud. "Mõte oli küll nii, et kui veel lapsi saada, siis võiks vahe olla mitte rohkem kui kolm-neli aastat. Ja kaks aastat on täpselt selline mõnus vanusevahe. Täna ma vaatan, et Jorke ja kaksikute puhul on suuremal omad asjad, mida ta teha tahab, aga kui ta meie juures on, siis ei saa, kuna kaks väikest poissi on tal pidevalt kukil."

Siiski kinnitab Summer, et pojad saavad omavahel väga hästi hakkama.

Kuidas aga lapsed uue ilmakodaniku tuleku suhtes meelestatud on? "Eks Jorkel on kindlasti huvitav. Jõulude ajal ta ütles: "Siin me nüüd istume, kolm venda. Järgmisel aastal on meid juba neli."

Aga ma arvan, et kaksikud vist ei saa eriti aru, mis toimub. Nad küll paitavad Kirsti kõhtu ja kuulavad seal midagi, aga päris täpselt vist ei mõista. Kaksikute puhul on see ka, et nad ei hakka nii kiirelt rääkima kui üksikud lapsed," ütleb Indrek.

"Oleme neile rahulikult rääkinud ja seletanud küll, mis nüüd toimuma ja muutuma hakkab, aga sellega on nii, et vaadatakse otsa, tehakse "häh, jah" ja minnakse oma asjadega edasi mängima."

Tuberkuloited plaanib plaati?

Peale muutuste eraelus on Indreku bänd The Tuberkuloited seadnud sammud ka stuudiosse. "R2 üritus on alati meie jaoks selline, mis annab mõnusa laksu taguotsa, justkui öeldes: "Vanamehed, laisaks olete jäänud."" naerab Indrek.

"Eks mõtteid on kogu aeg, aga Alar (Alar Aigro – K. T.) on praegu väga palju Jana Kase ja Mai Skizoga stuudios tegev olnud. Nüüd sai neil plaat valmis ja meil on natuke rohkem aega Tuberkuloitedi asjadega tegelda," seletab ta.

"Vaatame päris pingsalt ja kriitiliselt üle, mis me seni teinud oleme ja lähinädalatel peaks meil olema ka kokkusaamine ühe muusikuga – nimetame teda produtsendiks. Kuulsin tema sooloplaati ja mulle õudselt meeldis see, mis ta teinud oli. Äkki hakkame tõesti ka uut plaati tegema," valgustab Indrek.

Praegu tegeleb bänd uue looga, mis on kirjutatud üsna päevakohasel teemal. "Inimeste jaoks ongi praegu ainult töö ja töö. Kui kellegagi kokku saad ja küsid, et kuidas läheb, tuleb vastuseks ikka, et pidevalt on vaja tööd teha. Lõpuks ongi nii, et päris vanaks saades ja tagasi vaadates polegi midagi ilusat olnud ja on ainult töö," lausub Indrek.

Uut lugu kuuleb loodetavasti juba veebruaris, kuhu Tuberkuloitedil on plaanitud suur kontsert. "Tähistame Rock Cafés 20 aasta möödumist loo "Lilleke rohus" ilmumisest. Ja kui lugu valmis saab, siis usun, et esimesena saadame selle jaamale Raadio 2, Koit Raudsepale."