Foto: facebook.com/muusikaauhinnad
Saund
2. jaanuar 2014, 14:03

Eesti Muusikaauhindade žürii alustas 2013. aasta parimate valimist

Eesti Fonogrammitootjate Ühingu poolt kokku kutsutud žürii on alustanud 2013. aasta parimate albumite, laulude ja muusikavideote valimist.

Üle 150-liikmelise muusikaga seotud eluvaldkondadest koosneva žürii valiku ees on üle 170 muusikaalbumi, silmapaistvamad muusikavideod ning lood, mis avaldati aastal 2013.

Võitjate valimisel ei võeta arvesse albumite müügitulu ega laulude raadioedu vaid professionaalse žürii hinnangut möödunud aastal salvestatud muusikale. Suure žürii liikmed saavad hääletada 16 kategoorias.

Korraldajad lisasid sel korral täiendava kategooria, mis hõlmab endas rahvalikku muusikat. Üle aastate tagasi "Aasta klassikaalbumi" kategooria, mille nominendid ja võitja valib välja Eesti Muusikanõukogu koostöös Eesti Fotogrammitootjate Ühinguga.

Võrreldes möödunud aastaga on kolmandiku võrra enam jazz- ja rockalbumeid, veelgi rohkem on kasvanud elektroonilise muusika ning hiphopi/räpi/R&B-kategooriates kandideerivate albumite arvud.

Hääletus toimub kahes voorus, tulemused selguvad jaanuari keskpaigas. Võitjad pärjatakse 30. jaanuaril Nokia kontserdimajas. Auhinnatseremooniast teeb otseülekande TV3.