Inimesed

Heinz Valk: olime 25 aastat tagasi idealistid (19)

LISA KOMMENTAAR

uudishimulik1. jaanuar 2014, 02:20
Tahaks rohkem teada, milles kahtlustati või süüdistati, mida üritati Pagaris välja pigistada, millest vesteldi, kui "juhuslikult" kohtuti.
Platsi puhtaks1. jaanuar 2014, 00:53
Miks Te Valk siis võimule upitasite kommunistid ja KGB lased ja nende sabarakud. See alles maksb praegu valusalt kätte. Õigel ajal ei löönud platsi puhtaks.
kurat31. detsember 2013, 17:24
aitab kurat juba niikuinii sa sarsikriipsutaja ära ennast enam kunagi kunstnikuks sõima ja sinu ikoon hakkab juba ammu rahva mõetest ja mälestustest kaduma
Mall31. detsember 2013, 17:19
Heinz sina olid ju partei esindaja kunstnike liidus, kusjuures sul oli võimalus ju ka mitte olla või mis?
Viktor31. detsember 2013, 16:55
50 aastat elasime hästi,oli töö,oli kõht täis.Nüüd ainult 25 aastat oleme ilma tööta näljas.Mis saab teise 25 aasta pärast kui ei hakata isegi pensioni maksma.Saaka ikka Suur Vene võimu tagasi ei oleks meil näljaseid olnud.
parem hilja31. detsember 2013, 16:34
Idealismi ja rumaluse vahel käib tavaliselt võrdusmärk.Idealist ollakse eneserahuldamise eesmärgil, vaimne purjusolek, õnne sulle Heinz - enne surma hakkad aru saama asjadest tasapisi.
vallavaene31. detsember 2013, 14:49
Valk, Sa istud oma riigikogulase pensionil ja ei saagi aru saada, miks vaesed inimesed kiruvad Eesti Vabariigi valitsust ja riigikogu. Võta teadmiseks, sinutaoliste suur ahnus on see, mis inimestele närvidele käib ja harja punaseks ajab. Söö, hr Valk, oma kõrge pensioni eest kasvõi sulavõid ja mett iga päev ning maga kahe kasuka vahel, aga sinu sisemuses peitub ikka seesama s..., mis ka sellel, kes ilma suhkruta teed joob ja paljast leivakoorikut kõrvale järab.
viltune asi31. detsember 2013, 13:49
Eks Venemaa-eestlane savisaarlane seltsimees Valk ei uskunud,et tuleb eesti keelne-meelne Eesti Vabariik.Tore on nüüd lugeda tolleaegsete sovjettide muinasjutte nende KGB-poolsest tagakiusamisest.Tehakse filme ja tõstetakse kilbile ka teisi tolle aegseid kvislingeid.Kelle poolt?Aga kellele makstakse.
Olgu pealegi,31. detsember 2013, 13:00
võrdleme siis juba aega 30-40 aastat tagasi! Millises seisus me olime selles suures NSVLiidus teiste liiduvabariikidega võrreldes? Nii nagu geograafiliselt, oli Baltikum (ja Eesti) ikkagi ka sisuliselt nõukogude lääs. Juba siis ohkasid ida poolt tulijad kadestavalt...Mõni isegi küsis, et mis raha teil kehtib? Tunnistagem, et vaatamata sotsialistlikkule nivelleerimisele, olime siiski märgaravas edemuses ja võrdsest stardiplatvormist saama kõneleda üsnagi tinglikult. Ütleks nii: 25 aastat tagasi olid emotsioonid nii laes, et mõistus ei tulnud meelde ega ka kasutusele. Koos pesuveega heideti kõik lapsed (või enamus neist) üle vanniserva ja nii nad seal kanalisatsioonis tänaseni hulbivad. Unustati, et kõik ei ole kuld, mis hiilgab ega kõik pole s..., mis haiseb. Sa "pläma" küsid, et mis meid vaevab? Miks sa ei küsi, et tänu millele on kadunud meie eneseusk oma riiki? Et mis motiividel me lärmame? Kas sa pole veel aru saanud, et rahvusriik on Euroopa Ühendriikide kontekstis tabu? Ja et meie iseseisvus, kui selline, on fiktsioon? Et me ei juhi oma elu-olu i s e, et me oleme end vabatahtlikult , rahvahääletusega mäletatavasti, Brüsseli luti otsa riputanud ja koos selle lutiga peame vastu võtma ka kogu soovimatu...(ei taha välja kirjutadagi...) Mina, näiteks, protsessingi selle pärast, et iga päevaga me eemaldume iseseisvast rahvusriigist, sisuliselt, ja mitte ükski parlamendierakond ei tee selle protsessi vastu mitte midagi...
Ohakas31. detsember 2013, 12:55
Tollase riigi põhiseaduses oli sätestatud kaks väga olulist sätet, mis teevadki riigist riigi. Need olid õigus eluasemele ja õigus ( lausa kohustus ) tööle.Praeguses PS neid õigusi kirjas pole, pole ratifitseeritud ka kõige tähtsamaid Euroopa Sotsiaalharta sätteid.
pläma31. detsember 2013, 12:09
ei saa enam asjadest adekvaatselt aru.
kõik tänase Eesti kallal kiunujad ei suuda meid asetada õigesse konteksti-so Eestit on võimalik võrrelda ainult teiste vene ikke alt vabanenud riikidega.ainult see on õiglane võrdlus.ja selles võrdluses oleme me ikka väga-väga hästi toime tulnud.
ma ei saa tõesti sellest kiunumise ja hädaldamise mõnust aru-mis teil häda on?mida te täpsemalt tahate.konkreetselt.see halvab rahvust,demoraliseerib,tekitab kõhklusi.aga ilma eneseusuta meiesugune riik rahvusriigina püsida ei saa.nii et ma küsin uuesti-mis motiividel kõik need halisejad lärmavad?
25 aastat tagasi... WTF?31. detsember 2013, 11:38
Kas nüüd hakkavad need tolleaegsed ''idealistid'' väitma, et siis oldi teisel arvamusel ja sinisilmsemad??? Enamus neidsamu ''idealiste'' püsib tänaseni valitsusaparaadis ja suurel ekraanil! Tervelt 25 aastat on olnud aega asju parandada!! jaks rauges, aga perse on muutunud jämedamaks, vaat mis häda. Enam ei osata muud teha, kui hämada ja uusi idülle esile manada. Reaalsest elust ollakse VÄGA kaugel. 25 aastat koore ja peki dieedil muudab ka kõige karastatumad idealistid lammasteks. Sorri, aga mul on tõesti häbi teiesuguste pärast. Eesmärki igatahes ei näe, mitte kusagil.
JAH --- 25 a tagasi ..... .31. detsember 2013, 11:21
OLI EESTI ÜKS RIKKAMAID NSVL -i koosseisus ---- OLID TEHASED , PÕLLUMAJANDUS ARSTIABI , POLNUD KODUTUID , POLNUD PRÜGIKASTIDEST LEIVAPALUKESE OTSIJAID , PEETI LUGU MATERIAALSETE VÄÄRTUSTE TOOTJATEST ---- töölistest põllul , laudas , tehastes , tasuta tuusikutega võis liikuda mööda 1/6 planeeti . oma arsti või velskripunkt oli igas suuremas tööstus -- ja põllumajandusettevõttes , ei olnud väljasirutatud käsi raha korjamiseks selle , teise või kolmanda jaoks --- jne . PEALE ERASTAMISTE , ÄRASTAMISTE ja VARASTAMISTE nimetatud aastad tagasi kõik eespool loetletu kadus , kaob tänapäevalgi ja ka tulevikus kuna ME EI OLE VABAD , VAID JUHITAVAD BRÜSSELIST .
Arvamus : H.Valgu, M. Lauristini jt. idealistide suurim viga oli see et nad ei tundnud ära nende hulka 31. detsember 2013, 11:14
istutatud Eestisse jäetud agente , mòjuagente , riigireetureid jt. oma aega ootama jäänud kurjategijaid. Selle vea hind on Eesti riigi ja ùhiskonna käimasolev tagasipööramine totalitaarseks ùhiskonnaks koos kòigi sellest tulenevate tagajärgedega eestlastele.
Jaan31. detsember 2013, 11:12
Jah,musketäri jutt on õige.Nälgivad lapsed!,prügikastides toidupoolist otsivad pensionärid!Tõele au andes ei vääri valitsus riiki.Ei saa samastada riiki ja valitsust.Riigil pole midagi viga,ainult riigi juhtimine tänasel tasemel on hävitanud riiki.Soome riik ütleb ,et ammetlikult töötab seal 40 tuh.eestlast siis arvatavasti on neid kolmandiku võrra rohkem.Miks need eestlased ei tööta Eestis?sellele peaks vastama valitsus.Mida on teinud ammetnike armee välisministeeriumi haldusalas,et meie ettevõtjal oleks kergem ekspordi turule pääseda jne.Vastuseta on sadu küsimusi.Kui vähendada ammetnike armeed kolmandiku võrra ei juhtuks mitte midagi.
Surrogaat31. detsember 2013, 10:56
Tuleb tõde tunnistada,et seda me olime tõesti aga paraku idealism pöördus hoopis sürrealismi.Tööga on nagu vahelduv vooluga,maaelu elatub sotsiaaltoetusest,kurikaelte ülalpidamiseks kulutab riik kuus 1000€ aga lapsetoetus on 19€,ehitatakse pompööseid rajatisi aga inimeste hambaraviks raha ei ole...Valimis sõu ja ministri määramine kujutab lasteaia mängu.....
MUSKETÄR31. detsember 2013, 10:56
Vale! Kui te oleksite olnud idealistid selle sõna otsese tähenduses, siis oleksite hakanud ehitama inimväärset Eestit, mitte aga rahajumalale meelepärast ja inimvaenulikku Eestit. Parimad näited on Ilvese Ärma. Reformierakonna ja Autorollo rahajandid ja loomulikult supervarga Kallase 10 miljonit dollarit ning VEB fondi miljonid. Ja mis kõige hullem kõik need moraalsed värdjad on võimul ja hea tervise juures. See fakt näitab ilmekalt, et eestlane kannab endiselt oma küüru kaasas...
olime31. detsember 2013, 08:49
olime rikkumata nõukogude inimesed