Foto filmivõttelt.Foto: Mart Vares
Film
23. detsember 2013, 19:29

PIILU KAADRI TAHA: Maimikute uus film tuleb keelatud armastusest (16)

Kui tunded süttivad mitukümmend aastat vanema mehe vastu, on otsuste langetamine nii psühholoogiliselt kui sotsiaalsete normide tõttu palju keerulisem. Keelatud armastuses on nagu sõjas - häid valikuid polegi. Maimikute uus film just sellest räägibki.

Kes ütles, et pärast seitset külluseaastat tuleb seitse ikaldusaastat? Järgmine aasta tuleb sama viljakas kinoaasta kui oli 2013. Oktoobris 2014 esilinastub Andres ja Katrin Maimiku kauaoodatud film "Kirsitubakas" - film, mis on täis nooruslikkust, armumist, igatsusi ja kauneid Lõuna-Eesti maastikke.

Nende endi sõnul on tegemist millegi sellisega, mida ka kõige nõudlikum kinosnoob suurelt ekraanilt ootab.

Filmi peaosades on Maris Nõlvak ja Gert Raudsep. Teistes osades Getter Meresmaa, Anne Reemann, Aap Salumets, Tiina Kadarpik, Andres Kütt, Viiu Maimik jt.

"Kirsitubakas" räägib 17-aastasest väikelinna tüdrukust Laurast, kel on kohutavalt igav. Ema käib närvidele, omavanused kutid on nõmedad ja kõik meelelahutused tunduvad lapsikud. Ühel päeval tassib Laura energiline sõbranna Merit ta kaasa rabamatkale, mida korraldab keskealine loodusehunt Joosep. Algus on kõike muud kui paljutõotav: kinnise loomuga tüdruku suhted pingestuvad kiirelt kompleksivabalt käituva Joosepiga, kes üritab matkaseltskonnale muljet avaldada oma maalähedase stiili ja kentsakate rituaalidega. Matka edenedes avastab Laura eneselegi ootamatult, et Joosepi karune sarm paneb tal vere kiiremini pulbitsema. Rännak tüürib aga vääramatult lõpu poole ning Laural tuleb leida selgust, kas suhe endast vanema mehega on vaid vahepala naiseks kujunemise kurvilisel teel või on tegemist elu esimese päris armastusega.

"Kirsitubakas" on nooruslik suhtedraama esimesest armumisest. Kui aga tunded süttivad mitukümmend aastat vanema mehe vastu, on otsuste langetamine nii psühholoogiliselt kui sotsiaalsete normide tõttu palju keerulisem. Keelatud armastuses on nagu sõjas - häid valikuid polegi.

Filmi "Kirsitubakas" jõulukaart from Katrin Ruus on Vimeo.