Brad JurjensFoto: facebook.com/Brad-Jurjens
Saund
26. detsember 2013, 22:37

Väliseestlasest filmimees Brad Jurjens hakkas taas muusikat tegema (5)

Viimasel ajal eelkõige filmimehena tuntud eesti päritolu Ameerikas elav muusik Brad Jurjens esitles 25. detsembril YouTube'is oma värsket muusikavideot "Speed Dragon".

Jurjensi eesmärgiks on kokku saada plaadi jagu materjali ja vaadata siis, mis edasi saab. "Sellest on üle kümne aasta, kui ma viimati tõsisemalt kitarri mängisin, võibolla viis korda võtsin selle aja jooksul pilli kätte," räägib mees, keda enne Eestist lahkumist 1990ndatel aastatel peeti väga paljulubavaks nooreks kitarristiks.

2012. aasta teisel poolel hakkas Jurjens – sünnipärase nimega Priit Jürjens – taas rohkem oma vana armastuse, kitarrimänguga tegelema ning usub, et on nüüd paremas vormis kui kunagi varem.

"Peale selle hakkasin jälle oma vana sõbra Monte Pittmaniga läbi käima. Me polnud eriti suhelnud, sest Madonna bändi kitarristina on ta pidevalt tuuri peal ära, kuid nüüd oleme minu lugude kallal palju koostööd teinud," rääkis Jurjens.

Ka värske singel "Speed Dragon" on Pittmani kokku miksitud. Ehkki esimene singel on instrumentaalne, kavatseb Jurjens teha koostööd ka erinevate lauljatega.

"Teen täpselt sellist musa, mida ise tahan, sellepärast pole ma ka üheski bändis ka. Tahan kõik endast välja lasta, mis selle kümne aastaga sisse kogunenud on," rääkis Jurjens.

Varem on Brad Jurjens mänginud USAs paaris kohalikus bändis, millest ühega on soojendatud isegi selliseid suuri bände nagu INXS jt. Eestis mäletatakse Jurjensit ehk eelkõige ansamblist Fire, mille tuntumad lood olid Yngwie Malmsteeni kaver "Saatus" ja "Saekaatrimees".