"Peamine, et kõik on korras; midagi ainelist ei oska küll eraldi välja tuua," jääb saatejuht Gaute Kivistik ja Kuku raadio legendaarsete libauudiste autor Rohke Debelakk esiti üldsõnaliseks.
Inimesed
28. detsember 2013, 08:00

Kes tunneb rõõmu soojast ilmast, kes lendavast golfikomplektist

Mida said kingiks tuntud eestlased? Ja mida nad ise kinkisid? Hea ilm ja lendav golfi­komplekt – meie kuulsused tunnevad rõõmu kõige eripalgelisematest jõuluüllatustest. 

Märt Rannamäe: "Mina ise olen kõige suurem kingitus."

Raadiohääl ja plaadikeerutaja, praegu Rapla raadiojaamas Tre Raadio töötav Märt Rannamäe kinnitab, et ei ole tänavu veel ühtegi kingitust saanud. "Minu kink saabub natuke hiljem, jaanuari keskel," salatseb ta. "Pealegi on see liiga suur, seda ei jaksakski kingikotti panna." Kingituse sisule viidates märgib Rannamäe, et püüab välja teenida kopterijuhi loa.

Kõige paremaks kingiks lähedastele peab ta aga iseennast. "Mina olen kõige suurem kingitus, juba minu nägemine valmistab rõõmu!" on raadiohääl enesekindel ja tõdeb siis, et ega ta suurem jõuluinimene olegi. "Mitte, et mul otseselt midagi ka selle vastu oleks," täpsustab Rannamäe.

Gaute Kivistik: parim kink on soe ilm

"Peamine, et kõik on korras; midagi ainelist ei oska küll eraldi välja tuua," jääb saatejuht Gaute Kivistik ja Kuku raadio legendaarsete libauudiste autor Rohke Debelakk esiti üldsõnaliseks.

"Aga mul on tore jõulukink, millega tegelen – panen katust," elavneb ta äkitselt. Nimelt sai Kivistiku maja aluskatus paari aasta eest valesti paigaldatud ja seda ta nüüd praavitabki – ilm on selleks igati sobilik. "Ma olen selle koha pealt vastuokslik tavalistele inimestele, et on hea meel mustade jõulude üle. Eelmine aasta oli 48 sentimeetrit lund, aga nüüd loodan töö nelja-viie päevaga ära teha," räägib Kivistik.

Kalleid jõulukinke ta eriti ei väärtusta. "Tähtsam on hetk, mil kingituse saad. Kuigi kingi sisu ise on ka muidugi oluline."

Teele Viira sai golfikomplekti

Laulja Teele Viira meeldejäävaimaks kingituseks oli golfikomplekt – küll mitte tavaline, vaid disc golf. Ala kujutab endast variatsiooni lendavast taldrikust. Tuleb tabada spetsiaalseid sihtmärke ja iga uut viset jätkata sealt, kus taldrik enne maandus.

"Hakkasin suve lõpul mängima ja nüüd sain oma päris esimesed kettad," räägib Viira uuest hobist, mille muudab köitvaks see, et seda saab harrastada talvelgi. "Praegu mängime ka, kui vihma ei saja." Ajaviite tarvis on loodud suisa spetsiaalsed talverajad ning kettad on pimeda puhuks valgustatud.

Ise tegi Viira ühele heale sõbrale sootuks kalli kingi – see on Playstationi mängukonsool.

Heidy Tamme kinkis pojale korraliku suure panni

"Kõige suurem rõõm on ikka see, kui lapsed tulevad koju," ütleb laulja ja muusikapedagoog Heidy Tamme, kes käis koos pojaga kirikus ja pühadekontserdil.

Jõuluajal aga täienes tema raamatukogu mitme väärtteosega, millel ta juba mõnda aega silma peal oli hoidnud. Pojale kinkis ema see-eest korraliku suure panni, mille peal hea kahele süüa teha. "Nii et hingele, vaimule ja kehale – kõigele oli midagi," ütleb Tamme.

Ta meenutab aegu, kui veel meelelahutus- ja varieteemaailmas aktiivne tegelane oli: ühel aastavahetusel jõudis ta pere juurde täpselt viis minutit enne keskööd. "Aga jõudsin kohale ja kogu pere oli koos," heldib lauljanna.

Artur Talvik: jõuluvana oli kitsi

"Võib vist öelda, et jõuluvana oli kitsi," muigab filmirežissöör oma tänavusi pühi meenutades. Kõige ohtramalt sai tähelepanu pere kolmeaastane pesamuna, teised hoidsid tagasihoidlikumat joont. Pealegi saabus Talviku pere päev enne kingiõhtut reisilt. "Nii et pääsesime jõuluhullusest," nendib pereisa.

Kingituse sisust endast peab ta tähtsamaks, et inimest üldse meeles peetakse. Hästi sisse töötatud valikuks on filmimehe peres raamatud. "Tundub, et vähemalt meile need meeldivad. Raamat on minu jaoks kõige mõnusam valik," ütleb Talvik, kelle arvates peab raamatul muidugi olema ka sügavam mõte.