Inimesed

Kas tänapäeva noorus on tõepoolest rohkem või vähem hukas kui vanasti? (16)

LISA KOMMENTAAR

kahju8. jaanuar 2014, 11:54
Olen nõus,et vanemad ei süvene või ei taha tunnistada probleemi olemasolu aga kui seda juba on tehtud siis kahjuks toetust edasiseks eluks ja toimetulekuks napib nii raha,inimesi kui ka tahtmist.Mis kõige kurvem on see ,et meid ümpritsev ühiskond on ikka veel suhtumisega"mis puue? käed on jalad on siis mingu erikooli kui hakkama ei saa" ja vanemaid vaadatakse kui "see on selle "vääraka" lapse ema/isa"....Öelge kallid inimesed mis te arvate mida tunnevad need emad/isad ja mis kõige hullem nende lapsed oma hinges??miks ma nii arvan? on see,et ma olen ühe sellise poja isa.
Tahan kallistada neid inimesi kes tegelevad päevast päeva nende lastega kes vajavad rohkem tähelepanu kui teised just teie pärast suudan ma päev-päevaga edasi minna!!
****4. jaanuar 2014, 20:57
Täpselt, artiklison juttu käitumishäiretest ja häiritud õppimisvõimest. Pedagoogide nõuanded on kõik väga õiged ja vajalikud. Iseasi, kas lapsevanemad seda loevad ja loetut ka arvesse võtavad.
kuuldavasti4. jaanuar 2014, 16:45
..oli noorus hukas juba Vanas-Egiptuses ja on edasi ka hukas peale meid. Pool sajandit tagasi. kui laps olin räägiti sama juttu. Ja artiklis on juttu käitumishäiretest, mitte hukas olemisest. Seda on samuti alati olnu, lihtsalt praegu räägitakse ja tunnistatakse sellise asja olemasolu. Kõike on olnud ja kõik on veel ees.
Erinevuson4. jaanuar 2014, 15:58
alati ja nii jääb see kestma aegade lõpuni.Põhjus on selles,et noorus pulbitseb energiast aga vanemad lähtuvad juba oma elukogemustest.Pärast sõda õpetati meile koolis,et laps peab vanemat inimest kohates teda tervitama ka mütsi kergitamisega ja vanemale alati oma istet pakkuma ning ropenamine oli keelatud ja avalikus meedias ei olnud ropendamine üldse mõeldav.Tavaliselt riides käidi ka parandatud riiete ja jalanõudega aga pidulikkudel üritustel pidi siiski olema ülikond ja läikivad kingad.Suitsetamine ja alkohol ning narkootikum oli koolis keelatud ja selle kasutajaid võidi saata ka erikooli.Nüüd sõimatakse avalikult vanemaid inimesi rumalateks ja mida veel.Kindlasti muutub see hoiak kui need sõimajad ise vanaks saavad ja kindlasti saab see ajastu ka praeguste elutee lõpuga läbi nagu lõppes see sotsialism,sotsialismi ehitajate elu lõpuga.
jalkafänn4. jaanuar 2014, 15:31
Muidugi, süüdistage oma saamatuses vanematena just arvutit ja telekat. Muide, kunagi süüdistati ju ka raamatuid, et muudavad lapsed ühiskonnale kõlbmatuks.
Ise olen ka muidu vabakasvatusel olnud (praegu 20). Ei ütleks küll, et ma oleks selle võrra rumalam või muidu vähem võimekam. Hinded olid koolis ka neljad-viied. Ahjaa, kas ma mainisin, et mul ei ole kunagi teleka- ega arvutiaeg piiratud olnud? Ja ma tunnistan, et lapsena sai ikka väga palju rämpsfilme vaadatud. Sama arvutimängudega- vägivaldseid mänge mängin siiamaani. Ja uskuge või mitte, ma ei ole selline, kes kisub tüli üles. Vastupidi, ma ei taha tegelt midagi rohkem, kui et maailmas valitseks rahu. Ning lisaks arvutile ja telekale olen ka suure lugemusega (kuigi tõsi, ma olen telekas/arvutis üsnagi pikalt).
Lisaks- kes te ikka veel kraaksute arvuti/teleka kahjulikkusest, arvestage- mina, kes ma olen suure osa (tõesti, suure osa) oma elust arvuti/teleka taga olnud, olen võitnud mitmeid auhindu teadmiste eest just nimelt olümpiaadidel kui ka muudel teadmisi vajavatel võistlustel ja ka füüsiliselt ei ole kaugeltki saamatu. Arvuti ja telekas ei ole vaenlased, need on tööriistad nagu näiteks kirves või haamer. Kui õigesti kasutad, on nendest tööriistadest väga palju abi, samas annab ka väga palju kahju teha.
Uduvana.4. jaanuar 2014, 15:28
"Noorus on hukas" enamasti ühiskonnaelu murrangulistel aegadel kui vanade ja noorte , ma ei mõtle siin teismelist noorsugu, tõekspidamistesse tekib lõhe - vanad tahavad vanaviisi, noored radikaalselt uutviisi elada ja olla. Vanad inimesed on konservatiivsed. Meie saime elatud, mis teil viga on, et ei saa? Mida suuremate muutuste lävel ühiskond seisab, seda enam on "noorsugu hukas"
Ma olen juba vana mees, minugipärast olgu noored hukas või ärgu olgu, oma tarbeks nad seda maailma ehitavad, mitte enam mulle, mina ei pea nende maailmas elama, ikka nemad ise.
MATS4. jaanuar 2014, 14:44
Pätipoisse ning korrarikkujaid alati olnud. Aga varem pandi neile päitsed pähe. Karistamisega. Kuni püksirihmani välja. Aga praegu: ära löö last, las laps "vallatleb"! Nii need pätid meil kasvavadki ja internet ning vägivallafilmid annavad veel hoogu juurde.
4. jaanuar 2014, 14:42
Tänapäeval pole vanematel aega lastega tegeleda enam kas on hommikust õhtuni tööl või ei viitsita lastega tegeleda.Lapsi hellitatakse tänapäeval ju arvutitega nii ära et,pärast annavad veel ülbusele ka õigust.Pooled vanemad ju ropendavad kodus laste ees siis,pole ime et,lapsed koolis ropendavad nii et,õpetajal häbi kuulata.Pooled vanemad ei saa ka sellest aru kui laps on erivajadusega siis,ta peaks käima ikkagi erivajadustega koolis mitte tavakoolis.Tean ka vanemaid kelle lapsel on 100% raske puue. Laps käis alguses Tartu internaatkoolis 3 aastat siis,toodi Pärnusse tavakooli ehk gümnaasiumi.Kuna ta ei saanud normaal klassis hakkama siis pandi ta tasandus klassi kuna vanemad keeldusid teda erivajadustega kooli panemast.Vanemad pole siiamaani aru saanud et,laps on erivajadusega ja ei saa iseendaga tulevikus hakkama.Nüüd on see laps muidugi natuke üle 20-ne aasta vana ja sain teada et,vanemad ostsid või sebisid talle autoload.Tegelt ta oma raske puude kohta ta ei tohiks sõita autoga kuna see ei ole psühhiaatri poolt lubatud aga vanemad ei saa ju sellest aru.Mis siis,saab kui ta kunagi inimese surnuks sõidab kuskil ülekäigurajal või siis,kusagil mujal? Kuidas vanemad seda siis,selgitama hakkavad politseile?
ghfgf4. jaanuar 2014, 12:25
Ise arvan, et kunagi oli olukord hullem. Nooremana olin ka pätt, kuna midagi polnud teha, siis sain arvuti ja playstationi.
4. jaanuar 2014, 12:23
maamiis 4. jaanuar 2014, 10:44
see on see vabakasvatus .Nüüd hakkavad viljad küpseks saama .Andke aga rohkem õiguseid .Juba tuttistamise eest pannakse varsti vangi .See ju riigi silmis kohe-kohe sama suur kuritegu kui mõrv (saab heal juhul tingimisi nagu Ramsis Viljandimaal )
õpetaja4. jaanuar 2014, 10:44
Eesti haridussüsteem on lastes hirmu ja vanemates õudu tekitav ja sadistlik, põhjamaade süsteem sobiks palju paremini, praegune haridus ei ole jätkusuutlik
mhh4. jaanuar 2014, 10:00
Artiklis on juttu laste käitumishäiretest ja vähemast õpivõimest.
Pealkirja järgi on noorus hukas. See ei ole sama.
mamma4. jaanuar 2014, 09:37
unejutt on väga oluline asi , ta liidab last vanemaga, aitab kujundada lapse emotsionaalset tasandit
pikem arvuti taga istumineaga rikub otseselt nägemist ja aju arengut
realist4. jaanuar 2014, 09:03
kui "sajandi õpetaja" üritusel esinevad sellised arvamused nagu :
koolides ei tohiks olla mitte mingisuguseid vaheseinu, seal peaks olema rõõmus kollektiiv 4-5 õpetaja järelvalve all kes ei trügi esiplaanile kamandama vaid on koos lastega kui lilleõiekesed väljal,
traditsioon on ülikahjulik,
eksam ei tohi olla mitte teadmiste mõõt vaid lihtsalt tagasiside, seepärast kõlbab ka üks punkt sajast
ja see pole mitte abikooli vilistlaste kokkutulek !! naerma ka miskipärast ei aja
no kesse raibe käis seal minevikureisil seda liblikat surnuks trampimas? ongi maailm lolliks läinud!