Foto: Stanislav Moškov
Inimesed
28. detsember 2013, 08:00

Ott Leplandi pikk intervjuu: üks ja sama mees ei saa kogu aeg esikohal olla. Kui võidaksin kogu aeg, kaoks motivatsioon (30)

"Kõik on siiani läinud minu sõiduvees, ongi hea vahelduseks, et võidab ka keegi teine," ei näe laulja Ott Lepland (26) põhjust kurvastada, et saate "Su nägu kõlab tuttavalt" finaalis võiduloorberid temast mööda vihisesid. "Kui vaatad jalgpallimeistrivõistlusi ja kogu aeg Brasiilia võidab, siis on ju igav – vahelduseks peab ka Hispaania võitma. Elu käibki nii, et ei pea kogu aeg võitma. Ma ei mõelnud, et jumal, mis siis saab, kui ma näosaadet ei võida."

"Kõik on siiani läinud minu sõiduvees, ongi hea vahelduseks, et võidab ka keegi teine," ei näe laulja Ott Lepland (26) põhjust kurvastada, et saate "Su nägu kõlab tuttavalt" finaalis võiduloorberid temast mööda vihisesid.

"Kui vaatad jalgpallimeistrivõistlusi ja kogu aeg Brasiilia võidab, siis on ju igav – vahelduseks peab ka Hispaania võitma. Elu käibki nii, et ei pea kogu aeg võitma. Ma ei mõelnud, et jumal, mis siis saab, kui ma näosaadet ei võida."

Viimase nelja aasta jooksul on Ott võtnud ühe tiitli teise järel. Saate "Eesti otsib superstaari" võidust saadik on ta kui lepse reega võidugraafikus libisenud. Ootuspäraselt.

"Mul on hea meel, et seekord ei läinud nii – üks ja sama mees ei saa kogu aeg esikohal olla," naerab Ott, kellele seekordne teiseks jäämine kõlab kui muusika.

"Ka publikul oleks imelik, et kogu aeg on üks vana kuskil eesotsas – superstaarisaade, "Laulupealinn", "Eesti laul" ja nüüd jälle! Ses mõttes on mul Koidu võidu üle väga hea meel. See teine koht annab ka jälle väikese minekuruumi."

Vähe sellest, et tipus on külm ja üksildane, kaob seal passides tung edasi liikuda. Või kuhu liikudagi, kui lagi on ees.

"Teiseks jäämine annab motivatsiooni," tähendab Ott. "Kui kogu aeg võidaksin, kaoks motivatsioon ära." Sel juhul jääb vaid imestada, kust artist Lepland on seni motivatsiooni ammutanud, kui on nelja aasta jooksul võtnud ühe võidu teise järel. Ott muigab: "Ma ju räägingi, et teine koht oli plussmärk. Minu eesmärk ei olnud võita."

Näosaade, mis su elutempo kiireks ajaks, on läbi. Nüüd on elu rahulikum?

Näosaateperiood oli ju selline, et kogu aeg olid muud asjad kõrval. Tegemist palju. Esinemised, "Vallatute vestide" plaadi tegemine, proovid, pluss veel oma bändiga proovid – jaanuari algul tuleb mu uus soololugu välja. Ja nii läheb kuni aastavahetuseni.

Ma ei ole detsembris meelega võtnud palju asju teha, kuna ajad on olnud nii kiired. Mis aga väga suure aja nõuavad, on telesaated: olen ETV aastavahetusprogrammis, TV3 "Me armastame Eestit" aastalõpusaates pluss veel raadio- ja teleintervjuud. Neid asju on tohutult palju.

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99